Bedrijfsnaam: Harma Bodde Uitvaartzorg
Adres: Breemarsweg 277,
7553 HK Enschede
Telefoonnummer: 074-2051007
 • Uitvaartzorg

Over ons

Harma Bodde verzorgt uitvaarten in de regio Twente. Ze reikt je graag de hand om de juiste weg te bewandelen en goede keuzes te maken voor de uitvaart. Harma geef je de ruimte en tijd die je nodig bent na het overlijden van een dierbare.

Neem contact op via:

Artikelen van Harma Bodde Uitvaartzorg

 • kist
  Een zelfgemaakte kist voor een persoonlijk tintje
  Een paar jaar geleden werd ik gevraagd bij een gezin waarvan de vader zojuist was overleden. Deze meneer is niet alleen een echtgenoot, maar ook vader, schoonvader en opa.
 • uitvaart
  Wat als je hoort dat je niet meer beter kunt worden?
  Hoe verschrikkelijk het ook is voor ieder weldenkend mens, en niemand het wil horen, toch krijgen mensen elke dag opnieuw te horen dat ze niet meer beter kunnen worden. Hoe kun je je voorbereiden op een naderend einde?
 • liedje
  Het was moeders favoriete liedje...
  In de bijna achttien jaar dat ik dit prachtige vak mag uitoefenen zijn er veel, heel veel uitvaarten aan mij toevertrouwd. Het is een eervol beroep, waarin veel verschillende, en soms onverwachte, zaken op je afkomen. Maar je leert door ervaring, zo ook ik. Daarbij had ik het geluk dat ik de eerste negen jaar van mijn carrière voor een landelijke uitvaartorganisatie heb gewerkt.
 • uitvaarten
  Onduidelijkheden over uitvaarten
  Alhoewel er al lang geen taboe meer rust op de dood, is een uitvaart iets waar we toch maar liever niet teveel over willen nadenken. Dat is iets voor later, dat kan tegen die tijd ook nog wel een keer. Zo’n instelling kan echter ook vervelend uitpakken. Want de dood kan soms veel eerder komen dan je had verwacht.
 • uitvaart
  'Wat moet ik nu toch?' Kinderen en een uitvaart
  Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik een uitvaart mocht begeleiden van een dame op leeftijd. Zij was de negentig ruim gepasseerd. Meestal zijn er dan naast de kinderen ook kleinkinderen en zelfs achterkleinkinderen betrokken.
 • uitvaartverzorger
  Als uitvaartverzorger kun je écht wat voor iemand betekenen
  Ik haal zóveel voldoening uit dit vak. Het voelt voor mij ook helemaal niet als werk. Ik heb 30 jaar lang voor een baas gewerkt, maar dit voelt zó anders. Niets is me te veel.
 • ontmoeting
  Een toevallige ontmoeting
  Als zelfstandig uitvaartverzorger neem ik je graag mee in de wereld van de uitvaartzorg. Ik vertel je over mijn werkzaamheden en de vele bijzondere ervaringen die ik meemaak. De bijzondere, verdrietige, maar ook grappige momenten.
 • je-eigen-uitvaart
  Laat een ander niet beslissen over je eigen uitvaart
  Veel belangrijke gebeurtenissen in je leven bereid je nauwkeurig voor: de aankoop en inrichting van je huis, een verre reis, je trouwdag of de komst van je kindje. Waarom zou je dat dan ook niet doen voor je eigen uitvaart?
 • afscheid
  Het afscheid van een bijzonder mens
  Als zelfstandig uitvaartverzorger neem ik je graag mee in de wereld van de uitvaartzorg. Ik vertel je over mijn werkzaamheden en de vele bijzondere ervaringen die ik meemaak. De bijzondere, verdrietige, maar ook grappige momenten.
 • uitvaart
  Geen uitvaart is hetzelfde
  Geen mens is hetzelfde en dat geldt natuurlijk ook voor een uitvaart. Iedere uitvaart is een stukje maatwerk, dat moet aansluiten bij wie de overledene was. Er is zoveel mogelijk.
 • uitvaartpolissen
  Samen namen we de uitvaartpolissen door
  Via een advertentie in een plaatselijk weekblad word ik gebeld door een meneer. Hij vraagt mij of ik een keer bij hem en zijn vrouw wil komen om uitvaartpolissen uit te zoeken.
 • uitvaartverzekering
  Denk eens na over je uitvaartverzekering
  Het is misschien niet het meest leuke onderwerp om bij stil te staan, maar wel een heel noodzakelijke: je uitvaartverzekering. Een uitvaart, ook al houd je die zo eenvoudig mogelijk, kost nu eenmaal geld. Wanneer je goed verzekerd bent, hebben je naasten in ieder geval geen omkijken naar de financiële aspecten die bij het afscheid komen kijken op het moment dat jij komt te overlijden.
 • uitvaartwensen
  Je uitvaartwensen uitspreken en vastleggen: dat geeft rust
  Praten over de dood zit toch nog wel in de taboesfeer, merk ik. Vooral ouderen vinden het moeilijk om erover te praten. Gelukkig kun je tegenwoordig veel informatie vinden op internet over de mogelijkheden en of ze aansluiten bij jouw wensen.
 • uitvaart
  Een uitvaart van twee geliefden
  Ik had in de beginjaren van mijn uitvaartcarrière een dubbele baan. Omdat ik bij de uitvaartorganisatie een parttimecontract kreeg, besloot ik mijn baan in de detailhandel, Albert Heijn, aan te houden voor 2 ochtenden.
 • uitvaartzorg
  Uitvaartzorg is en blijft mensenwerk
  In 2000 ben ik gestart met de opleiding tot uitvaartverzorger bij de STIVU, op dat moment de enige door het ministerie van Onderwijs erkende opleiding. Na het behalen van mijn diploma ‘Uitvaartverzorger’ ben ik bij een landelijke uitvaartonderneming gaan werken.
 • afscheid
  Afscheid met 99 witte ballonnen
  Ik ben ’s middags met de hond aan het lopen als ik word gebeld door een collega met de vraag of ik een uitvaart van hem wil overnemen. Omdat hij totaal niet bekend is in die omgeving en ik er heb gewoond, is hij van mening dat ik de familie hierin beter kan bedienen. ‘Ja’, zeg ik, ‘dat klopt’, maar wel met een heel diepe zucht.
 • uitvaart
  'Een kippenvelmoment tijdens zijn uitvaart'
  Ik werkte nog voor een landelijke uitvaartorganisatie toen ik naar een melding moest waarbij een jong iemand zichzelf van het leven had beroofd.
 • uitvaart
  Een mooie meevaller
  Je mag weten dat, voordat ik in de uitvaartzorg werkzaam werd, ik 22 jaar in een supermarkt heb gewerkt. Hierdoor heb ik veel klanten bij naam leren kennen.
 • uitvaart-regelen
  Ik vergelijk mezelf met een kameleon
  Praten over de dood zit toch nog wel in de taboesfeer, merk ik. Vooral ouderen vinden het moeilijk om erover te praten.
Toon meer >
Toon minder >