
3 kantoortrends van dit moment
De afgelopen 2 jaar zijn bewogen jaren geweest doordat er veel beperkingen waren door corona. Door corona zijn we ook grotendeels thuis gaan werken en ondervonden dat dit voor veel bedrijven goed werkte. Nu de maatregelen voorbij zijn, merk je dat we weer meer teruggaan naar kantoor. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste kantoortrends van dit moment? We vertellen je in dit artikel onze top 3!
1. Huiselijker kantoor
Ons thuiskantoor konden we zelf inrichten. Hierdoor ontstond er al snel een huiselijke sfeer, terwijl je aan het werk was. We zien dat dit zich doortrekt naar het kantoor op locatie. Hierbij is comfort het belangrijkste. We willen lekker zitten terwijl we werken en ook willen we ons op ons gemak voelen.
Er zijn een aantal dingen die je kunt regelen om ervoor te zorgen dat je kantoor hier aan voldoet. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een of meerdere kleuren op de muur, een bank op kantoor zetten, een loungeplek creëren waar je elkaar kunt ontmoeten en om wat leuke accessoires toe te voegen. Op die manier vinden je werknemers het weer gezellig om naar kantoor te komen.
2. Groener ondernemen
Ook groener ondernemen is een belangrijke trend. Hoewel een groen kantoor ieder jaar belangrijker wordt, uit zich dat gelukkig niet alleen in het toevoegen van extra planten. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan het recyclen van afval, zonnepanelen op het dak leggen en alleen nog maar energiezuinige apparaten kopen.
Daarnaast zijn bedrijven steeds meer bezig met het vervoer. Ze stimuleren werknemers om met het openbaar vervoer te komen of met de fiets. Dit kan helaas niet in alle gevallen, maar je ziet ook steeds meer elektrische auto’s. Voldoende laadpalen kopen voor bij het kantoorpand wordt hierdoor belangrijker. Een Lanova Laadpaal zie je daardoor ook steeds vaker bij kantoorpanden staan.
Hybride werken blijft
Ondanks dat we weer grotendeels naar kantoor gaan, zie je ook dat hybride werken blijft. Hierdoor is het nog belangrijker om je hier goed op voor te bereiden op kantoor. Je moet bijvoorbeeld goed kunnen vergaderen; terwijl de helft van je personeel dit op kantoor doet en de andere helft digitaal aansluit. Voor een goede en efficiënte vergadering is daarom een groot scherm, met een goede webcam en geluid belangrijk.
Hoewel veel bedrijven dit al doen, is het ook goed om na te denken over een standaard thuiswerkvergoeding. Op die manier compenseer je jouw medewerkers met de extra kosten die ze maken. Het Nibud geeft hier een advies voor van 3 euro per dag.
-
Slechthorendheid kan een belemmering vormen op de werkvloer, zelfs voor mensen die al een hoortoestel dragen. Dan is het van belang om eerst goed te inventariseren hoe de situatie op dat moment is en wat de wensen en mogelijkheden zijn.
-
Toen Jessie (36) haar vwo-diploma had behaald, wilde ze eerst een tussenjaar doen. Ze had nog geen idee wat ze wilde gaan studeren.
-
Kijk eens rond op je werk. Waarschijnlijk zie je heel veel verschillende mensen. De één druk pratend met andere collega’s, de ander rustig in een hoekje met een koptelefoon op. Als werkgever krijg je te maken met veel verschillende ‘soorten’ werknemers.
-
Dat 2022 een bewogen jaar is staat al vast! Na jarenlange lockdowns zijn we eindelijk het “nieuwe normaal” aan het gewoon worden, en onze maatschappij is wellicht onherroepelijk veranderd. Nederlanders waren de voorbije jaren gedwongen om thuis te zitten, en dat zorgde uiteraard voor heel wat opschudding in, en aandacht voor, de online wereld.
-
Verlies je ineens je baan doordat je leidinggevende je contract niet heeft verlengd? Of is samen besloten dat je er beter mee kunt stoppen? Ergens weet je ook wel dat je niet op je plek zat. Toch is het dan vaak lastig om verder te kijken, omdat je niet wil breken met het comfortabele.
-
De Azerbeidzjaanse Efendieva Sevindzj heeft een passie voor vertalen: van juridische documenten tot sprookjes, en alles ertussenin. Ze is niet alleen beëdigd tolk, maar vertaalt als kandidaat-notaris moeilijke juridische stukken naar begrijpelijke taal.
-
We hebben een roerige periode achter de rug. Misschien moest je tijdens de pandemie ineens veel thuiswerken, is de inhoud van je werkzaamheden veranderd, of ben jij zelf veranderd. Denk eens na: ben jij nog blij met je baan?
-
Als de coronaperiode ons één ding heeft laten zien, is dat er een heleboel mogelijk is wanneer het er echt op aankomt. Het werkende leven stond bij iedereen opeens op zijn kop. Kantoren die sluiten, de kinderopvang die dichtgaat, maar werk dat gewoon doorloopt.
-
Je kinder- en pubertijd is een mooie periode waarin je allerlei ervaringen opdoet. Je maakt vrienden en ontwikkelt jezelf. Daarnaast ben je aan de slag met verbreden van je kennis en verken je welk beroep je wilt doen.
-
De reden waarom je voor jouw baan hebt gekozen, kan verschillen van persoon tot persoon. Je doet het wellicht vanwege de passie voor het vak of het inkomen dat het werk biedt. Toch lijkt er altijd één bepaald aspect overeen te komen. En dat is de vaste grond die je krijgt met een baan.