Meer zelfvertrouwen na lasertherapie
Bianca (34): ‘Heb je het warm?’ en ‘Iets te diep in het glaasje gekeken?’ Vragen die mij regelmatig worden gesteld door mensen die ik niet eens ken. Maar ken jij mij wel, dan weet je dat ik last van couperose heb.’
Lasertherapie
‘Het begon twee jaar geleden. De bloedvaatjes in mijn wangen en neus werden wijder en beter zichtbaar. Mijn wangen kleurden hierdoor vlammend rood, een kleur die ook niet meer wegging. Ik voelde me zó onzeker dat ik praten met onbekenden uit de weg ging, en somber werd. Omdat ik niet in een sociaal isolement wilde komen, ben ik naar de huidtherapeut gestapt. Een tijdje later volgde ik op haar advies een laserbehandeling.’
Behandeling
‘Eerst is mijn gezicht gereinigd. Daarna kreeg ik een aantal prikjes. In de dagen na de behandeling moest mijn huid herstellen, maar viel het me al op dat de verkleuring van mijn behandelde vaatjes steeds minder werd. Na drie behandelingen waren al mijn vaatjes weg. Mijn wangen zien er hierdoor een stuk rustiger uit. Wát een opluchting. Ik hoef geen drie lagen make-up meer op om ze te verhullen en stap weer vol zelfvertrouwen op elke nieuwe situatie af!’
Voor jou!
Heb jij net als Bianca last van zichtbare rode of blauwe vaatjes op je gezicht of op je lichaam (bijvoorbeeld je benen)? Dan kun je ook een laserbehandeling volgen. Nadat de huidtherapeut een huidcheck heeft gedaan, kan de laserbehandeling van start gaan. Op een gecontroleerde manier worden je vaatwanden beschadigd, waardoor deze worden afgebroken. Je lichaam ruimt de afvalstoffen van de gesprongen vaatjes zelf op. Hoe blijvend de resultaten zullen zijn, hangt af van de conditie af van de andere vaatjes in je huid. In elk geval kunnen de vaatjes die behandeld zijn, niet meer zichtbaar worden. Onderdeel van de aanpak is dat je advies krijgt over bijvoorbeeld zonbescherming en huidreiniging.
Je hebt vast weleens een paar plekjes op je huid
En zó pak je pigmentvlekken aan!
Heb jij last van donkere plekken op je huid, zoals sproeten, ouderdomsvlekjes, littekens of donkere oppervlaktes? Deze behoren onder de noemer ‘pigmentvlekken’ en ontstaan door een plaatselijke opeenhoping van huidpigment: melanine. Wanneer je ze als ontsierend ervaart, kun je verschillende behandelingen volgen. Pigmentvlekken die oppervlakkig liggen, kunnen goed verwijderd worden. Bij dieper gelegen pigmentvlekken is helemaal verwijderen niet mogelijk. Wel kunnen ze door middel van verschillende therapieën flink verminderd worden! Dat kan bijvoorbeeld met huidblekende crèmes (ook wel: camouflagetherapie), chemische peelings en lasertherapie.
Toestemming van huisarts
Voordat je de behandeling kan ondergaan, moeten je pigmentvlekken eerst door de huisarts worden bekeken. Je krijgt dan een schriftelijke toestemming mee ter goedkeuring voor de behandeling. Omdat je huid in de periode van de behandeling kwetsbaar is voor invloeden van de zon, is het de bedoeling dat je elke dag een zonnebrandcrème met factor 50 gebruikt. Zo blijft het effect van de pigmentbehandeling behouden.
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
De term ‘bodysculpting’ (letterlijk vertaald ‘het beeldhouwen van een lichaam’) doet je misschien denken aan de Oud-Griekse beeldhouwkunst. Kunstenaars die met precisie een lichaam vormgeven naar perfectie.
-
Zoals het gezegde luidt: alle kleine beetjes helpen. En dat geldt ook letterlijk voor je uiterlijk. Ook al zijn je nagels maar een nihil onderdeel van je lichaam, ze kunnen veel doen voor je uitstraling.
-
Veel vrouwen hebben last van putjes en bobbeltjes op hun bovenbenen en buik. Zucht. Deze sinaasappelhuid ben je liever kwijt dan rijk. Zeker met de zomer op komst!
-
Als je aan deodorant denkt, denk je aan een spray, roller of stick. Maar wist je dat de poeder- en crèmedeodoranten steeds populairder worden? Deze varianten kennen verschillende voordelen, zoals minder kans op vlekken in je kleding en een betere geurbestrijding.
-
Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
-
De kans is groot dat je er steeds vaker over hoort: een laserbehandeling. Ben je zelf ook van plan om zo’n behandeling te nemen? Er zitten verschillende voordelen aan. Zo is het een veilige manier van haarverwijdering, waarna je niet meer hoeft te scheren of harsen.
-
Je kent dat wel: je bent flink afgevallen door goed op je voeding te letten en lekker te sporten. Alleen die laatste vetrandjes gaan maar niet weg.
-
In ons lichaam kunnen zich vervelende vetophopingen plaatsen. Bijvoorbeeld rondom onze taille, de heupen of in het gezicht. Zelfs als je sport kom je er maar moeilijk vanaf.
-
Lichaamshaar mag er zijn. Steeds meer vrouwen omarmen hun natuurlijke haargroei, bijvoorbeeld onder hun oksels of in hun intieme zone. Toch voelt het voor velen ook nog als ongewenste haargroei. Een gladde huid voelt comfortabeler aan, zowel letterlijk als figuurlijk.