
Een huidanalyse helpt op weg naar een mooie huid
Het is geen ramp, een rimpeltje hier of een puistje daar, maar als je je dagelijks stoort aan je ouder wordende of onzuivere huid, dan is dat erg vervelend. Want iedereen ziet er het liefst fit en vitaal uit. Gelukkig staat de wereld van de huidverzorging niet stil. Er worden steeds weer nieuwe producten en behandelingen ontwikkeld waarmee jij kan werken aan een mooiere en gezondere huid.
Huidanalyse
Als jij last hebt van huidproblemen en -ontsieringen, dan helpt het om te ontdekken wat de oorzaak is. Als je de oorzaak kent, kun je er namelijk ook wat aan doen! Een huidanalyse helpt hierbij. Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere lagen van de huid en worden in de loop van de tijd zichtbaar. De diepe huidlagen zijn niet te zien met het blote oog. De Observ 520 is een huidanalyse-apparaat die het onzichtbare zichtbaar maakt.
Wat analyseren wij?
Wat kan er zoal geanalyseerd worden? De Observ 520 toont ten eerste de huidtextuur. Hierbij wordt er gekeken naar de droogte van de huid, de mate van huidveroudering, infecties, ontstekingen, verlies van stevigheid en veerkracht van de huid. Ook kan het apparaat huidverkleuringen aan het licht brengen. Denk hierbij aan pigmentatiestoornissen, ontstekingsreacties en gesprongen vaatjes en roodheden. Tot slot wordt er gekeken naar huidafscheidingen. Dit is bijvoorbeeld een verstoorde zuurmantel of acne.
Lichttechnieken
De Observ 520 werkt met verschillende lichttechnieken zodat de huid op verschillende manieren kan worden bekeken voor de beste analyse. Er zijn zes mogelijkheden:
- Daglicht. Zo zie je jezelf dagelijks in de spiegel, het daglicht wordt gebruikt als algemene observatie.
- True UV-licht. Dit betreft een niet-schadelijke dosis UV. Hiermee kunnen pigmentatiestoornissen worden vastgesteld.
- Woods licht. Deze lichttechniek wordt gebruikt om talgafwijkingen te herkennen.
- Cross-polarisatie. Hiermee worden alle roodheden belicht.
- Parallel-polarisatie. Deze techniek verbetert de zichtbaarheid van de huidoppervlakstructuren, zoals het microreliëf, fijne lijntjes en rimpelvorming.
De huidanalyse maakt het onzichtbare zichtbaar.
Behandeling
De huidanalyse met de Observ 520 duurt ongeveer een half uur. Er worden foto’s gemaakt van het voor- en zijaanzicht. Zo kan de huid goed worden bekeken, en de bron van het huidprobleem worden gevonden. Bij Allure Hair & Beauty kun je niet alleen terecht voor een huidanalyse, maar ook voor een bijpassende huidbehandeling om je gezicht weer te laten stralen!
Peeling
Is bijvoorbeeld uit je analyse gebleken dat je huidproblemen schuilen in de huidstructuur? Kies dan voor behandelingen waarbij gewerkt wordt met een fruit- of melkzuurpeeling. Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag verwijdert, waardoor de huid er gladder en frisser uit komt te zien. Ook fijne lijntjes worden minder zichtbaar.
Lichttherapie
Of heb je last van een pigmentatiestoornis? Dan zou een behandeling kunnen bestaan uit lichttherapie. Bij Allure Hair & Beauty kun je elke gezichtsbehandeling combineren met de Beauty Angel collageenlamp. Dit is een lamp die door middel van rood licht de huid op natuurlijke en veilige wijze stimuleert. Door deze stimulatie wordt de huid soepeler, zachter en gladder. Rimpeltjes verminderen en het algehele huidbeeld verbetert.
Verzorging van top tot teen
Bij Allure Hair & Beauty biedt ouderwetse verzorging van top tot teen (of: ‘van kruin tot likdoorn’). Zo kun je je lokken professioneel laten verwennen in de kapsalon, of je huid in de watten laten leggen met een van de vele soorten gezichtsbehandelingen. Ontsnap aan de dagelijkse sleur met een heerlijke lichaamsbehandeling, of krijg weer zachte, goed verzorgde handen en voeten met een manicure of pedicure. En met het beste op het gebied van wimperbehandelingen en permanente make-up ben je er zeker van dat al jouw sterke punten worden geaccentueerd! Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? In een vrijblijvend intakegesprek vertellen de beautyspecialisten je graag meer!
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
Geheel ten onrechte wordt nog steeds vaak gedacht dat een onzuivere huid te maken heeft met een slechte hygiëne. Dat is een hardnekkig misverstand, want dat is vrijwel nooit de oorzaak. Die moet eerder worden gezocht in een overproductie van talg. Door die overproductie, in combinatie met dode huidcellen, raken je poriën verstopt en mogelijk ontstoken.
-
Je merkt ’t misschien niet, maar je huid heeft het tijdens de winter zwaar te verduren.
-
Je huid kan behoorlijk te lijden hebben onder de behandeling tegen kanker. Een goede huidverzorging voor, tijdens en na deze ziekteperiode is dan ook extra belangrijk.
-
Je kijkt naar buiten en ziet regen, grauwe wolken en kale bomen. Des te lekkerder om warm binnen te blijven met een kop dampende thee of koffie.
-
Je huid kan zo nu en dan wat extra zorg gebruiken. Je huid ziet er bijvoorbeeld dof uit, is onzuiver of vertoont lijntjes en pigmentvlekjes.
-
Iedere huid is anders en vraagt om andere verzorgingsproducten. Overal lees je adviezen voor verschillende huidtypen, maar op elke site zijn die weer anders. In de drogist vind je honderden soorten crèmes, serums, maskers en peelings.
-
Je zou kunnen zeggen dat onze huid het grootste orgaan is, een rekbaar pantser dat zorgt dat vloeistoffen gecontroleerd ons lichaam kunnen verlaten. Of dat onze huid deel is van ons immuunsysteem door ziekteverwekkers buiten de deur te houden. Maar dan gaan we aan iets belangrijks voorbij.