Maak kennis met de basische Alka deodorant
Lichaamsgeurtjes, je kent ze wel. Steek je neus maar eens om de deur van een kleedkamer in een sporthal. Die kenmerkende zweetgeur herken je uit duizenden. Het wil overigens niet zeggen dat wie last heeft van onaangename geuren onder de oksels tekortschiet in zijn of haar lichamelijke hygiëne. Andere factoren spelen daarin ook een rol. Een goede deo kan al een eerste stap zijn om de zweetgeur te neutraliseren. Alka deodorant ís zo’n goede deo. Niet voor niets heeft dit product de Dutch Beauty Awards 2023 gewonnen. We willen je er dan ook graag wat meer over vertellen.
Bacteriën zijn de boosdoeners
Wist je dat okselzweet van zichzelf geurloos is? De onaangename geur ontstaat door de zure afvalstoffen die ontstaan wanneer bacteriën op je huid dit zweet afbreken. Waarom de één er meer last van heeft dan de ander heeft onder meer te maken met erfelijkheid, voeding en algemene gezondheid.
Aluminiumzouten
Naast een goede lichamelijke hygiëne kan een deodorant helpen om die geurtjes te bestrijden. De meeste deo’s leggen een dun laagje – vaak op basis van aluminiumzouten – over je zweetklieren zodat je minder snel zweet. Daardoor kunnen bacteriën zich minder vermenigvuldigen én zullen er niet zo snel natte plekken in je kleding verschijnen. Alka deodorant werkt op een heel andere manier.
Basisch
Alka deodorant verstikt de huid niet. Het is een basische deo die op een natuurlijke manier onaangename geuren heel effectief neutraliseert. ‘Basisch’ heeft te maken met je pH-waarde en de zuur-base balans van je lichaam. Wanneer je ter wereld komt, is dat helemaal in balans, maar bij het ouder worden, stapelen zich steeds meer zure afvalstoffen op in je lichaam. Je zweetgeur wordt veroorzaakt door zure afvalstoffen, en de meeste deo’s hebben een zure formule. Ze neutraliseren de zweetgeur met het basische natriumbicarbonaat, ook wel ‘baking soda’ genoemd. Baking soda kán alleen op den duur – of direct – wel huidirritaties veroorzaken.
De hele dag fris
Alka deodorant heeft een basische formule met een pH-waarde van 8,2 en bevat de zachtere ingrediënten zink en magnesium. Deze stofjes leggen geen dun laagje over je zweetklieren, maar neutraliseren de zure afvalstoffen die bacteriën produceren én zijn mild en verzorgend voor je huid. Zo blijven je oksels de hele dag fris.
Redenen om voor Alka deodorant te kiezen
Maar er zijn nog meer redenen om Alka deodorant te gebruiken:
– het bevat geen schadelijke stoffen als aluminium en parabenen
– het is dierproefvrij en vegan
– er zijn geen microplastics of drijfgassen in verwerkt
– het is mild voor iedere huidsoort, zelfs voor de meest gevoelige
– de deo is de winnaar van de Dutch Beauty Awards 2023 voor de beste natuurlijke deodorant
Voor iedereen
Alka deodorant is verkrijgbaar als een stick in vijf verschillende geuren en geschikt voor man en vrouw. Bestel hem in onze shop.
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen.
-
Vroeger maakte je je druk om puistjes, nu wens je dat dat je grootste probleem was. Want als je nu in de spiegel kijkt, zie je niets anders dan rimpels. Het verschil tussen deze plooien en puistjes is dat die laatste tijdelijk zijn. Met een goede huidverzorging en een flinke portie geduld gaan die vanzelf weer weg.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Bauwien van der Zwaag is pas 26 jaar, maar heeft al twee volledige opleidingen afgerond én al bijna drie jaar haar eigen huidtherapiepraktijk. Huidproblemen verminderen en verhelpen, en daarmee vaak ook een stuk onzekerheid en schaamte bij mensen wegnemen, is wat zij het liefste doet.
-
Daniëlle: ‘Ik ben altijd al dol op make-up geweest en ik had al wel eens nagedacht over permanente make-up. Dat leek me vooral erg handig tijdens het sporten, op vakanties en ‘s ochtends bij het opstaan, want dan zie je er gelijk verzorgd uit.
-
Aleida: ‘‘Wat zie je er goed uit!’ Dat hoor ik vaak tegenwoordig en ik zie het zelf ook als ik in de spiegel kijk. Ik zie niet meer die afgetobde vrouw met die vermoeide en treurige blik, maar een open gezicht dat weer blij de wereld inkijkt. Eigenlijk is het een heel subtiele verandering, maar het effect is enorm.
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Kun je je er ook zo op verheugen? ’s Ochtends je zomerkledij aantrekken, je spulletjes verzamelen en je tas inpakken om een heerlijke dag in de zon te vertoeven; of je nou in het park gaat liggen, naar het strand vertrekt of de hele dag mensen gaat kijken op het terras. Je checkt je tas.