Tess Milne: ‘Volg je hart’

Ze nipt voorzichtig van de hete, zwarte drank. ‘Je moet altijd de tijd nemen om koffie te drinken’, zucht Tess Milne genietend. Ze is zojuist samen met haar manager aangekomen bij Restaurant Hotel Huize Rustoord in Esbeek, waar de fotoshoot van ForYou plaatsvindt. En terwijl de visagiste de make-upspullen uitstalt, geniet Tess even ongestoord van haar koffiemomentje.

Geheime date

Al beeldt ze tijdens de fotoshoot een vrouw uit die een uitdagend en spannend uitstapje maakt, zelfs misschien wel een geheime date heeft, Tess’ dagelijks leven ziet er heel anders uit. ‘Zo’n uitstapje zou ik het liefst met mijn echtgenoot Ties maken. Een avondje lekker stappen of gezellig met hem thuis op de bank zitten. Het maakt eigenlijk niet uit, als het maar iets samen met hem is’, weet de presentatrice zeker.

About

Ontspanning: kleding opvouwen terwijl ik naar een podcast luister
Gekke gewoonte: bij stress word ik een beetje dwangmatig en móét ik iets aanraken
Levensmotto: perfectie is het leven afwijzen
Mijn grootste kracht: verhalen vertellen en improviseren
Gouden tip: wees niet bang om op je bek te gaan. Andere mensen zijn toch op een goede manier te veel met zichzelf bezig om jouw bloopers op te merken.
Do’s: neem de regie over je eigen leven
Don’ts: jezelf als een vijand behandelen én je niet aan afspraken houden

Mannen

Naast haar echtgenoot is er nog een belangrijke ‘man’ in Tess’ leven. Sinds december 2017 mogen zij en Ties zich de trotse ouders noemen van zoontje Cairo Willem Berghuis. ‘Gek hè. Vroeger was ik een heel heftige perfectionist, maar tegenwoordig vind ik dat je met perfectie het leven afwijst. Je moet jezelf uitdagen, maar het moet wel vanuit je kracht komen. Het feit dat ik moeder ben geworden, heeft daar veel invloed op gehad. Ik kan alles meer waarderen, ik ben niet meer het centrum van alles, ik ben minder egoïstisch. Mijn wereld draait nu om Cairo. Door de komst van Cairo is er een kamer in mijn hart opengegaan waarvan ik niet eens wist dat die er was’, verwondert Tess zich.

Model

Intussen heeft de visagiste haar werk gedaan en wordt Tess’ haar in model gebracht. De kleding die voor de jonge moeder klaar hangt, heeft ze al uitgebreid bekeken. ‘Vind je het goed dat ik mijn eigen kettinkje om hou?’, overlegt ze met de styliste, die een kostbaar collier heeft uitgezocht bij het jurkje dat ze inmiddels aan heeft. ‘Het is me namelijk heel dierbaar’, klinkt het zacht terwijl ze met haar hand het gouden kleinood bijna beschermend aanraakt.

Dilemma’s

Presenteren of acteren: presenteren
YouTube of Instagram: YouTube, want daar kun je meer een verhaal vertellen
Ben jij een truth- of een daretype: beslist een truthtype. Ik ben te lui voor dare.
Ver vakantieoord of strand in Nederland: een ver vakantieoord, stilte en natuur, blote voeten in het witte zand en goed eten en een verse coconut drinken
Los Angeles of Amsterdam: Los Angeles, want daar heb ik heel goede herinneringen aan. LA is als een vriendje waar je allemaal gekke dingen mee kan doen, terwijl Amsterdam gewoon solid is. Ik hou van Amsterdam, maar ben verliefd op LA.

Boots

Snel schiet ze in haar zwarte boots, terwijl ze met de sierlijke sandaaltjes die bij het jurkje zijn uitgekozen in de hand naar de fotolocatie loopt. ‘Ik draag bijna altijd boots, het liefst zwarte’, grijnst ze terwijl ze naar haar voeten kijkt. Even later prijken de sierlijke schoenen toch aan haar voeten. Kledingsets wisselen elkaar af, make-up wordt bijgewerkt en de lampen flitsen. Alsof ze nooit anders doet, poseert Tess voor de camera.

Lunch

Tussen de middag geniet Tess samen met het productieteam van een welverdiende lunch op het terras. ‘Ik vind het heerlijk om buiten te eten. Ik denk dat de mens ervoor gemaakt is om buiten te zijn. Ik houd van lekker eten. Ik ben dol op pasta of een jacket potato, maar dan wél zonder vlees.’

Vegetariër

‘Ik ben vegetariër sinds ik een keer voor een reportage in een slachthuis ben geweest. Toen ik besefte dat ik een koe die geslacht werd niet in de ogen kon kijken, vond ik dat ik moest stoppen met het eten van vlees. Je moet geen dingen doen waar je niet achter kunt staan. Doe af en toe iets omdat je het gewoon leuk vindt, ook als je er niets mee bereikt. Volg je hart, behandel jezelf als je beste vriend. Daar word je zoveel gelukkiger van.’

Rugzak

Na een dag hard werken, diverse kledingsets, eindeloos poseren en veel lachen, zit de fotoshoot erop en schiet Tess weer in haar eigen kleren. Voor ze vertrekt, checkt ze haar rugzak om te zien of ze alles bij zich heeft. Met een grote grijns vist ze er een luier uit. ‘Sinds ik moeder ben, heb ik altijd een paar schone luiers voor Cairo bij me. Dat is misschien wel het gekste item dat je in mijn rugzak vindt!’

Hair: Corné Snels & Sanne Künzel (Hardy’)
Photographer: Rene van der Hulst 
Production: Elly Jole (Hardy’s)
Fashion: KOK Oisterwijk 1982
Make-up artist: Barbara van Munster 
Shoes: Ted Baker by Fros Internationaal 
Jewelry: Napoleon Juweliers Tilburg by Marco Mathieu
Lingerie & nightwear: B&ME Oisterwijk 
Sunglasses: Ruud Pants Brillen / Lenzen Oisterwijk 
Audi A5 Cabriolet: Van Mossel Audi Centrum Tilburg 
Video production: Cinefy
Author: Monique Bons
Creative Director: Bart van Damme 
Location: Kunstgalerie Rest. Hotel Huize Rustoord Esbeek

Datum: 02 februari 2024