Huidverbetering na zwangerschap!
Misschien had jij je hele leven geluk: je was gezegend met een mooie, zuivere huid. Nooit hoefde je erg bezig te zijn met verzorgingsproducten of behandelingen, het ging vanzelf. Als dat het geval is, kan het behoorlijk rauw op je dak vallen wanneer dat plotseling verandert. Een zwangerschap en de daarbij horende hormonen kunnen de boel echter behoorlijk in de war sturen. Zo kunnen na de komst van je kindje huidproblemen om de hoek komen kijken.
Zwangerschapskwaaltjes
Een zwangerschap kan veel met een vrouw doen. Stemmingswisselingen, ochtendmisselijkheid of geen energie. Maar ook je uiterlijk verandert enorm, en dat beperkt zich niet tot je buik. De huid kan sterk beïnvloed worden door de zwangerschapshormonen. Een veel voorkomende huidklacht is het ‘zwangerschapsmasker’. Dit zijn pigmentvlekken die ontstaan op je voorhoofd, wangen slapen, rond de ogen of op de bovenlip. Maar ook acne is een oneffenheid die bij veel zwangere en net niet meer zwangere vrouwen voorkomt.
Pigmentvlekken
Het zwangerschapsmasker, ook wel ‘melasma’ genoemd, ontstaat doordat de pigmentcellen als het ware ‘op hol’ slaan. Je lichaam maakt door de zwangerschap meer van de hormonen progesteron en oestrogeen aan. Deze hormonen werken stimulerend op de pigmentcellen, waardoor dezen meer pigment gaan produceren. Er verschijnen geleidelijk donkere vlekken. Over het algemeen verdwijnt dit na de zwangerschap, echter kunnen sommige pigmentvlekken ook blijvend zijn. Als dit het geval is, zijn er behandelingen om dit te verminderen.
Effectieve methode
Wanneer na de zwangerschap pigmentvlekken zijn achtergebleven, zijn er manieren om dit te verminderen. Bij Medikos bieden we een methode aan die effectief pigmentvlekken aanpakt, namelijk een speciale laser. Met deze laser richten we speciale lichtflitsjes op de donkere pigmenten. Door de hoge temperatuur worden de pigmentstructuren in de huid vernietigd. Het lichaam voert deze op natuurlijke wijze af, en de huid blijft egaal en gezond achter.
Door de hoge temperatuur worden de pigmentstructuren in de huid vernietigd
Behandeling bij acne
Door de hormonen die tijdens je zwangerschap aanwezig zijn, maakt de huid daarnaast meer talg aan. Maar ook de hormonen die vrijkomen door het geven van borstvoeding veroorzaken een dergelijk effect. Daardoor hebben veel zwangere (of net bevallen) vrouwen last van acne. Om acne effectief te kunnen behandelen, is het raadzaam een specialist in te schakelen. De specialist vertelt je welk type behandeling aansluit op de ernst van de klacht, om ergere klachten en littekens te voorkomen. Te denken valt aan peelings, lasertherapie en advies omtrent huidreiniging en -verzorging.
Medikos
Bij Medikos is niks te gek. Onze kliniek heeft een veelzijdig aanbod op gebied van huid en laserbehandelingen. Samen met erkende huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten en artsen zorgen wij ervoor dat we jouw probleem optimaal aangepakt wordt. Een behandeling is dan ook altijd zeer persoonlijk. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
De jaarwisseling komt er weer bijna aan (waar blijft de tijd?). Weet jij al hoe jij de show gaat stelen tijdens de feestdagen? Misschien breekt bij die vraag de stress al bij je uit.
-
Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.