De huidtherapeut is er voor jou!
Elke ochtend stoor jij je bij het opmaken van je gezicht aan die rode, droge eczeemachtige plekken, of aan de puistjes en acnelittekens op je kin en je wangen. Dan maar een flinke lading concealer of foundation om de boel te maskeren, en in de tussentijd maar hopen dat je huid vanzelf opknapt. Maar wat nou als dat moment maar niet lijkt te komen?
Wanneer ga je naar de huidtherapeut?
‘Helaas: in de praktijk werkt het vaak niet zo dat huidproblemen vanzelf overgaan,’ vertelt Huid- en oedeemtherapeut Iris Nieuwenhuis van Huidtherapie Salland. ‘Het uitgangspunt van het Nederlandse gezondheidssysteem is dat er vanuit één klacht en één oplossing wordt gekeken. Stap je bijvoorbeeld naar de huisarts voor je eczeem, dan wordt er meestal niet verder dan het oppervlak van je huid gekeken. Je krijgt een zalf mee en daar moet je het dan vaak mee doen. Daar ben je dan ook niet altijd mee geholpen. Als huidtherapeut staan wij daar anders in: wij kijken naar het totaalplaatje van je klacht. Daarom is ons advies: stap ook eens naar de huidtherapeut als je huidklachten niet overgaan. ’
Positieve gezondheid
Iris vervolgt: ‘Als huidtherapeuten hanteren wij de nieuwe, positieve definitie van gezondheid. Deze houdt in dat jij zelf als ‘zorgconsument’ beter in staat moet zijn om voor je gezondheid en huid te zorgen, en daar zelf ook de regie over voert. Door goed te kijken naar jouw problemen en klachten, en hoe deze met elkaar samenhangen, kunnen wij als huidtherapeut jou het beste helpen. We gaan dus een intensieve samenwerking met jou aan! Kom je bijvoorbeeld met een acneprobleem, dan kijken we vérder dan alleen de behandeling en de huid zelf. Welke factoren spelen er mogelijk een rol bij die hardnekkige puistjes, mee-eters en ontstekingen? We analyseren je huid uitgebreid. Ook vragen we onder andere naar je medicijn- pil-, en alcoholgebruik, je voedings- en beweegpatroon en de cosmetica en verzorgingsmiddelen die je gebruikt. Om de zorg rondom jou optimaal te maken, werken we veel samen met andere zorgverleners, zoals de huisarts, de dermatoloog en de diëtist. We zijn dus een multidisciplinair team.’
Een volledig pakket
‘In onze praktijk bieden we een volledig pakket aan behandelingen voor je huid aan,’ vertelt Iris verder. ‘Denk hierbij aan de medische aanpak van een probleemhuid tot aan cosmetische behandelingen en anti-agingbehandelingen. De vorige keer vertelden we bijvoorbeeld al over onze verschillende medische peelings. Deze variëren in verschillende sterktes, en kunnen bij heel veel verschillende huidproblemen worden ingezet. Ideaal om je huid door de gure winter te helpen, en haar weer van gezondheid te laten blaken. Een peeling kan bijvoorbeeld worden toegepast bij roodheid en gevoelige plekjes. Ook kan deze behandeling toegepast bij worden bij diepere lijntjes, rimpels en pigmentvlekken, en bij hardnekkige acne en acnelittekens. ‘
Ga voor huidverbetering!
Iris: ‘Naast medische peelings hebben we nog tal van andere behandelingen waarmee we je huid kunnen verbeteren en je klacht of aandoening minder zichtbaar kunnen maken. Enkele voorbeelden zijn micro-coagulatie bij couperose, elektrische epilatie bij overbeharing en littekenmassage en camouflagetherapie bij hardnekkige littekens. In overleg met jou vinden we de behandeling of combinatie van behandelingen die passend is voor jou! Als je voor het eerst bij ons komt voor een intakegesprek, krijg je een uitgebreide analyse van je huid. Je kunt ál je vragen stellen over de behandeling die wij voorstellen. Heb je er een goed gevoel bij, dan kunnen we de behandelingen inplannen, en aan de slag gaan met het weer tevoorschijn toveren van een stralend en gezond velletje!’
In overleg met jou vinden we de behandeling die passend is voor jou
‘Ons werk geeft ons veel voldoening!’
Het team van Huid- en oedeemtherapie Salland vertelt: ‘Wij, Marieke, Iris en Arlette, zijn ervaren en deskundige huid- en oedeemtherapeuten. Door ons veelzijdige beroep kunnen we veel voor mensen betekenen en positieve gezondheid in al haar facetten zo goed mogelijk nastreven. Uit het verbeteren van huidproblemen en het bereiken van zichtbare resultaten halen wij veel voldoening.’
Wanneer ga je naar de huidtherapeut? Doe de check!
- Je hebt last van couperose: zichtbare rode vaatjes in je gezicht
- Je wilt graag weer een stevigere, glanzende huid, met minder zichtbare lijntjes en rimpeltjes
- Je hebt last van steelwratjes (fibromen) of wratachtige plekken op je gelaat of elders op je lichaam
- Je stoort je aan de pigmentvlekken
- Je hebt last van littekens; deze doen pijn, jeuken, zijn rood, dik of trekkerig of veroorzaken zelfs bewegingsbeperkingen
- Je blijft maar last hebben van rode plekjes en pukkeltjes, puistjes en ontstekingen
Bij deze én nog vele andere huidklachten staan de huidtherapeuten van Huid- en oedeemtherapie Salland voor jou klaar!
Wist je dat?
…je voor huidtherapeutische behandelingen vaak in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar? Check je polis om te zien hoe dit voor jou is geregeld.
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Kun je je er ook zo op verheugen? ’s Ochtends je zomerkledij aantrekken, je spulletjes verzamelen en je tas inpakken om een heerlijke dag in de zon te vertoeven; of je nou in het park gaat liggen, naar het strand vertrekt of de hele dag mensen gaat kijken op het terras. Je checkt je tas.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Vaak zeggen mensen dat je er gezond uitziet als je kleur op de wangen hebt, maar is dit wel zo als je huid rondom de wangen enorm rood is? Die roodheid staat ook wel bekend als couperose, een veelvoorkomende aandoening die niet schadelijk is maar wel irritaties oplevert.
-
Als je aan deodorant denkt, denk je aan een spray, roller of stick. Maar wist je dat de poeder- en crèmedeodoranten steeds populairder worden? Deze varianten kennen verschillende voordelen, zoals minder kans op vlekken in je kleding en een betere geurbestrijding.
-
Iedereen heeft zijn eigen blikvangers. Wellicht zijn het je ogen of je strakke jukbeenderen. Of misschien heb je een mooie, egale huid of een scherpe kaaklijn. Daar mag je trots op zijn!
-
Bultjes en roodheid in je gezicht, opeens blozen en zichtbare bloedvaatjes: rosacea is een lastige huidaandoening. Het komt voor bij mannen en vrouwen en ontstaat meestal tussen het 30ste en 50ste levensjaar. In sommige families komt het meer voor, maar over de exacte oorzaak is nog weinig bekend.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!