Kantoortrends

3 kantoortrends van dit moment

De afgelopen 2 jaar zijn bewogen jaren geweest doordat er veel beperkingen waren door corona. Door corona zijn we ook grotendeels thuis gaan werken en ondervonden dat dit voor veel bedrijven goed werkte. Nu de maatregelen voorbij zijn, merk je dat we weer meer teruggaan naar kantoor. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste kantoortrends van dit moment? We vertellen je in dit artikel onze top 3!

1. Huiselijker kantoor

Ons thuiskantoor konden we zelf inrichten. Hierdoor ontstond er al snel een huiselijke sfeer, terwijl je aan het werk was. We zien dat dit zich doortrekt naar het kantoor op locatie. Hierbij is comfort het belangrijkste. We willen lekker zitten terwijl we werken en ook willen we ons op ons gemak voelen.

Er zijn een aantal dingen die je kunt regelen om ervoor te zorgen dat je kantoor hier aan voldoet. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een of meerdere kleuren op de muur, een bank op kantoor zetten, een loungeplek creëren waar je elkaar kunt ontmoeten en om wat leuke accessoires toe te voegen. Op die manier vinden je werknemers het weer gezellig om naar kantoor te komen.

2. Groener ondernemen

Ook groener ondernemen is een belangrijke trend. Hoewel een groen kantoor ieder jaar belangrijker wordt, uit zich dat gelukkig niet alleen in het toevoegen van extra planten. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan het recyclen van afval, zonnepanelen op het dak leggen en alleen nog maar energiezuinige apparaten kopen.

Daarnaast zijn bedrijven steeds meer bezig met het vervoer. Ze stimuleren werknemers om met het openbaar vervoer te komen of met de fiets. Dit kan helaas niet in alle gevallen, maar je ziet ook steeds meer elektrische auto’s. Voldoende laadpalen kopen voor bij het kantoorpand wordt hierdoor belangrijker. Een Lanova Laadpaal zie je daardoor ook steeds vaker bij kantoorpanden staan.

Hybride werken blijft

Ondanks dat we weer grotendeels naar kantoor gaan, zie je ook dat hybride werken blijft. Hierdoor is het nog belangrijker om je hier goed op voor te bereiden op kantoor. Je moet bijvoorbeeld goed kunnen vergaderen; terwijl de helft van je personeel dit op kantoor doet en de andere helft digitaal aansluit. Voor een goede en efficiënte vergadering is daarom een groot scherm, met een goede webcam en geluid belangrijk.

Hoewel veel bedrijven dit al doen, is het ook goed om na te denken over een standaard thuiswerkvergoeding. Op die manier compenseer je jouw medewerkers met de extra kosten die ze maken. Het Nibud geeft hier een advies voor van 3 euro per dag.

Datum: 12 september 2022