huidprobleem

Huidprobleem? Er is wat aan te doen!

Je wist wellicht al dat je huid het grootste orgaan van je lichaam is. En bij zo’n groot orgaan kunnen er in een leven aardig wat veranderingen plaatsvinden…

Oorzaken huidveranderingen

De oorzaken van een huidprobleem door huidveranderingen kunnen heel divers zijn, zoals genetische factoren. Ook de overgang kan een rol spelen. Roken verdikt de dode laag van de huid, waardoor je een grauwe teint krijgt, en je ontwikkelt sneller rimpels. Overmatig in de zon vertoeven kan ook extra pigmentvorming en couperose veroorzaken. En zeker snellere rimpelvorming. Chemotherapie heeft zeker invloed op de huid. Zo treden er vaker huidoneffenheden op. Er wordt sneller pigment gevormd en de huid is in een slechtere conditie: die ziet er vaak dof uit. Vaak gaan pigmentvorming en rimpelvorming samen. De behandeling van deze problemen kan gecombineerd of afzonderlijk plaatsvinden.

Rimpels, pigment en littekens

Wat niet iedereen weet, is dat de huidtherapeut naast alle paramedische behandelingen een grote rol kan spelen in de behandeling van rimpels, overmatig pigment en littekens. In de vier vestigingen beschikt Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra over allerlei mogelijkheden om deze ‘problemen’ te behandelen. Te denken valt aan behandeling middels laser, peelingen, botox en fillers, endermologie en camouflage.

Laser- en lichtflitstherapie

Met het apparaat de Harmony XL kunnen de pigmentvorming en roodheid aangepakt worden en kan tevens de huidstructuur (rimpels) verbeterd worden. Na de behandeling kunnen korstjes ontstaan. Deze verdwijnen vanzelf na circa vijf dagen. Het is gebruikelijk dat de huid een paar dagen rood en gezwollen is. Tevens mag de cliënt zes weken voor en na de behandeling niet in de zon.

Peelingen

Bij de meeste huidproblemen is de hoornlaag verdikt. De zuren in de peelings helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de hoornlaag versneld afschilfert. De peeling zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen, collageen en elastine. Littekentjes, grove poriën, pigmentvlekken en rimpels worden minder zichtbaar. Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra beschikt over een drietal TCA-peelingen. Meestal vinden er 4 behandelingen plaats. Na de behandeling heeft de huid tijd nodig om af te schilferen. Na vijf dagen komen de schilfers los. Na de behandeling dien je sterke zon zes weken te vermijden.

Injectables

Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra heeft een samenwerking met een cosmetisch arts. Deze arts past botox en fillers toe. Bij zijn behandelingen staan kwaliteit en veiligheid voorop. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van gerenommeerde merken. In een gratis intakegesprek kun je samen met de arts bespreken welke injectables geschikt zijn voor jouw hulpvraag.

Botox

Een behandeling met botox, een natuurlijk eiwit, doet spieren tijdelijk ontspannen, waardoor rimpelvorming vermindert en verdwijnt. Ook worden nieuwe rimpels voorkomen. Botox wordt het meest toegepast bij rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes. Botox kan ook worden ingezet bij overmatige transpiratie.

De huidtherapeut kan een grote rol spelen bij rimpels, overmatig pigment en littekens

Fillers

Een filler is een behandeling met een injectable. Tijdens de behandeling wordt een steriele gel geïnjecteerd, waarmee meer stevigheid aan de huid gegeven wordt en het volume in het gezicht wordt hersteld. Het effect van een filler blijft tot ongeveer een jaar. De filler kan worden ingezet voor het opvullen van de neus-lippenplooi,de lippen of de marionetlijnen. Ook worden ze gebruikt om gezichtscontouren te herstellen, zoals bij de jukbeenderen of de wangen.

Endermologie

Een intensieve bindweefselmassage die de doorbloeding van de huid bevordert, afvoer van lymfevocht en vetcellen stimuleert en (litteken)weefsel verzacht. De behandeling vindt plaats met behulp van een LPG-apparaat, de Alliance, die de huid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos masseert. De massage zet een natuurlijk proces in gang, waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en stevig wordt. De aanmaak van elastine en collageen wordt gestimuleerd, waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt. Een perfecte behandeling voor veroudering van het gelaat!

Camouflage

Met camouflage, een eenvoudige techniek, is het mogelijk om je te leren met bedekkende crèmes een huiddefect te bedekken.

Vergoedingen

Een groot deel is medisch geïndiceerd en verzekerde zorg. Zoek van te voren uit of je aanvullend verzekerd bent, en om wat voor aandoening het gaat. De huidtherapeut is direct toegankelijk, maar soms is een verwijzing van een arts noodzakelijk voor de vergoeding van de zorgverzekeraar. De huidtherapeut kan behandelen waar bijvoorbeeld de schoonheidsspecialist iets niet meer vergoed krijgt, mede door het medische karakter van een aandoening. Waar nodig worden patiënten doorverwezen naar cosmetisch artsen of plastisch chirurgen. Te denken valt ook aan samenwerkingsverbanden tussen huidtherapeuten en bovengenoemde artsen.

Het beste uit twee werelden!

Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra is aangesloten bij de beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH). De NVH, en ook de praktijk, is aangesloten bij de Stichting Kwaliteits Register Paramedici. Dit Register draagt zorg voor het bijhouden en registreren van alle nascholing en alles wat nodig is om de kwaliteit van de praktijken te waarborgen. De kracht van de praktijken is dat die veel paramedische zorg bieden, maar tevens oog hebben voor cosmedische zorg. Het beste uit twee werelden!

Datum: 13 februari 2019