
Ook na je behandelingen een stralend gebit
Wist je dat je gebit flink te lijden kan hebben onder de behandelingen die je ondergaat wanneer je kanker hebt? De NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) hield in augustus, samen met haar negentien aangesloten kankerpatiëntenorganisaties, een peiling onder 1394 (ex-)kankerpatiënten.
Vervelende problemen
Meer dan twee derde van de kankerpatiënten die de vragenlijst heeft ingevuld ervaart mond- of gebitsproblemen. Door chemotherapie, bestraling of andere behandelvormen tegen kanker kan er schade aan tanden optreden. Ook kun je last krijgen van bloedend tandvlees of zweren in je mond.
Extra belangrijk
Goede mondzorg is sowieso al belangrijk als je gezond bent, maar als je kanker hebt helemaal! Om een goed en gezond gebit voor de toekomst behouden, wordt aangeraden om minimaal één keer per halfjaar een afspraak te maken bij je tandarts voor een zogenoemde preventieve controle om eventuele gebitsproblemen in een vroeg stadium te ontdekken en te behandelen.
Voorkomen is beter dan genezen
Binnen de preventieve tandheelkundige behandelingen doen de tandartsen van Apollo Tandheelkunde er alles aan om grote problemen aan je gebit te voorkomen. Zo kan de tandarts desgewenst fluoride toepassen, gaatjes vullen of uit voorzorg voor komende gaatjes bepaalde tanden of kiezen sealen.
Doorverwijzing
Wanneer een uitgebreidere gebitsreiniging gewenst is, kun je een doorverwijzing krijgen naar de mondhygiënist. Zowel de tandarts als de mondhygiënist zal er alles aan doen om je gebit gezond te houden en je te adviseren hoe je dit kunt bereiken
Zichtbare gevolgen onzichtbaar maken
Vaak gaat de diagnose ‘kanker’ gepaard met een operatie om het gezwel uit je lichaam te verwijderen. Uiteraard blijft er dan een litteken achter. Vooral wanneer deze op een zichtbare plek zit, kun je dat als storend ervaren. Maar ook als het litteken onder je kleding verborgen zit, kan het voor jou confronterend zijn. Jij ziet je lichaam immers wel iedere dag en het herinnert je weer aan een zwarte periode in je leven die je het liefst zou vergeten.
Wees er vroeg bij
Met de fractional laser kan Apollo Beauty eigenlijk alle littekens na een (plastische) chirurgische ingreep verbeteren. Wanneer je kanker hebt (gehad), is het verstandig om dit eerst met je arts te overleggen, maar het geldt uiteraard ook voor andere chirurgische ingrepen. In dat geval kan de fractional laser vanaf 6 tot 8 weken na de ingreep worden ingezet. Hoe eerder je begint, hoe beter het resultaat. Een vers litteken is beter te behandelen. De celvernieuwing wordt dan direct gestimuleerd.
Hoe eerder je begint, hoe beter het resultaat
Ook striae en rimpels!
Een behandeling van deze laser boost het herstelproces van het litteken. Ook striae en rimpels kunnen met de fractional laser behandeld worden. Het doel van deze laser is het weefsel weer te modelleren en meer collageen aan te maken, zodat het weer de structuur krijgt die bij een gezonde huid hoort. Zowel de blanke als de getinte huid kunnen hiermee veilig behandeld worden.
Hoe werkt het?
Voordat de behandeling start, kun je gebruikmaken van een verdovingscrème zodat de behandeling beter te verdragen is. De fractional laser maakt microwondjes in de huid, waardoor het huidoppervlak zich vernieuwt. Het gevolg is een zichtbaar verbeterde huidstructuur. Er kan heel precies met de laser gewerkt worden waardoor specifieke plekken op de huid aangepakt kunnen worden.
Anti-aging
De fractional laser wordt ook veel ingezet als middel tegen huidveroudering. De huid wordt veerkrachtiger en voller. Al na 2 of 3 weken ga je de effecten zien: je huid ziet er frisser, gladder en egaler uit. Voor een optimaal effect heb je gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. De fractional laser heeft nog tot 9 maanden na de behandeling effect, dus de celvernieuwing en collageenaanmaak zijn dan nog steeds in werking! Apollo Beauty: ‘Wij adviseren om deze behandeling jaarlijks te herhalen voor preventieve anti-aging en een nog beter resultaat met de tijd!’
Indicaties fractional laser:
- chirurgische littekens
- acnelittekens
- fijne rimpels
- striae
- grove poriën
Wist je dat…
…je bij gebitsproblemen na een kankerbehandeling een beroep kunt doen op de vergoeding bijzondere tandheelkunde van je basisverzekering?
In één dag weer stralen
Bij Apollo Tandheelkunde en Beauty ben je op de goede plek voor álles op het gebied van huid- en lasertherapie, esthetische dermatologie en (cosmetische) tandheelkunde. Özge Abkhezr van Apollo: ‘Uit het hele land en soms zelfs uit het buitenland komen mensen naar ons toe. Voor alles kunnen ze bij ons terecht: van acnebehandelingen en pigmentvlekken tot rimpels en ongewenst haar. Wij vinden uiterlijke verzorging net zo belangrijk als zij dat vinden. Ons team bestaat uit deskundige cosmetisch artsen, huidtherapeuten, tandartsen, mondhygiënistes en andere specialisten. Met alle liefde helpen we je en geven we je advies over de behandelingen in een vrijblijvend intakegesprek.’
-
De neus staat letterlijk en figuurlijk centraal in je gezicht. Je wilt graag dat deze past bij de rest van je uiterlijk, dat het geheel in balans is.
-
Een liquid facelift, mini facelift, MACS-lift, voorhoofdslift of toch face-slimming?
-
Je handen zijn je visitekaartje. Daarom wil je ze goed verzorgen met een voedende handcrème. En het oog wil ook wat. Wat dacht je van een mooi kleurtje op je nagels?
-
Zeg eens, hoe tevreden ben jij met de cosmeticamerken die jij op dit moment gebruikt? Dat is misschien een rare vraag, omdat je er niet bij stilstaat. Maar veel mensen kiezen een product van een bepaald merk en blijven daar jarenlang, zo niet hun hele leven, aan trouw.
-
Je hebt zojuist flink wat tijd voor de spiegel gestaan. Je oog- en huidmake-up is gedaan. De haartjes van je wenkbrauwen breng je tot in de perfectie in model met een wenkbrauwborstel, wenkbrauwpotlood of gel.
-
Een rimpeltje hier, een vouwtje daar. Het is een natuurlijk gevolg van ouder worden.
-
Tegenwoordig is een facelift niet anders dan normaal, veel mensen en vooral vrouwen hebben graag een strakker gezichtje. Maar hoe pak je dit proces precies aan?
-
‘Ben je moe?’ Misschien krijg je de vraag regelmatig te horen. Dat kan komen door een huidoverschot boven de ogen.
-
Wekker, douchen, aankleden, ontbijten, tas inpakken… voor je het weet moet je de deur uit en heb je nog niets aan je uiterlijk kunnen doen.
-
Veel mensen gebruiken dagelijks make-up. Sommigen om de ogen te accentueren, eruit te laten knallen met een oogschaduw of om de huid egaal maken met een foundation. De één houdt van een uitbundige look, terwijl de ander het graag natuurlijk houdt.