pijn

Beter omgaan met pijn

Alida is niet alleen bekkenspecialist, maar kan als oefentherapeut ook helpen om op een goede manier om te gaan met de pijn en je conditie te verbeteren. Hierdoor gaat de pijn meer naar de achtergrond en kun je weer genieten van de waardevolle dingen in het leven.

Stress = slecht

Chronische pijn kan ontstaan door allerlei lichamelijke oorzaken, maar ook door stress. Stress heeft veel negatieve invloed op pijn. De constante pijn kost je lichaam veel energie, en daardoor kun je dus ook nog eens vermoeid raken. Je kunt twee dingen doen: de pijn negeren en gewoon doorgaan, met als mogelijk gevolg uitputting. Of je beweging vermijden, wat kan leiden tot ‘bewegingsangst’ en de conditie afneemt. Daar word je ook niet gelukkig van…

Haalbare doelen

Laat de pijn niet leidend zijn in je leven! Alida: ‘Ik bespreek samen met jou haalbare doelen en laat je stap voor stap toewerken naar deze doelen, met behulp van oefeningen die gericht zijn op het dagelijks functioneren. Daarbij is bewustwording een belangrijk aspect. Er is veel aandacht voor je houding: hoe zit je? Hoe sta je? Hoe loop je? Hoe buk je? Zowel de werkomgeving en je thuissituatie als je hobby’s komen aan de orde.

Werkhouding

‘Je leert de signalen die je lichaam je geeft bij een verkeerde lichaamshouding en/of verkeerd bewegen te herkennen en je houding en bewegingspatronen te corrigeren.’ Wanneer je klachten te maken hebben met je werk, kan Alida je werkplek inspecteren om te kijken of daar verbeteringen mogelijk zijn. Vaak is een probleem al met een simpele aanpassing op te lossen. Deze aanpak maakt de behandeling zeer effectief. Alida: ‘Uiteindelijk is het de bedoeling dat de balans in je lichaam en geest hersteld wordt, met als gevolg een betere kwaliteit van leven.’

Vaak is een probleem al met een simpele aanpassing op te lossen

Laagdrempelig

Alida volgt regelmatig cursussen en nascholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten. Ook werkt zij samen met andere disciplines en is ze aangesloten bij de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar & Mensendieck (VvOCM). Daarnaast neemt zij deel aan verschillende groepen waarin overleg tussen collega’s plaatsvindt.

Kwaliteit

Alida staat geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Dit betekent dat zij voldoet aan de kwaliteitseisen. Alida heeft bovendien met alle zorgverzekeraars een contract. Dit betekent dat, wanneer je aanvullend verzekerd bent, alle behandelingen vergoed worden en rechtstreeks gedeclareerd kunnen worden bij de zorgverzekeraar.

Datum: 12 december 2017