huidverzorging

Verwennende huidverzorging bij kanker

Even ontspannen, genieten van een liefdevolle aanraking en nergens aan denken. Heel even niet ziek zijn en daarna weer energie hebben. Dát kan een schoonheidsbehandeling betekenen voor iemand met kanker.

Huidverzorging

De ziekte kanker heeft ingrijpende gevolgen en zorgt zowel voor een hoge fysieke als emotionele belasting. Als door de ziekte dan ook nog eens je uiterlijk verandert, kan dat een grote invloed hebben op het zelfvertrouwen. Veranderingen die vaak optreden, zijn het krijgen van een droge of juist vette huid, haaruitval, uitvallende wimpers en broze nagels. Een verwenmoment bij de schoonheidsspecialist kan het zelfvertrouwen weer een boost geven én bovenal de broodnodige ontspanning en afleiding bieden.

‘Even heerlijk verwend worden’

Als speciaal getrainde beautyprofessional weet Sandra Nijland het beste hoe ze jouw huid kan verzorgen. ‘Tijdens de behandelingen worden mensen alleen als patiënt aangeraakt: een infuus hier, een onderzoek daar. Op een liefdevolle, respectvolle aangeraakt worden is dan heel fijn. Je kunt je dan weer even ‘mens’ voelen en eventjes niet ziek zijn. In mijn salon behandel ik mensen met kanker of mensen die net herstellende zijn.’

Verzorgingsadviezen

‘Ik wilde graag eraan bijdragen om alle zorgen even te vergeten en te ontspannen. Daarom heb ik de cursus ‘Huidverzorging bij Kanker’ van de stichting Look Good Feel Better gevolgd. Zo weet ik precies wat ik wel en niet kan doen met je huid. Die verandert immers flink door de chemo. Als ik eraan kan bijdragen om de zorgen even te doen vergeten en te ontspannen, dan doe ik dat graag! Verder geef ik ook verzorgingsadviezen en make-uptips. Dit geeft het zelfvertrouwen een boost. Heel graag ontvang ik je in mijn eigen praktijk voor een heerlijke behandeling en persoonlijk advies.’

‘Ik wilde graag eraan bijdragen om alle zorgen even te vergeten en te ontspannen’

Geef een glimlach cadeau!

‘Geef een glimlach cadeau’ is een initiatief van de stichting Look Good Feel Better. Deze stichting helpt vrouwen met kanker bij hun uiterlijke verzorging en geeft bijvoorbeeld advies over de verzorging van huid, haar en nagels. Ook beautyprofessional Sandra Nijland van Beauty&Skincare Spijkenisse doet in februari 2019 mee met de actie ‘Geef een glimlach cadeau’. In deze actiemaand geeft zij vijf gratis verwenmomenten weg aan kankerpatiënten.

Tips!

Tips over huidverzorging

  • Littekens soepel houden. Littekens blijven soepeler door ze in te smeren met vitamine E-olie of crème. Doen je littekens zeer, dan kan een massage met een littekencrème ook verlichting bieden.
  • Probeer niet te krabben als je huid jeukt. Frisse lucht kan helpen. Ook talkpoeder kan verlichting bieden.
  • Vermoeide huid. Rust en ontspanning zijn goed voor je huid. Komkommerschijfjes of een speciaal oogmasker zijn verzachtend voor de huid rondom je ogen.
  • Drink genoeg. Zorg ervoor dat je door de dag heen genoeg voldoende vocht drinkt, zodat de huid van binnenuit gehydrateerd blijft.
  • Geen pleister. Plak tijdens de behandelperiode nooit een pleister op de bestraalde huid.
Datum: 20 september 2018