Reiki: diepe ontspanning en rust
Wil je graag beter in je vel zitten en bijvoorbeeld stress, oververmoeidheid, angsten of lichamelijke klachten aanpakken? Denk dan eens aan Reiki!
Reiki
Reiki is een Japanse techniek die onze positieve kwaliteiten versterkt. Het vermindert stress, ontspant, geeft sneller herstel en vermindert klachten. Wanneer er pijnklachten optreden, kan het deze verlichten, bij stress helpt het je meer bij jezelf te blijven. Bij moeilijke situaties levert het helderheid en inzichten op.
Tussen waken en dromen
De behandeling is een belevenis op de drempel tussen waken en dromen. Bij Yoga, mindfulness en meditatie zoek je zelf die ontspanning op. Tijdens een Reikibehandeling wordt dit voor je gedaan. De Reikibeoefenaar geeft via aanraking een harmoniserende energie door. Dat klinkt misschien onwerkelijk, maar iedereen die het ervaren heeft, kan dit beamen. Een verraste blik naderhand en diepe ontspannenheid verraden dat hier toch iets anders gebeurt dan een gewone aanraking.
Ontspanning
Een Reikibehandeling omringt je met een gevoel van rust. Zelfs wanneer tijdens de behandeling oud zeer naar boven komt, blijft die ontspanning ook aanwezig, waardoor het veel zachter verwerkt wordt. Dat maakt het een heel mooie manier om stress te ontladen.
Lastige klachten
Dat stress ongezond is, weten we inmiddels wel. Wat we ons minder realiseren, is dat stress ons lichaam heel anders laat reageren. De stofwisseling wordt anders, het herstel is afgeremd en verkramping vermindert de zuurstofopname. Zelfs andere delen van ons DNA worden actief. Het oplossen van deze spanning kan dan veel weer rechtzetten. Niet voor niets zien cliënten ook onverwacht resultaat bij lastige klachten, waarbij spanning onbewust een rol bleek te spelen.
Ben jij vaak gestresst en onrustig? Denk dan eens aan reiki.
Reikibehandeleraas
Omdat de techniek eenvoudig te leren is, zijn er volop Reikibehandelaars te vinden. Durf daarom ook kritisch te zijn: heeft deze persoon voldoende jaren geïnvesteerd in zijn of haar eigen groei? Kan hij of zij ook in simpele woorden uitleggen wat je kunt verwachten? Kijk dan of je een afspraak kunt maken voor een proefsessie.
Reiki tips
Tips voor bij een Reikibehandeling:
- Bij een Reikibehandeling lig je gekleed op een massagetafel. Doe iets gemakkelijks aan.
- Vooringenomenheid of vol verwachting zijn werken beide niet. Reiki maakt je bewust van wat werkelijk belangrijk is.
- Durf eerlijk te zijn naar jezelf en ervaar wat er met je gebeurt in het moment.
Onderzoeken
Wetenschappelijk onderzoek naar Reiki is schaars. Diverse onderzoeken laten wel zien dat het effect bij getrainde Reikibeoefenaars veel sterker is dan wanneer iemand die behandeling probeert na te doen. Zo zijn een vermindering van pijn, stijging van anti-lichamen, herstel van gezonde bloeddruk en een daling van cortisol gemeten na Reikibehandelingen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Wil je elke dag casual en sportief voor de dag komen? Zorg er dan voor dat je voldoende items in je kledingkast hebt hangen om die ambitie waar te maken. Combineren is daarbij het toverwoord.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.