Alles over manuele lymfedrainage bij een onrustige huid!
Wanneer je last hebt van een onzuivere huid, kan dat erg vervelend zijn. In de spiegel zie je dan bijvoorbeeld puistjes, mee-eters of wellicht irritatie en roodheid. Dat kan een gevoel van onzekerheid met zich meebrengen, maar ook voelt de huid onrustig en soms pijnlijk aan. Een manuele lymfedrainage is dan een mooie mogelijkheid om weer wat balans en evenwicht in de huid te brengen. Maar hoe ziet zo’n behandeling er eigenlijk uit? En wat gebeurt er dan in de huid? Bij Beauty&Skincare Spijkenisse help ik je graag.
Hoe herken ik een onrustige huid?
Een onrustige huid is vaak een vetter huidtype. Je huid glimt relatief meer en heeft in verhouding grove poriën. Als je goed kijkt naar je huid, kun de poriën dan ook vaak goed zien. Door deze grove poriën kunnen ze gemakkelijker verstopt raken en ontstaan er zodoende sneller pukkeltjes en mee-eters. Een vette huid komt door een overmatige talgproductie. En hoe meer talg er wordt aangemaakt, des te sneller stapelt het zich op in de huid, waardoor ontstekingen en onzuiverheden tevoorschijn komen.
Waarom helpt een manuele lymfedrainage?
Bij een manuele lymfedrainage kunnen speciale massagetechnieken gebruikt worden die zorgen dat het lymfestelstel wordt geactiveerd. Het spoort je lichaam aan om aan het werk te gaan en afvalstoffen af te voeren. Hierdoor verbetert je huid zich op een natuurlijke manier en verdwijnen de puistjes en mee-eters. Daarnaast kan de massage van pas komen om vochtophopingen los te maken. Zodoende werkt de lymfedrainage zuiverend, zodat er meer balans ontstaat in de onrustige huid.
Wat kan ik verwachten tijdens de behandeling?
Tijdens de behandeling probeer ik door middel van zachte, pompende bewegingen je lymfevaten te stimuleren om het vocht te vervoeren. Ik begin altijd in de hals, ongeacht waar je probleem zit. De hals is namelijk een soort ‘startknop’. Deze bewegingen herhaal ik een paar keer, zodat de stimulatie wordt opgebouwd. Langzamerhand masseer ik door naar je gezicht om ook de afvoer van de afvalstoffen aldaar aan te wakkeren. De massage is subtiel en ritmisch, waardoor het geen pijn doet.
Kamp jij met een onrustige huid?
Wat staat je te wachten na de behandeling?
Na de behandeling merk je dat de huid gestimuleerd is. Maar voor het eindresultaat is enig geduld noodzakelijk. Je lichaam gaat na de behandeling hard aan het werk om verder op te schonen en alle onnodige stoffen de deur te wijzen. Op die manier heeft de manuele lymfedrainage een langdurig opschonend effect. In de meeste gevallen is er geen specifieke nazorg nodig na de behandeling. Wel kan ik op het gebied van verzorging altijd advies geven, bijvoorbeeld over de juiste producten en methodes. Zo kan het raadzaam zijn een voedende maar matterende nachtverzorging te gebruiken of een milde en effectieve cleanser om je huid te reinigen.
Nieuwsgierig?
Ben jij benieuwd naar een manuele lymfedrainage? Bij Beauty&Skincare Spijkenisse help ik jou graag verder. Tijdens een intakegesprek kijk ik uitgebreid naar je huid en kun jij je wensen delen. Ook ondersteun ik graag bij andere huidproblemen. Misschien ben jij wel een langere tijd ziek geweest en is je huid geïrriteerd? Daar zijn verschillende behandelmogelijkheden voor. Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak!
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
De jaarwisseling komt er weer bijna aan (waar blijft de tijd?). Weet jij al hoe jij de show gaat stelen tijdens de feestdagen? Misschien breekt bij die vraag de stress al bij je uit.
-
Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.