Actieve leefstijl voor een betere balans
Druk, druk, druk. Het leven van een werkende moeder bestaat uit veel verschillende taken: de kinderen naar school brengen, snel doorcrossen naar het werk en bij thuiskomst meteen eten klaarmaken. Het is erg moeilijk om momenten van rust te vinden tussen de vele dagelijkse taken door. Een moment voor jezelf is uniek maar niet onbelangrijk. Wanneer de balans tussen werk, gezin en rust niet goed is, ontwikkel je sneller lichamelijke klachten.
Vast ritme
Een actieve leefstijl zorgt voor een betere balans in het leven. Start met het creëren van een moment van rust, waarin je tot jezelf kunt komen. Dit kan door te starten met mindfulness, een rondje wandelen, bijvoorbeeld ‘s ochtends vroeg of na het avondeten, of starten met sporten. Maak gebruik van een vast ritme, waardoor het gezin weet dat dit jouw moment is. Wanneer het niet lukt om zelfstandig een betere balans te creëren, kun je dit onder begeleiding van de leefstijlfysiotherapeut of -coach doen.
Gezonde balans
Wat kan de leefstijlcoach voor je betekenen? De leefstijlcoach helpt je op weg naar een gezonde balans op het gebied van eten, slapen, bewegen, stress en plannen door middel van groeps- of individuele bijeenkomsten. Samen kijken jullie waar er verbetering te realiseren is, onder andere door middel van vragenlijsten. Je ontdekt waar je de meeste moeite mee hebt en waarom je hier moeite mee hebt. Soms spelen factoren in het dagelijks leven onbewust een rol in het ontstaan van lichamelijke of mentale klachten. Samen met de leefstijlcoach leer je hierop in te spelen en ermee om te gaan.
Samen kijken jullie waar er verbetering te realiseren is
Tips
- Eten. Maak een bewust moment van je ontbijt, de lunch en het avondeten.
- Slaap. Zorg voor weinig afleiding in de slaapkamer, zoals licht of een tv. Houd een vast ritme aan.
- Beweging. Maak een wandeling voor ontspanning, spring op de fiets naar het werk of pak wat vaker de trap.
- Stress. Wanneer je last hebt van stress, kan dit zich uiten in lichamelijke klachten. Zorg voor voldoende ontspanningsmomenten.
- Planning. Rust en regelmaat zorgen ervoor dat je je weer kunt opladen voor de volgende uitdaging die op je wacht gedurende de dag.
Uitblinker in uitstekende zorg
Wil jij soepeler en pijnvrij bewegen? Of onder goede begeleiding aan je conditie werken? Dan ben je bij Ann Taveirne Centrum Fysiotherapie & Revalidatie op de goede plek. Uitstekende zorg en een vriendelijke sfeer: dát zijn de dingen die ervoor zorgen dat het centrum uitblinkt. Je kunt er terecht voor algemene fysiotherapie, oncologiefysiotherapie, oedeemtherapie, orofaciale fysiotherapie, neurorevalidatie, revalidatie na bijvoorbeeld een blessure of ongeluk, manuele therapie, dry needling, medische shiatsu, medische fitness en beweeggroepen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.