bewegen

Bewegen was nog nooit zo leuk en makkelijk

Ook al weet je dat je meer moet bewegen en graag fitter wilt worden, toch is dat niet altijd even makkelijk. Gewoon, omdat je er niet van houdt om in een drukke sportschool met die ingewikkelde apparaten aan de slag te gaan. Of omdat je last hebt van een blessure of andere, misschien zelfs chronische, lichamelijke klachten.

Hulp en ondersteuning

In dat geval is het van groot belang dat je jezelf de juiste hulp en ondersteuning gunt. Vooral wanneer je last hebt van een blessure of andere lichamelijke klachten, kan bewegen snel pijnlijk worden. Toch is het mogelijk om dan te bewegen en fitter te worden, namelijk met de bewegingsbank.

Elke spiergroep

Op het ritme van de bewegende bank voer je allerlei oefeningen uit, gericht op het systematisch trainen van alle grote spiergroepen. Je bepaalt zelf of je intensief of rustig traint. Raak je uitgeput, dan kun je even rust nemen en de bewegingsbank het werk laten doen. Op die manier bepaal je zelf hoe je beweegt en ga je nooit je pijngrens over. Train je regelmatig, bijvoorbeeld twee keer in de week een uurtje, dan zul je merken dat je al snel fitter en soepeler wordt.

Juiste balans

Een goede gezondheid staat gelijk aan de juiste balans tussen lichaam en geest. Is je geest uit balans, dan raakt je lichaam ook uit balans, en andersom. De juiste combinatie van gezond eten en goede voeding kan helpen om deze balans te bereiken. Beweging gaat altijd samen met een gezond voedingspatroon: ze zorgen ervoor dat je gezond en fit wordt én blijft.

Gezond voedingspatroon

Soms is het lastig om zelf te bepalen welk voedingspatroon nou ‘gezond’ is, en hoe vaak je moet bewegen en welke oefeningen je het beste kan uitvoeren. Zeker als je last hebt van lichamelijke of geestelijke klachten. Bij Balans2you [red.] kun je terecht voor al je vragen rondom deze thema’s.

Meer mogelijkheden

In de kleinschalige beweegstudio van Balans2you kun je naast de bewegingsbank ook van andere trainingsmogelijkheden gebruikmaken:

  • Trilplaat
  • Vacushaper
  • Cardio- en krachtapparatuur

Je kunt trainen in kleine groepjes, met een individueel programma. Op deze manier werk jij op een ontspannen, overzichtelijke manier aan je conditie en aan je kracht.

Datum: 15 december 2017