huidverzorging

Huidverzorging: zo verzorg je je huid in onrustige tijden

Als je op een bepaalde leeftijd bent, lijkt het toch wel snel te gaan met de rimpels. Zeker boven de vijfendertig lijkt het proces van huidveroudering niet meer te stoppen. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van een jeugdig uiterlijk. Gelukkig zijn er huidverzorging tips & tricks om je huid zo lang mogelijk jong en gezond te houden. Door te letten op je leefstijl, mindset en verzorging kom je een heel eind!

Negatieve invloeden op de huid

Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om de huid goed te houden, maar daarbij zijn er enkele dingen om rekening te houden. Enkele dingen die je beter kunt vermijden… Wat kun je beter laten als je je huid lang mooi en jeugdig wil houden? En wat kun je juist beter wel doen?

Roken

Roken heeft een negatieve impact op de huid om verschillende redenen. In sigaretten zitten veel vrije radicalen en giftige stoffen. Bovendien vernauwt roken de bloedvaten. Zuurstof en andere voedingsstoffen hebben geen toegang meer tot de huid en andere organen. Bovendien tast roken collageen en elastine aan. De huid wordt sneller slap en dat zorgt voor rimpels. Als je overweegt te stoppen met roken, is dit dus zeker iets wat je mee kunt nemen.

Stress

Ook stress moet je zoveel mogelijk zien te mijden. Dat lijkt niet altijd makkelijk in deze tijd. Veel mensen leven nu in angst om bijvoorbeeld ziek te worden. Probeer toch te kalmeren. Neem af en toe een lekker warm bad of mediteer wat meer. Adem goed door de neus en smeer een kalmerend masker op het gezicht. Dat doet wonderen voor je uitstraling!

Slechte voeding

Vitaminen, antioxidanten en mineralen helpen je huid enorm om langer mooi te blijven. Blijf weg van de voeding met transvetten en suikers. Kies juist voor gezonde producten. Denk hierbij aan groenten, fruit en complexe koolhydraten. Vitamines zitten ook in veel crèmes en dat is niet voor niets. Je huid blijft er echt langer mooi door.

Uv-straling

Zonlicht kan ook echt een killer zijn voor een mooie en stevige huid. Als eerste kan de warmte van de zon de huid uitdrogen. Door een tekort aan vocht verliest de huid haar stevigheid. Je krijgt sneller rimpeltjes daardoor. Ook door het fronsen en knijpen met de ogen als je in de zon kijkt, zorgt sneller voor plooien. Bovendien bevat de zon ook veel vrije radicalen die de huid verouderen. Doe jezelf een plezier en smeer een paar keer per dag een crème op je gezicht met een SPF van 30 of 50.

Wat kun je beter laten als je je huid lang mooi en jeugdig wil houden?

Drink veel water

De huid is het grootste orgaan en idealiter bestaat je lichaam voor 70% uit water. Een goed gehydrateerd lichaam is vitaal en fris. Dat is voor de huid niet anders. Drink daarom veel water. Het beste is minimaal 2,5 liter per dag. Vind je het lastig om water te drinken? Verrijk je karaf dan met schijfjes citroen of gember. Het geeft je water een smaakje en het ziet er een stuk leuker uit, wat gelijk uitnodigt om meer te drinken.

Slaap goed

Heb je wel eens gehoord van een schoonheidsslaapje? Ook dat woord komt niet uit de lucht vallen. Als je goed slaapt, houd je je huid langer mooi. Tijdens je slaap voer je afvalstoffen af, adem je weer op een natuurlijke manier en je komt natuurlijk helemaal tot rust. Ga op tijd naar bed, doe je telefoon weg en zak langzaam weg in het donker. Nog een tip: slaap op een satijnen kussen om je huid en je slaap een extra boost te geven.

Lach!

Lachen veroorzaakt misschien kleine rimpeltjes om de ogen, of dat denk je… Maar lachen doet zoveel meer goeds. Je maakt allemaal geluksstofjes aan die je huid en ogen laten stralen. Blijf dus lachen voor een fris en vrolijk uiterlijk.

De beste huidverzorging vind je bij Utrechtse Schoonheid

Om je huid dus zo jong mogelijk te houden met de jaren, is goede huidverzorging dus onmisbaar. Toch is het in drukke of hectische periodes soms lastig om optimaal voor jezelf te blijven zorgen. Dat is nou eenmaal hoe het gaat. Daarom is het een goed idee om wanneer je wel tijd hebt, even wat extra tijd aan je huid te besteden. Bij Utrechtse Schoonheid kunnen we je daar op vele manieren mee helpen. Kies bijvoorbeeld eens voor Cenzaa Moments, want zo lang mogelijk er jong uitzien is wat we graag willen! Interesse? Neem dan gerust contact op.

Datum: 07 juli 2022