
Hoe veilig is laserontharen voor je huid?
Er zijn verschillende manieren om blijvend van ongewenste haren af te komen. Eén van die manieren is laserontharen. Bij het gebruik van zo’n laser wordt licht omgezet in warmte, die het haarzakje vernietigt. Hoe veilig is laserontharen eigenlijk voor je huid?
Laserontharen voor jouw huidskleur
Er zijn meerdere soorten laser. Zo werkt Medical Skin Clinic met de Alexandrite laser en de Nd-YAG-laser. De Alexandrite is geschikt voor de lichte tot lichtgetinte huid, terwijl de Nd-YAG-laser er is voor de donkere huid. De Nd-YAG-laser beschadigt de donkere huid niet omdat deze niet inwerkt op het pigment van de huid, maar wél de haren vernietigt. Doordat de laserstraal een doorsnede heeft van 1,5 vierkante centimeter, kunnen veel haarzakjes tegelijk worden vernietigd. Hierdoor is het mogelijk om grote gebieden zoals je oksels, bikinilijn, armen, benen en zélfs je hele rug te behandelen!
Veiligheid
Beide lasers zijn niet schadelijk voor de huid, maar de veiligheid van de behandeling hangt af van de deskundigheid van de behandelaar. Kies daarom een praktijk waarvan de kwaliteit in orde is. Dan kun jij ook genieten van een heerlijk gladde huid!
Mogelijkheden voor jou
Tijdens een adviesgesprek kan de specialist van Medical Skin Clinic je vertellen wat de mogelijkheden voor jou zijn en een inschatting maken hoeveel sessies er nodig zijn. Hierbij wordt een uitgebreide huidanalyse uitgevoerd. Na de analyse wordt beoordeeld of de gewenste behandellocatie en haarsoort geschikt zijn voor laserontharen. Op basis daarvan wordt een behandelplan op maat voor je opgesteld. Eventueel kunnen behandelingen met de Alexandrite en de Nd-YAG-laser gecombineerd worden voor een zeer effectief resultaat.
Er zijn verschillende manieren om blijvend van ongewenste haren af te komen
Goed om te weten
Laserontharen tegen overbeharing in je gezicht worden mogelijk vergoed door de zorgverzekering. Bekijk hiervoor je polis, of neem contact op met je zorgverzekeraar.
Maak kennis met Sonay Zainalabedin
‘Ik merkte dat de nazorg en continuïteit van huidproblemen vaak ontbrak, en dat heeft mij geïnspireerd om Medical Skin Clinic op te richten’, geeft huisarts en cosmetisch arts Sonay aan. ‘Een voorbeeld is een patiënt die een botoxbehandeling onderging voor de verwijdering van een rimpel, maar vervolgens werd haar niet verteld hoe zij huidveroudering kon voorkomen. Dit kon anders!
Liefde voor het vak
Sonay: ‘Uit liefde voor het vak dermatologie besloot ik mij verder te verdiepen in dermatologie en huidtherapie. In 2015 heb ik Medical Skin Clinic opgericht, waar je terecht kunt voor zowel medische als cosmetische behandelingen. Ik werk nauw samen met de huidtherapeute en schoonheidsspecialiste. De meeste behandelingen worden vervolgens door mij persoonlijk ondersteund door middel van een deskundig advies.’
Waarom Medical Skin Clinic?
Medical Skin Clinic is dé kliniek voor medisch en cosmetische (huid)behandelingen. De unieke samenwerking tussen huisarts, cosmetisch arts, huidtherapeut en schoonheidsspecialist zorgt voor een complete beleving als het gaat om jouw huid en jouw uitstraling. De behandelingen die bij Medical Skin Clinic worden aangeboden:
- Botox en fillers
- Facelift met PDO-draden
- Soft surgery met Plex-R
- Ooglidcorrectie
- Laserbehandelingen
- Huidtherapie
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
-
De kans is groot dat je er steeds vaker over hoort: een laserbehandeling. Ben je zelf ook van plan om zo’n behandeling te nemen? Er zitten verschillende voordelen aan. Zo is het een veilige manier van haarverwijdering, waarna je niet meer hoeft te scheren of harsen.
-
Lichaamshaar mag er zijn. Steeds meer vrouwen omarmen hun natuurlijke haargroei, bijvoorbeeld onder hun oksels of in hun intieme zone. Toch voelt het voor velen ook nog als ongewenste haargroei. Een gladde huid voelt comfortabeler aan, zowel letterlijk als figuurlijk.
-
Ontsierende en jeukende scheerbultjes bij je bikinilijn. Kleine stoppeltjes die veel te snel weer op je benen te zien zijn. Of gevoelens van schaamte omdat je vergeten bent je oksels te ontharen voordat je dat topje aantrok.
-
Gladde benen zonder te scheren, dat willen we allemaal wel. Zo ook Yvette (32).
-
Zodra de temperaturen weer stijgen, kunnen de zomerse kledingstukken weer uit de kast worden gehaald. Maar wat komen dan ook weer tevoorschijn? Juist: je benen!
-
Wist je dat een mens met ongeveer 5 miljoen haarzakjes, verspreid over het hele lichaam, geboren wordt? Hoe ze over het lichaam verspreid zijn, is vastgelegd in onze genen. Zolang die zich voornamelijk bovenop ons hoofd bevinden, zijn we daar over het algemeen wel blij mee. Zo’n mooie volle bos haar is immers een waar visitekaartje.
-
Irritaties, bultjes en jeuk na het scheren: het was dagelijkse kost voor Kayleigh (23). Ze had van alles geprobeerd, maar niets hielp.
-
Lange mouwen, elk ontharingsmiddel in je badkamer en elke maand nieuwe scheermesjes. Als je last hebt van overmatige haargroei herken je dit beeld vast en zeker. Lang, dik haar is de droom van elke man en vrouw, maar als het op de verkeerde plekken zit bedank je liever.