kleurshampoo

Hoe werkt kleurshampoo?

Heb je net je haar prachtig laten verven en wil je die mooie kleur zo lang mogelijk behouden? Kleurshampoo kan je daarbij helpen! Maar hoe werkt dat eigenlijk precies? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten om het beste uit je haarkleur te halen.

Wat is kleurshampoo?

Kleurshampoo is speciaal gemaakt voor iedereen met geverfd haar. Het is geen product dat je haar opnieuw kleurt, maar juist eentje dat helpt om je kleur langer mooi te houden en de glans te herstellen. Herken je dat je haarkleur sneller vervaagt door gewone shampoo, zonlicht of water? Kleurshampoo Beauty Plaza pakt dit probleem aan door je haar te voeden en de kleur te beschermen, zodat je langer kunt genieten van je nieuwe kleur!

Twee soorten kleurshampoo

Er zijn twee soorten kleurshampoos: met en zonder pigmenten. Beide hebben hun eigen voordelen. Kleurshampoos met pigmenten voegen extra kleur toe aan je haar, waardoor het niet alleen behouden blijft, maar ook wordt opgefrist. Dit is weer perfect voor als je tussen verfbeurten door je kleur wilt versterken of ongewenste tinten wilt wegwerken. Aan de andere kant heb je kleurshampoos zonder pigmenten. Deze beschermt vooral je haarkleur en geeft extra glans zonder zelf kleur toe te voegen. Deze milde shampoos, ook wel ‘color protect’ genoemd, voeden je haar en zorgen dat je kleur langer mooi blijft.

Verschil tussen haarverf en kleurshampoo

Het grote verschil tussen haarverf en kleurshampoo zit in hoe lang het effect zichtbaar blijft. Haarverf dringt diep door in de haarschacht en geeft je een permanente kleur, terwijl kleurshampoo meer oppervlakkig werkt. Het bedekt alleen de buitenkant van je haar, waardoor de kleur na een paar wasbeurten al begint te vervagen. Haarverf kan daarentegen maandenlang blijven zitten. Met kleurshampoo heb je dus een tijdelijke oplossing die na een aantal wasbeurten weer verdwijnt.

Hoe lang blijft kleurshampoo zitten?

Hoe lang de kleur van een kleurshampoo blijft, hangt af van het product en het merk. Meestal houdt de kleur zo’n twee tot acht wasbeurten, hoewel sommige intensievere formules iets langer kunnen meegaan. Houd er wel rekening mee dat de kleur bij elke wasbeurt geleidelijk vervaagt. Dit maakt kleurshampoo perfect voor iedereen die geen blijvende verandering wil, maar wel even hun haarkleur wil opfrissen.

Hoe gebruik je kleurshampoo?

Het gebruik van kleurshampoo is heel simpel, maar er zijn wel een paar stappen die je moet volgen voor het beste resultaat. Was je haar eerst met een milde shampoo om eventuele restjes van stylingproducten weg te halen. Breng daarna de kleurshampoo aan op nat haar en masseer het goed in, zodat het overal gelijkmatig verdeeld is. Laat het een paar minuten inwerken—hoe langer je wacht, hoe intenser de kleur. Spoel het vervolgens goed uit tot het water helder is. Gebruik eventueel nog een conditioner om je haar te hydrateren, omdat kleurshampoo soms wat uitdrogend kan zijn.

Datum: 23 oktober 2024