Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat
Wist je dat een mens met ongeveer 5 miljoen haarzakjes, verspreid over het hele lichaam, geboren wordt? Hoe ze over het lichaam verspreid zijn, is vastgelegd in onze genen. Zolang die zich voornamelijk bovenop ons hoofd bevinden, zijn we daar over het algemeen wel blij mee. Zo’n mooie volle bos haar is immers een waar visitekaartje. Datzelfde geldt voor onze wenkbrauwen en wimpers. Maar met haren op andere plaatsen zijn we over het algemeen niet zo gelukkig. Daar willen we het liefst zo snel mogelijk vanaf.
Ongewenste haargroei
Denk maar eens aan die donkere haren op je bovenlip, okselhaar of schaamhaar dat onder je bikinibroekje uitkomt. Behaarde benen, armen, rug of borst. En hoe vaak en zorgvuldig je ook scheert, epileert, harst, waxt, met ontharingscrème smeert of misschien zelfs hormoonpreparaten gebruikt, ze komen altijd weer terug.
Groeicyclus
De oorzaak daarvan ligt in de groeicyclus van ons haar. Deze kent verschillende fases: een groeifase, overgangsfase, rustfase en uitvalfase. In het haarzakje vormt zich de haarwortel die uitgroeit tot een haar: de groeifase. Als de haar volledig is uitgegroeid, komt het in de overgangsfase die slechts twee tot drie weken duurt. De haar wordt dan niet meer gevoed en wordt zwak. De haar komt in de rustfase terwijl eronder alvast een nieuwe haar begint te groeien. In de uitvalfase valt de haar uit en start de cyclus opnieuw.
Ontharen met MedArt diodelaser
De oorzaak dat bij eerdere pogingen om te ontharen de ongewenste haren altijd weer terugkwamen, is omdat het haarzakje gewoon zijn werk kon blijven doen. Met onze MedArt diodelaser pakken we juist dat haarzakje aan, waardoor het geen nieuwe haren meer kan produceren.
Laserbehandeling
De laser produceert licht met een hoge energie die de pigmentcellen in je haren verwarmt en vernietigt. Die hitte zorgt ervoor dat ook het haarzakje verbrandt, zodat er geen nieuwe haar meer uit kan groeien. De laserbehandeling kan een warm prikkelend gevoel geven, maar omdat we je huid tegelijkertijd met een speciaal gekoelde laserkop koelen, is dat niet vervelend. Na één tot twee weken zullen de haren in het behandelde gebied uitvallen.
Ongewenste haargroei? Daar wil je toch zo snel mogelijk vanaf?
Meerdere sessies
Haarzakjes zitten niet allemaal in dezelfde groeifase. Omdat de laser inwerkt op het pigment van de haar, zal het niet de haarzakjes aanpakken die zich in de rustfase bevinden. Daarom is één behandeling ook nooit genoeg om een optimaal resultaat te behalen. Je hebt dus altijd meerdere behandelingen nodig – en zelfs dan zullen er nog steeds haarzakjes zijn die nog steeds in ruste zijn – om de ongewenste haargroei tot 95% te verminderen.
Toepassingsmogelijkheden
Ontharen met de MedArt diodelaser is geschikt voor de volgende lichaamsdelen:
- gezicht
- bikinilijn
- benen
- armen
- oksels
- rug
Contact
Heb jij ook genoeg van scheerbultjes en haren die een week na het waxen, harsen of epileren al weer tevoorschijn komen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie over (bijna) definitief ontharen.
-
Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
-
De kans is groot dat je er steeds vaker over hoort: een laserbehandeling. Ben je zelf ook van plan om zo’n behandeling te nemen? Er zitten verschillende voordelen aan. Zo is het een veilige manier van haarverwijdering, waarna je niet meer hoeft te scheren of harsen.
-
Lichaamshaar mag er zijn. Steeds meer vrouwen omarmen hun natuurlijke haargroei, bijvoorbeeld onder hun oksels of in hun intieme zone. Toch voelt het voor velen ook nog als ongewenste haargroei. Een gladde huid voelt comfortabeler aan, zowel letterlijk als figuurlijk.
-
Ontsierende en jeukende scheerbultjes bij je bikinilijn. Kleine stoppeltjes die veel te snel weer op je benen te zien zijn. Of gevoelens van schaamte omdat je vergeten bent je oksels te ontharen voordat je dat topje aantrok.
-
Gladde benen zonder te scheren, dat willen we allemaal wel. Zo ook Yvette (32).
-
Zodra de temperaturen weer stijgen, kunnen de zomerse kledingstukken weer uit de kast worden gehaald. Maar wat komen dan ook weer tevoorschijn? Juist: je benen!
-
Irritaties, bultjes en jeuk na het scheren: het was dagelijkse kost voor Kayleigh (23). Ze had van alles geprobeerd, maar niets hielp.
-
Lange mouwen, elk ontharingsmiddel in je badkamer en elke maand nieuwe scheermesjes. Als je last hebt van overmatige haargroei herken je dit beeld vast en zeker. Lang, dik haar is de droom van elke man en vrouw, maar als het op de verkeerde plekken zit bedank je liever.
-
Huidirritaties, scheerwondjes en haartjes die extreem snel terug groeien. Als je regelmatig je benen scheert, komt dit je vast niet onbekend voor. Ben je er helemaal klaar mee om continu dat scheermes er weer bij te moeten pakken? Dan kun je kiezen voor ontharing door IPL.
-
Is het nú alweer tijd om te epileren? Het voelt alsof je vorige sessie pasgeleden al was geweest. Toch pak je het apparaat er maar weer bij. Liever nu een nieuwe epileerbeurt dan het gevoel hebben dat de haren steeds zichtbaarder worden… Voor veel vrouwen is het een constant terugkerend ‘dingetje’: het ontharen.