leefstijlcoaching

Actieve leefstijl voor een betere balans

Druk, druk, druk. Het leven van een werkende moeder bestaat uit veel verschillende taken: de kinderen naar school brengen, snel doorcrossen naar het werk en bij thuiskomst meteen eten klaarmaken. Het is erg moeilijk om momenten van rust te vinden tussen de vele dagelijkse taken door. Een moment voor jezelf is uniek maar niet onbelangrijk. Wanneer de balans tussen werk, gezin en rust niet goed is, ontwikkel je sneller lichamelijke klachten.

Vast ritme

Een actieve leefstijl zorgt voor een betere balans in het leven. Start met het creëren van een moment van rust, waarin je tot jezelf kunt komen. Dit kan door te starten met mindfulness, een rondje wandelen, bijvoorbeeld ‘s ochtends vroeg of na het avondeten, of starten met sporten. Maak gebruik van een vast ritme, waardoor het gezin weet dat dit jouw moment is. Wanneer het niet lukt om zelfstandig een betere balans te creëren, kun je dit onder begeleiding van de leefstijlfysiotherapeut of -coach doen.

Gezonde balans

Wat kan de leefstijlcoach voor je betekenen? De leefstijlcoach helpt je op weg naar een gezonde balans op het gebied van eten, slapen, bewegen, stress en plannen door middel van groeps- of individuele bijeenkomsten. Samen kijken jullie waar er verbetering te realiseren is, onder andere door middel van vragenlijsten. Je ontdekt waar je de meeste moeite mee hebt en waarom je hier moeite mee hebt. Soms spelen factoren in het dagelijks leven onbewust een rol in het ontstaan van lichamelijke of mentale klachten. Samen met de leefstijlcoach leer je hierop in te spelen en ermee om te gaan.

Samen kijken jullie waar er verbetering te realiseren is

Tips

  • Eten. Maak een bewust moment van je ontbijt, de lunch en het avondeten. 
  • Slaap. Zorg voor weinig afleiding in de slaapkamer, zoals licht of een tv. Houd een vast ritme aan. 
  • Beweging. Maak een wandeling voor ontspanning, spring op de fiets naar het werk of pak wat vaker de trap. 
  • Stress. Wanneer je last hebt van stress, kan dit zich uiten in lichamelijke klachten. Zorg voor voldoende ontspanningsmomenten. 
  • Planning. Rust en regelmaat zorgen ervoor dat je je weer kunt opladen voor de volgende uitdaging die op je wacht gedurende de dag. 

Uitblinker in uitstekende zorg

Wil jij soepeler en pijnvrij bewegen? Of onder goede begeleiding aan je conditie werken? Dan ben je bij Ann Taveirne Centrum Fysiotherapie & Revalidatie op de goede plek. Uitstekende zorg en een vriendelijke sfeer: dát zijn de dingen die ervoor zorgen dat het centrum uitblinkt. Je kunt er terecht voor algemene fysiotherapie, oncologiefysiotherapie, oedeemtherapie, orofaciale fysiotherapie, neurorevalidatie, revalidatie na bijvoorbeeld een blessure of ongeluk, manuele therapie, dry needling, medische shiatsu, medische fitness en beweeggroepen.

Datum: 23 mei 2022