Medische shiatsu voor je zwangerschap
Jij en je partner hebben besloten dat jullie graag een baby willen. Voordat je zwanger raakt is het goed om na te denken over de veranderingen die gaan plaatsvinden in je lichaam tijdens de zwangerschap. Hier kan jij je goed op voorbereiden! Wanneer je graag zwanger wilt worden, is shiatsu een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Shiatsu helpt je te ontspannen, bevordert je energiedoorstroming en zorgt ervoor dat je lijf fit is voor de zwangerschap.
Shiatsu?
Het woord Shiatsu is van Oosterse oorsprong en betekent letterlijk ‘vingerdruk’. ‘Shi’ staat voor vinger en ‘atsu’ betekent druk.
Medische shiatsu
Medische shiatsu is een effectieve therapievorm die ook wel ‘drukpuntenmassage’ wordt genoemd. De, van oorsprong oosterse, geneeswijze kenmerkt zich door het masseren van de drukpunten die liggen op de energiebanen (meridianen). Elke meridiaan is gekoppeld aan een orgaan. Medische shiatsu kan worden ingezet bij vele uiteenlopende klachten en helpt de gezondheid te bevorderen.
Waar helpt medische shiatsu bij?
Shiatsu kan helpen bij veel uiteenlopende klachten en symptomen:
- vermoeidheid
- verminderde vitaliteit
- stress of burn-out
- kortademigheid
- hoofdpijn of migraine
- slapeloosheid
- concentratieproblemen
- nek-, rug- en schouderklachten
- menstruatieproblemen en overgangsklachten
- zwangerschapsklachten
- huidproblemen
- hormonale klachten
Shiatsu is een manier om je lichaam en geest in balans te brengen
Tijdens je zwangerschap
Shiatsu tijdens je zwangerschap is een fijne manier om de balans tussen geest en lichaam te stimuleren. Daarnaast kun je heerlijk ontspannen en de verbinding voelen met je baby. Wanneer je zwanger bent, past je lichaam zich aan aan de ontwikkeling van de foetus. Shiatsu helpt om je lichaam voor te bereiden op diverse veranderingen, zwangerschapskwaaltjes en de uiteindelijke bevalling. Heb je last van vermoeidheid, misselijkheid, een zere onderrug of houd je vocht vast? Het is raadzaam om er iets aan te doen!
Na je zwangerschap
Nadat je bent bevallen, gaat je lichaam over op voeding en zorg voor de baby buiten je buik. Fysiek en mentaal is de verandering groot. Shiatsu helpt bij het herstellen na de bevalling en tijdens het ontzwangeren in de maanden daaropvolgend.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.