Slechthorendheid op de werkvloer
Slechthorendheid kan een belemmering vormen op de werkvloer, zelfs voor mensen die al een hoortoestel dragen. Dan is het van belang om eerst goed te inventariseren hoe de situatie op dat moment is en wat de wensen en mogelijkheden zijn.
Audiogram
Om goed te functioneren op de werkvloer is het belangrijk dat hoortoestellen correct zijn afgesteld op basis van een volledig audiogram. Het hulpmiddel moet optimaal zijn ingesteld op de wensen van de klant. Hoewel dit een standaardprocedure is, kan de werksituatie specifieke eisen stellen aan het functioneren van de hoortoestellen. Denk bijvoorbeeld aan omgevingslawaai, telefoneren, discrete gesprekken, netwerkbijeenkomsten en het horen van zeer specifieke signalen. Het is daarom cruciaal om te onderzoeken of het gedragen hoortoestel de optimale keuze is geweest voor de werksituatie.
Geavanceerdere oplossing
Wij kijken naar alle beschikbare hoortoestellen in Nederland. Een geavanceerder hoortoestel kan vaak al een goede oplossing bieden, maar het is belangrijk om te weten dat de meeste zorgverzekeringen geen vergoeding geven voor deze hoortoestellen. In sommige gevallen kan een uitgebreide testperiode, begeleid door een Audiologisch Centrum, aantonen dat deze geavanceerdere oplossing beter geschikt is voor het werk, waarna de zorgverzekering een vergoeding van 75% kan verstrekken.
De beste resultaten
Naast hoortoestellen kunnen aanvullende oplossingen, zoals solo-apparatuur, een betere of aanvullende oplossing bieden op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan richt- en/of tafelmicrofoons die het geluid opschonen en direct naar het hoortoestel sturen, of aangepaste telefoons die communiceren met het hoortoestel. Bij Hoorbegrip wordt er samen met de klant gezocht naar de beste resultaten, waarbij alle zinvolle mogelijkheden kunnen worden ervaren.
Er zijn tal van aanvullende oplossingen
Wist je dat…
…we net zijn verhuisd naar een ruimer pand in Hoofddorp? We zijn nu nóg beter in staat om onze klanten snel te helpen. Bovendien is een second opinion kosteloos.
…we in Hoofddorp kosteloos de service van de nu gesloten audicienbedrijven overnemen?
Over Hoorbegrip
Hoorbegrip is een zelfstandig audicienbedrijf met een vestiging in Haarlem en Hoofddorp. Het vakkundige team bestaat uit zeer ervaren specialisten die zorg verlenen aan mensen met problemen rond het gehoor. Erik: ‘Ons bedrijf is niet gebonden aan afspraken met fabrikanten. We kunnen daardoor passend bij de mogelijkheden en wensen van de klant de allernieuwste hoortoestellen en eventuele randapparatuur leveren. Er zijn geen slechte hoortoestellen, maar voor de extra kennis, service, kwaliteit van aanpassen en de keuze van het product kun je beter bij de merkonafhankelijke audicien terecht. Dat is onze meerwaarde. Ons doel is om te behalen wat de klant graag wil, voor zover dit tot de mogelijkheden behoort.’
-
Zelfliefde en zelfvertrouwen. Voor niet iedereen zijn deze begrippen vanzelfsprekend. Vooral in deze tijd waarin we ons vaak menen te moeten spiegelen aan de perfecte plaatjes op social media.
-
Als je overweegt om je om te scholen naar een carrière in de zorg, ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden om subsidies te verkrijgen. Subsidies kunnen een waardevolle financiële steun bieden tijdens je omscholingstraject, zodat je je kunt concentreren op je opleiding zonder je zorgen te maken over de kosten.
-
Dat 2022 een bewogen jaar is staat al vast! Na jarenlange lockdowns zijn we eindelijk het “nieuwe normaal” aan het gewoon worden, en onze maatschappij is wellicht onherroepelijk veranderd. Nederlanders waren de voorbije jaren gedwongen om thuis te zitten, en dat zorgde uiteraard voor heel wat opschudding in, en aandacht voor, de online wereld.
-
Nu je hebt gesolliciteerd op die leidinggevende functie wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op het gesprek en het assessment. Een online persoonlijkheidstest of leiderschapstest lijkt daarvoor een goed idee.
-
Mensen zijn veerkrachtig. Ook als er iets heftigs gebeurt, kunnen we tegelijkertijd onze belangrijkste dagelijkse taken blijven doen. Maar soms gebeurt er iets, waardoor je uit het lood geslagen wordt.
-
Caroline (39) had een geweldig vooruitzicht. Over een halfjaar zou Yvonne, haar leidinggevende, met pensioen gaan en nu werd Caroline voorgedragen als haar opvolgster. Ze vond het geweldig. Maar aan de andere kant voelde het ook spannend.
-
Els (42) had nooit een carrièreswitch overwogen, maar na het faillissement van het IT-bedrijf waar ze als leidinggevende van haar afdeling werkte, was er veel veranderd. Er volgde een doorstart. De multinational die de vestiging mét haar werknemers had overgenomen zorgde voor veel veranderingen. Gelukkig vielen er geen ontslagen, maar de sfeer was niet te vergelijken met voorheen.
-
Familiebedrijven zijn prachtig. Ze zijn sterk maatschappelijk betrokken en zichtbaar aanwezig in de regio. Toch kunnen er ook nadelen aan kleven. Dat ondervond Edwin (36) toen hij de groothandel van zijn vader overnam.
-
Vastlopen op werk kan de beste gebeuren. Logisch, je maakt ontwikkeling door, en als je al jaren hetzelfde werk doet, kunnen de werkzaamheden niet meer aansluiten op je interesses. Maar hoe ga je vanaf dat punt verder?
-
Toen Jessie (36) haar vwo-diploma had behaald, wilde ze eerst een tussenjaar doen. Ze had nog geen idee wat ze wilde gaan studeren.