huidanalyse

Een huidanalyse helpt op weg naar een mooie huid

Het is geen ramp, een rimpeltje hier of een puistje daar, maar als je je dagelijks stoort aan je ouder wordende of onzuivere huid, dan is dat erg vervelend. Want iedereen ziet er het liefst fit en vitaal uit. Gelukkig staat de wereld van de huidverzorging niet stil. Er worden steeds weer nieuwe producten en behandelingen ontwikkeld waarmee jij kan werken aan een mooiere en gezondere huid.

Huidanalyse

Als jij last hebt van huidproblemen en -ontsieringen, dan helpt het om te ontdekken wat de oorzaak is. Als je de oorzaak kent, kun je er namelijk ook wat aan doen! Een huidanalyse helpt hierbij. Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere lagen van de huid en worden in de loop van de tijd zichtbaar. De diepe huidlagen zijn niet te zien met het blote oog. De Observ 520 is een huidanalyse-apparaat die het onzichtbare zichtbaar maakt.

Wat analyseren wij?

Wat kan er zoal geanalyseerd worden? De Observ 520 toont ten eerste de huidtextuur. Hierbij wordt er gekeken naar de droogte van de huid, de mate van huidveroudering, infecties, ontstekingen, verlies van stevigheid en veerkracht van de huid. Ook kan het apparaat huidverkleuringen aan het licht brengen. Denk hierbij aan pigmentatiestoornissen, ontstekingsreacties en gesprongen vaatjes en roodheden. Tot slot wordt er gekeken naar huidafscheidingen. Dit is bijvoorbeeld een verstoorde zuurmantel of acne.

Lichttechnieken

De Observ 520 werkt met verschillende lichttechnieken zodat de huid op verschillende manieren kan worden bekeken voor de beste analyse. Er zijn zes mogelijkheden:

  • Daglicht. Zo zie je jezelf dagelijks in de spiegel, het daglicht wordt gebruikt als algemene observatie.
  • True UV-licht. Dit betreft een niet-schadelijke dosis UV. Hiermee kunnen pigmentatiestoornissen worden vastgesteld.
  • Woods licht. Deze lichttechniek wordt gebruikt om talgafwijkingen te herkennen.
  • Cross-polarisatie. Hiermee worden alle roodheden belicht.
  • Parallel-polarisatie. Deze techniek verbetert de zichtbaarheid van de huidoppervlakstructuren, zoals het microreliëf, fijne lijntjes en rimpelvorming.

De huidanalyse maakt het onzichtbare zichtbaar.

Behandeling

De huidanalyse met de Observ 520 duurt ongeveer een half uur. Er worden foto’s gemaakt van het voor- en zijaanzicht. Zo kan de huid goed worden bekeken, en de bron van het huidprobleem worden gevonden. Bij Allure Hair & Beauty kun je niet alleen terecht voor een huidanalyse, maar ook voor een bijpassende huidbehandeling om je gezicht weer te laten stralen!

Peeling

Is bijvoorbeeld uit je analyse gebleken dat je huidproblemen schuilen in de huidstructuur? Kies dan voor behandelingen waarbij gewerkt wordt met een fruit- of melkzuurpeeling. Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag verwijdert, waardoor de huid er gladder en frisser uit komt te zien. Ook fijne lijntjes worden minder zichtbaar.

Lichttherapie

Of heb je last van een pigmentatiestoornis? Dan zou een behandeling kunnen bestaan uit lichttherapie. Bij Allure Hair & Beauty kun je elke gezichtsbehandeling combineren met de Beauty Angel collageenlamp. Dit is een lamp die door middel van rood licht de huid op natuurlijke en veilige wijze stimuleert. Door deze stimulatie wordt de huid soepeler, zachter en gladder. Rimpeltjes verminderen en het algehele huidbeeld verbetert.

Verzorging van top tot teen

Bij Allure Hair & Beauty biedt ouderwetse verzorging van top tot teen (of: ‘van kruin tot likdoorn’). Zo kun je je lokken professioneel laten verwennen in de kapsalon, of je huid in de watten laten leggen met een van de vele soorten gezichtsbehandelingen. Ontsnap aan de dagelijkse sleur met een heerlijke lichaamsbehandeling, of krijg weer zachte, goed verzorgde handen en voeten met een manicure of pedicure. En met het beste op het gebied van wimperbehandelingen en permanente make-up ben je er zeker van dat al jouw sterke punten worden geaccentueerd! Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? In een vrijblijvend intakegesprek vertellen de beautyspecialisten je graag meer!

Datum: 17 juni 2019