personal-training

De 3 voordelen van personal training

Personal training klinkt misschien vooral relevant voor mensen in revalidatie, of met overgewicht. Maar een personal trainer kan iedereen die een fitter leven wil leiden een voordeel opleveren! Of je nou wil afvallen, sterker of fitter wil worden. In dit blog de drie voordelen van personal training!

1. Een stok achter de deur

Wanneer je solo naar de sportschool gaat, is het makkelijk om te zeggen ‘vanavond niet’, en de avond op de bank te vertoeven. Een personal trainer dient op die avonden dat je géén zin hebt als jouw stok achter de deur. Deze houdt je gemotiveerd en laten we eerlijk zijn, als die afspraak eenmaal staat is het veel moeilijker om af te zeggen zonder legitieme reden. Zie het als een beetje (gezonde) sociale druk. Ook tijdens je oefeningen kun je niet halverwege afhaken, maar word je gepusht tot het maximale, met mooie resultaten als gevolg.

2. Trainen zoals het hoort

Je ziet ze weleens voorbijkomen: filmpjes van mensen in de sportschool die zo ontzettend aan het stuntelen zijn dat het een opzichzelfstaande prestatie is. Zeker in een sportschool zonder begeleiding is het makkelijk om de motivatie te verliezen of ‘maar wat te doen’, helemaal als je niet weet hoe apparaten werken, waar bepaalde oefeningen voor dienen of hoe je een oefening juist uitvoert. Je personal trainer kijkt niet alleen naar welke oefeningen voor jou geschikt zijn, maar ook of je ze correct uitvoert. Hiermee voorkom je blessures en zorg je dat je het optimale uit je oefening haalt, en dat je maximaal uitgedaagd blijft worden.

3. Maak het personal

Trainingsschema’s online kunnen een goede basis zijn, maar echte resultaten boek je met een persoonlijk trainingsschema. De personal trainer let op je doelen, je huidige gezondheid en eventuele blessures, maar ook welke oefeningen je leuk vindt en wat bij jouw leefstijl past qua frequentie en duur van de sportsessies. Of je nou je conditie wilt verbeteren, spiermassa wilt opbouwen of je conditie wilt verbeteren. Daarnaast kan de trainer ook naar je voeding kijken en hier adviezen over geven.

Personal trainer Dordrecht

Wil jij je conditie verbeteren, en werken aan je fitnessgoals? Leef Sterk & Gezond is dan dé personal trainer voor jou. Als personal trainer in Dordrecht luisteren we naar jouw fitnessdoelen en denken we mee om ze te behalen, zodat jij gezonde routines ontwikkelt en heerlijk in je vel zit. Tot snel!

Datum: 01 april 2024