medische-pigmentatie

Medische pigmentatie: wat kun je verwachten?

Hoe belangrijk je uiterlijk voor je is, is heel persoonlijk. Maar wanneer je zichtbaar littekens, vitiligo of haar mist, kan je soms onzeker raken van starende blikken. In je leven kan je heel wat littekens of plekken oplopen. Soms door gebeurtenissen: een val, een ongeluk of een operatie. In andere situaties ben je geboren met bepaalde kenmerken. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam is groot, en dat is prachtig. Maar soms zou je willen dat je lichaam het net wat netter oploste.

Wat is medische pigmentatie?

Met medische pigmentatie, ook wel ‘dermatografie’ genoemd, kun je plekken op de huid waar je niet tevreden mee bent grotendeels camoufleren. Er worden pigmenten in de huid ingebracht waardoor het oorspronkelijke kleurverschil minder zichtbaar wordt. Het doel hierbij is de natuurlijke stand of kleur van de huid terug te krijgen. Zo oogt de huid weer gepigmenteerd en natuurlijk, en vallen de littekens minder op. De technieken zijn steeds geavanceerder: zo kunnen bepaalde plekken zó nauwkeurig worden ingevuld dat er ook zeer realistische 3D-effecten kunnen worden verkregen. Dat is wenselijk bij bijvoorbeeld een tepelhofreconstructie.

Het eerste gesprek

Hoe gaat een medische pigmentatiebehandeling in zijn werk? De behandeling verloopt in een aantal stappen. Iedere behandeling start met een intakegesprek. Dit is erg belangrijk om helder te krijgen wat de voorgeschiedenis van jouw litteken, pigmentvlek of aandoening precies is. Ook kan de huidtherapeut goed kijken welke kleuren het beste bij jouw huidtint passen. Omdat er een grote variatie aan tinten zijn, is het zaak goed te kijken welke tint aansluit bij jouw huid. Mogelijk wordt er een klein beetje kleur op de huid aangebracht om de vergelijking goed te maken.

De behandeling

Aan het eind van de intake wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Deze vervolgafspraak is het moment waarop de behandeling daadwerkelijk wordt uitgevoerd. De huidtherapeut bepaalt de vorm en start met invullen. Het pigment wordt oppervlakkig in de huid aangebracht door middel van een minuscuul naaldje. Soms is er een langere behandeltijd nodig om een mooi en natuurlijk resultaat te creëren. Dat komt doordat de pigmenten laagje voor laagje worden ingezet, zodat er langzaam en voorzichtig naar een natuurlijk eindresultaat gewerkt kan worden. Deze voorzichtige techniek zorgt er ook voor dat de huid goed kan genezen en er geen littekens ontstaan.

Zo oogt de huid weer gepigmenteerd en natuurlijk, en vallen de littekens minder op

Het resultaat

Na een behandeling kan het zijn dat de behandelde huid wat gezwollen is. Ook is de kleur nog niet optimaal. Binnen enkele dagen na de behandeling zullen de pigmenten namelijk nog tot 40% lichter worden. Ook kan er sprake zijn van wat vervelling of korstjes. Na een paar dagen is het eindresultaat zichtbaar. Of liever gezegd: onzichtbaar. Want als het doel is bereikt, kun jij zonder oneffenheden weer door het leven gaan.

Toepassing

Medische pigmentatie kan succesvol worden toegepast bij:

  • tepelhofreconstructies
  • liplijncorrectie (bij schisis)
  • suggereren van haargroei bij alopecia
  • vitiligo
  • littekens

Voor jou?

Benieuwd geworden naar wat medische pigmentatie voor jou kan betekenen? Neem eens de tijd voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Bruessing Secret of Beauty. De specialist vertelt je tijdens dit gesprek alles over de behandelingen en de tarieven. Tijdens de intake wordt er uiteraard uitgebreid stilgestaan bij jouw wensen. Natuurlijk kun je ook voor al je andere vragen en wensen omtrent schoonheid en je huid bij Bruessing Secret of Beauty terecht.

Datum: 22 oktober 2019