Herstel je huid met lichttherapie
Tijdens de donkere wintermaanden kun je wel wat extra licht gebruiken. Dit geldt ook voor je huid. In de jaren tachtig werd led-lichttherapie ontwikkeld door NASA om wondgenezing en weefselgroei in de ruimte te verbeteren. Maar ook mensen op aarde kunnen hiervan profiteren. Ledlicht werkt namelijk bijzonder effectief bij het bestrijden van huidveroudering en huidschade. En het is nog goed tegen een winterdip ook!
Hoe werkt led-lichttherapie?
Déese led-lichttherapie maakt gebruik van huidverbeterend licht dat acne, rimpels en littekens door wondjes vermindert. Tijdens de behandeling krijg je een masker met 495 ledlampjes. De lichtgolven dringen door tot in de huid en bevorderen de huidprocessen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van drie golflengtes. De verschillende golflengtes, kleuren en sterktes stimuleren bepaalde huidprocessen. Door diverse combinaties te maken, kunnen verschillende huidproblemen worden bestreden.
Veilig en pijnloos
Alle huidtypen kunnen voordeel hebben van led-lichttherapie. Ledlicht is veilig, geeft geen warmte af en is dan ook geheel pijnloos. De meeste mensen ervaren geen bijwerkingen en een ontspannend gevoel na afloop. Wel kan je huid er wat rood uitzien, wat na een paar uur vanzelf weggaat. Zorg er ook voor dat je genoeg water drinkt, om hoofdpijn te voorkomen. Alleen voor mensen die gevoelig zijn voor licht, in verwachting zijn of epilepsie hebben, wordt deze behandeling afgeraden. Vraag je huisarts in deze gevallen eerst om advies.
De lichtbehandeling
Een behandeling met ledlicht duurt doorgaan 15 tot 30 minuten. Tijdens de behandeling wordt de huid allereerst grondig gereinigd. Er wordt een peeling of scrub aangebracht en je gezicht krijgt een stoombad. Vervolgens worden verdwaalde haartjes en onzuiverheden weggewerkt. Dan is het tijd voor de lichtbehandeling met een ledmasker of ampul. Als afsluiter word je huid in de watten gelegd met een rijkelijke verzorging, afgestemd op je huidtype. Het resultaat? Een stevige en egale huid zonder beschadigingen, die heerlijk zacht aanvoelt.
Alle huidtypen kunnen voordeel hebben van led-lichttherapie
Voordelen van ledlicht
Ledlicht bevordert de celdeling en aanmaak van cellen, met een verjongde uitstraling als gevolg. Lichttherapie wordt daarom vaak ingezet om huidveroudering tegen te gaan. Ook wordt het herstel van beschadigd weefsel gestimuleerd. Als bijkomend voordeel kun je met een ledlamp sneller vitamine D aanmaken. In de winter kamp je al snel met een vitamine D-tekort door het gebrek aan daglicht. Dit geeft je meer kans op verminderde weerstand, zwakkere spieren, botontkalking en tandbederf. Ook is er een verband tussen een tekort aan vitamine D en depressiviteitsklachten. Met ledlichttherapie help je je weerstand een handje door je immuunsysteem een boost te geven. Niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de algehele gezondheid dus!
Over Schoonheidssalon Prinsenhuys
Naast ledlichttherapie biedt Schoonheidssalon Prinsenhuys nog verschillende gezichtsbehandelingen aan, van ontspannend, reinigend en hydraterend tot aan peeling, lifting en needling. Of je nu specifieke huidproblemen hebt of je huid gewoon wat extra ondersteuning kan gebruiken, je vindt altijd een behandeling die bij jouw huid past. Neem daarom contact op om een vrijblijvende afspraak te maken. Eigenaresse en schoonheidsspecialiste Joyce Chou adviseert je graag over de juiste behandeling op basis van jouw wensen. Wat je huidtype ook is, Schoonheidssalon Prinsenhuys laat je stralen als nooit tevoren.
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
De jaarwisseling komt er weer bijna aan (waar blijft de tijd?). Weet jij al hoe jij de show gaat stelen tijdens de feestdagen? Misschien breekt bij die vraag de stress al bij je uit.
-
Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.