‘Mijn huid is weer haar egale zelf’
Tegenwoordig zijn er eindeloos veel crèmes, serums, reinigers en gels om je huid zo mooi mogelijk te houden of te maken. Dat is fijn, want er is voor ieder wat wils. Dat wil zeggen, voor bijna iedereen. Want niet iedere huidaandoening of huidontsiering is te behandelen met dit soort middeltjes, hoeveel ze ook beloven te kunnen doen.
Huidklachten
Huidklachten als couperose, rode vlekken, pigmentvlekken en ongewenste tatoeages hebben wel wat met elkaar gemeen. Ten eerste, dat je niet van deze klachten afkomt door producten van de drogisterij. Ten tweede, misschien belangrijker, dat je er wél vanaf kunt komen.
‘Nu draag ik alleen mascara en mijn glimlach’
Sietske (30) vertelt: ‘Zo ijdel ben ik eigenlijk niet, maar toch stoorde ik me aan de couperose in mijn wangen. Ik ben niet zo fan van veel make-up dragen. Maar ik ben gastvrouw op grote evenementen en op dagen dat ik moet presenteren, wil ik er toch verzorgd uitzien. Zonder make-up oogde mijn huid rood, daardoor kwam ik nerveus over ook wanneer ik dat helemaal niet was. Maar ook als ik een wijntje met vriendinnen ging drinken, kon mijn gezicht opeens ontzettend opvlammen. Via via hoorde ik dat een laserbehandeling kon helpen. Ik vond het best spannend, maar voor de behandeling werd er een verdovende crème op mijn huid aangebracht, waardoor ik eigenlijk geen pijn heb gehad. Sinds de behandeling ziet mijn huid er vele malen beter uit. Als ik nu moet presenteren, hoef ik alleen nog maar een likje mascara en mijn glimlach te dragen!’
Couperose
Couperose is een huidaandoening waarbij de bloedvaatjes continu verwijd zijn. Hierdoor zijn ze erg zichtbaar op de huid en krijgt de huid een roder aangezicht. Bij Esthetiek Nijmegen worden verschillende huidklachten behandeld met een laser, waaronder couperose. Tijdens de behandeling wordt er laserlicht op de kleine bloedvaatjes gericht. Het bloedvat wordt door het licht als het ware teruggedrongen, en sluit zich weer.
‘Ik dacht dat ik de pigmentvlekken maar moest accepteren’
Bibiane (57): ‘Ineens waren ze er. Mijn dochter wees me erop: pigmentvlekken op mijn handen en in mijn gezicht. In de loop van de jaren werden de vlekken groter en donkerder. Ik wilde er vanaf, want ik vond ze afleidend en niet passen bij mijn verder egale huid. Mijn nichtje had wel eens iets gelezen over Esthetiek Nijmegen. Ik besloot contact op te nemen om te vragen wat er mogelijk was. Eigenlijk verwachtte ik dat me verteld zou worden dat het nou eenmaal bij de leeftijd hoort en dat ik moest accepteren dat mijn huid veranderde, maar dat zeiden ze helemaal niet. Ik ben ontzettend blij dat ik een laserbehandeling heb ondergaan, want mijn huid is weer haar egale zelf.’
‘Ik ben ontzettend blij dat ik een laserbehandeling heb ondergaan’
Pigmentvlekken behandelen
Lasers kunnen succesvol worden gebruikt in de behandeling tegen pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. De behandeling gebeurt onder lokale verdoving. Ouderdomsvlekken in het gezicht, hals, armen, en handen zijn doorgaans vrij oppervlakkig. Dat betekent dat ze zeer geschikt zijn om met de laser behandeld te worden. Wel is het aloude devies hier van toepassing: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Met andere woorden, bescherm je goed tegen zonschade om huidverkleuringen te voorkomen.
‘Nu kan ik mijn verleden echt loslaten’
Laura (41): ‘Ik liet mijn tatoeage zetten na een moeilijke periode. Nadat ik een eetstoornis had overwonnen, had ik het gevoel dat ik dat moest bekronen met een permanente herinnering. Maar het pakte gevoelsmatig toch anders uit. Want in plaats van dat ik met trots vervuld raakte wanneer ik de tatoeage zag, werd ik iedere keer herinnerd aan die rottijd. De tatoeage maakte me daardoor dagelijks verdrietig. Een stomme fout, waarvan ik dacht dat die onomkeerbaar was. Toch ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om een tatoeage te laten verwijderen. Ik kwam bij Esthetiek Nijmegen terecht en ben elke dag dankbaar voor de goede zorgen en het mooie resultaat. Nu kan ik mijn verleden echt loslaten.’
Tatoeages verwijderen
Een laserbehandeling is effectief in het verwijderen van tatoeages. Het licht van de laser zorgt dat de pigmenten uit de tatoeage tot heel kleine deeltjes fragmenteren. Doordat de deeltjes zo klein zijn, kan het lichaam ze afvoeren. Donkere inkt in zwart-, blauw- en groentinten zijn het gemakkelijkst te behandelen. Daarbij is het prettig te weten dat er bij deze manier van tatoeageverwijdering geen littekens achterblijven.
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
De jaarwisseling komt er weer bijna aan (waar blijft de tijd?). Weet jij al hoe jij de show gaat stelen tijdens de feestdagen? Misschien breekt bij die vraag de stress al bij je uit.
-
Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.