meditatie

Meditatie: snel én effectief ontspannen

Te veel mentale activiteit kan fysieke spanning in het lichaam veroorzaken. Mediteren kan een manier zijn om dit effect te verminderen.

Dr. Matthew Breske
Founder of Center Point Meditation

Meditatie

Rugkliniek Eindhoven wil graag de nieuwste, meest unieke en innovatieve meditatietechniek presenteren die je ter wereld kunt vinden. Het wordt ‘Center Point Meditation’ genoemd. Het is de perfecte moderne meditatieoefening die is gemaakt voor de moderne wereld. Een paar vragen die veel mensen hebben met betrekking tot meditatie, zijn ‘Hoe mediteer je als je niet weet waar je moet beginnen?’, ‘Waar vind je de tijd als je niet genoeg tijd hebt op de dag?’ en ‘Wat moet je voelen?’ Dit is waar de magie van Center Point Meditation in beeld komt. Deze techniek is niet alleen effectief; het kost ook minder dan een minuut om te doen. De chiropractors van Rugkliniek Eindhoven zijn momenteel de enige Center Point Meditation-specialisten ter wereld en we zijn hier om je te leren hoe je het zelf kunt doen.

Chiropractie met Center Point Meditation

We weten allemaal dat het zenuwstelsel het controlesysteem van het lichaam is. Je kunt verstoringen in dit systeem hebben die worden veroorzaakt door mechanische problemen van de wervelkolom, houdingsproblemen, spierspanning, gewrichtsstoornissen en verschillende andere problemen die leiden tot een afname van de functie van het zenuwstelsel, wat resulteert in een disfunctie in alle andere systemen van het lichaam. Chiropractie helpt bij deze problemen, wat resulteert in een betere functie van het zenuwstelsel. Onlangs heb ik ontdekt, dat er meer aan de hand is dan alleen het zenuwstelsel. Soms is het niet voldoende om het zenuwstelsel te corrigeren. Wanneer ons lichaam niet volledig kan ontspannen, kunnen we niet volledig genezen. Het lichaam is niet op zijn gemak en dan krijg je on-gemak (ziekte).

Wanneer ons lichaam niet volledig kan ontspannen, kunnen we niet volledig genezen

Mijn verhaal

Tijdens het uitoefenen van American football in de Verenigde Staten heb ik verschillende blessures opgelopen. Een van de ergste verwondingen die ik destijds heb opgelopen, was een drievoudige hernia in mijn onderrug. Ik had op een gegeven moment zoveel pijn, dat ik een ‘drop foot’ kreeg en zelfs mijn linkerbeen niet meer kon optillen. Ik bevond me in een situatie waarin ik een operatie moest ondergaan. Op een dag besloot ik om CPM te gebruiken om mijn pijn te verhelpen en ik bracht een kleine verandering in de methode aan. Binnen 45 seconden merkte ik, dat ik geen pijn meer had en dat mijn been weer volledig functioneerde. De pijn is niet teruggekomen en het is nu meer dan 2 jaar geleden. Tevens heb ik de CPM-methode toegepast voor een chronische pijnlijke tenniselleboog en voor mijn schouder, die ik bij een fietsongeval heb verwond. Alle pijn van deze verwondingen is snel verdwenen door het beoefenen van Center Point Meditation. Onlangs heb ik een MRI van mijn onderrug ondergaan en het blijkt dat 1 van mijn 3 hernia’s genezen is. Dit soort verhalen hebben zich ook voorgedaan bij de veel mensen die al hebben geleerd hoe ze deze zeer eenvoudige meditatietechniek kunnen toepassen.

Gratis demonstratie

Rugkliniek Eindhoven biedt op dinsdagen en zaterdagen gratis Center Point Meditatie-demonstraties aan op de locatie in Eindhoven (alleen op afspraak). Je kunt het e-boek en meer informatie over CPM vinden op www.centerpointmeditation.com.

Datum: 24 oktober 2019