ontharen

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Wist je dat een mens met ongeveer 5 miljoen haarzakjes, verspreid over het hele lichaam, geboren wordt? Hoe ze over het lichaam verspreid zijn, is vastgelegd in onze genen. Zolang die zich voornamelijk bovenop ons hoofd bevinden, zijn we daar over het algemeen wel blij mee. Zo’n mooie volle bos haar is immers een waar visitekaartje. Datzelfde geldt voor onze wenkbrauwen en wimpers. Maar met haren op andere plaatsen zijn we over het algemeen niet zo gelukkig. Daar willen we het liefst zo snel mogelijk vanaf.

Ongewenste haargroei

Denk maar eens aan die donkere haren op je bovenlip, okselhaar of schaamhaar dat onder je bikinibroekje uitkomt. Behaarde benen, armen, rug of borst. En hoe vaak en zorgvuldig je ook scheert, epileert, harst, waxt, met ontharingscrème smeert of misschien zelfs hormoonpreparaten gebruikt, ze komen altijd weer terug.

Groeicyclus

De oorzaak daarvan ligt in de groeicyclus van ons haar. Deze kent verschillende fases: een groeifase, overgangsfase, rustfase en uitvalfase. In het haarzakje vormt zich de haarwortel die uitgroeit tot een haar: de groeifase. Als de haar volledig is uitgegroeid, komt het in de overgangsfase die slechts twee tot drie weken duurt. De haar wordt dan niet meer gevoed en wordt zwak. De haar komt in de rustfase terwijl eronder alvast een nieuwe haar begint te groeien. In de uitvalfase valt de haar uit en start de cyclus opnieuw.

Ontharen met MedArt diodelaser

De oorzaak dat bij eerdere pogingen om te ontharen de ongewenste haren altijd weer terugkwamen, is omdat het haarzakje gewoon zijn werk kon blijven doen. Met onze MedArt diodelaser pakken we juist dat haarzakje aan, waardoor het geen nieuwe haren meer kan produceren.

Laserbehandeling

De laser produceert licht met een hoge energie die de pigmentcellen in je haren verwarmt en vernietigt. Die hitte zorgt ervoor dat ook het haarzakje verbrandt, zodat er geen nieuwe haar meer uit kan groeien. De laserbehandeling kan een warm prikkelend gevoel geven, maar omdat we je huid tegelijkertijd met een speciaal gekoelde laserkop koelen, is dat niet vervelend. Na één tot twee weken zullen de haren in het behandelde gebied uitvallen.

Ongewenste haargroei? Daar wil je toch zo snel mogelijk vanaf?

Meerdere sessies

Haarzakjes zitten niet allemaal in dezelfde groeifase. Omdat de laser inwerkt op het pigment van de haar, zal het niet de haarzakjes aanpakken die zich in de rustfase bevinden. Daarom is één behandeling ook nooit genoeg om een optimaal resultaat te behalen. Je hebt dus altijd meerdere behandelingen nodig – en zelfs dan zullen er nog steeds haarzakjes zijn die nog steeds in ruste zijn – om de ongewenste haargroei tot 95% te verminderen.

Toepassingsmogelijkheden

Ontharen met de MedArt diodelaser is geschikt voor de volgende lichaamsdelen:

  • gezicht
  • bikinilijn
  • benen
  • armen
  • oksels
  • rug

Contact

Heb jij ook genoeg van scheerbultjes en haren die een week na het waxen, harsen of epileren al weer tevoorschijn komen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie over (bijna) definitief ontharen.

Datum: 16 januari 2023