Ontwikkelingen in de hoortechniek
Wanneer je gehoor niet goed werkt, heeft dat veel invloed op het dagelijks leven. En daarom is het ook zo belangrijk om op zoek te gaan naar een oplossing zodra je merkt dat je gehoor achteruitgaat. Die oplossing kan een hoortoestel zijn.
De ontwikkelingen op het gebied van hoortechniek gaan erg snel. Erik Lodewijk van Hoorbegrip Haarlem & Haarlemmermeer legt uit: ‘Vóór het jaar 2000 waren er voornamelijk analoge hoortoestellen die het geluid alleen meer of minder konden versterken. De huidige digitale hoortoestellen bieden veel meer mogelijkheden. Door de nieuwe technieken kan de consument, binnen bepaalde grenzen, het hoortoestel beïnvloeden door het zelf in te stellen op zijn of haar GSM, zoals:
– het meer of minder wegfilteren van omgevingsgeluiden
– het geluid rondom horen of gericht één kant op luisteren
– het hoortoestel als headset voor de telefoon gebruiken
– kiezen uit een oplaadbaar toestel of een toestel op batterijen
– het hoortoestel als noodalarm naar een afgesproken nummer laten bellen bij een val of ongeluk
De hoortoestellen worden steeds meer een communicatiemiddel en een ‘gezondheidshulpmiddel’.’
Hoortoestellen worden steeds meer een communicatiemiddel
Luisteromgeving
‘Maar de belangrijkste winst zoeken we toch steeds in het verstaan in een moeilijkere luisteromgeving. Hierin bewandelen de verschillende fabrikanten hun eigen weg. Bij de ene situatie of klant past de ene oplossing, en bij de andere een andere.’
Over Hoorbegrip
Hoorbegrip is een zelfstandig audicienbedrijf met een vestiging in Haarlem en Hoofddorp. Het vakkundige team bestaat uit zeer ervaren specialisten die zorg verlenen aan mensen met problemen rond het gehoor. Erik: ‘Ons bedrijf is niet gebonden aan afspraken met fabrikanten. We kunnen daardoor passend bij de mogelijkheden en wensen van de klant de allernieuwste hoortoestellen en eventuele randapparatuur leveren. Er zijn geen slechte hoortoestellen, maar voor de extra kennis, service, kwaliteit van aanpassen en de keuze van het product kun je beter bij de merkonafhankelijke audicien terecht. Dat is onze meerwaarde. Ons doel is om te behalen wat de klant graag wil, voor zover dit tot de mogelijkheden behoort.’
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.