
Bewandel je eigen pad met wandelcoaching
Dat wandelen een therapeutisch effect heeft, is uit meerdere studies gebleken. Het is dan ook niet gek dat wandelcoaching enorm populair is.
NLP
Echter, met alleen wandelen en een goed gesprek kom je er niet. Dat ontdekte ook Hannah de Graaf, nadat ze de NLP WandelCoach Training had gevolgd bij de Helpende Hand Coaching. Ze kreeg inzicht in de methodiek die achter dit succes schuilt. Het is een goede methodiek die het proces succesvol in beweging zet. Deze is dan ook van essentieel belang om een vraagstuk nader te onderzoeken; om aandacht te geven wat er echt speelt.
Wandelcoaching
Hannah zet nu wekelijks de NLP-methodiek in en past dit toe bij elke hulpvraag. Ze neemt haar cliënt mee aan de wandel, waarbij elk pad dat bewandelt wordt ook letterlijk iets laat zien van het vraagstuk. Samen lopen ze het hele proces door. Stap voor stap vanuit rust.
Helikopterview
Je zou de methodiek kunnen zien als een helikopterview, alsof je van boven op je eigen vraagstuk neerkijkt. Dat je in een blik het hele overzicht ziet. Je ziet waar je heen zou willen, wat je tegenhoudt, maar ook zeker wat je nodig zou hebben om uiteindelijk in die gewenste situatie te komen. De wandeling zou je ‘confronterend’, maar ook ‘magisch’ kunnen noemen. Het is dan ook verbluffend te zien dat een wandeling vaak voldoende is om de cliënt weer op het juiste pad te krijgen. Een wandeling met structuur, veilige kaders en enorme diepgang.
Een wandeling met structuur, veilige kaders en enorme diepgang
NLP-wandeling
De NLP-wandeling bevordert het welbevinden en herstel van mensen met levensvragen of psychische klachten. Dat Hannah haar wandeling loopt op het Scheveningse strand en de duinen, is niet voor niets. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat de zee een heilzame werking heeft. Uit onderzoek blijkt dat een bezoek aan het strand een kalmer, frisser en positiever effect heeft op de cliënten. Een ‘gratis hulpbron’ dus, om even in NLP-termen te blijven. Een prachtige combinatie: strand, zee en de NLP-wandeling. Wandelcoaching is ook geschikt voor mindervaliden.
‘Ik voel me empowered’
Klant: ‘2,5 uur wandelen door de duinen en het antwoord vinden waar je zolang op hebt gewacht… Zou het echt? Geeft zij het antwoord dat je nodig hebt? Nee, dat geef je zelf. Het fijne en het mooie van deze wandeling is het leren denken, ontspannen en accepteren van alles wat door je lijf gaat. Niks is verkeerd en alles mag. Door letterlijk en figuurlijk verschillende paden te bewandelen, krijg je inzicht in jouw doen en laten, herken je patronen en ga je inzien waar enige verbetering nodig hebt. Het mooie van deze wandeling is dat je zelf de tools krijgt om elk obstakel in je leven aan te kunnen. Ik heb geleerd dat ik angst mag hebben, maar me moet laten leiden door vertrouwen. Ik voel me empowered, vol moed om te doen wat ik wil en hoe ik dit gevoel moet vasthouden.’
-
Je voeten zijn de basis van je lichaam.
-
Ouder zijn is een fulltime job: je hebt zóveel te doen.
-
Veel vrouwen krijgen na de behandelingen van borstkanker last van vochtophoping in de arm: lymfoedeem. De oorzaak is vaak een verwijdering of beschadiging van de lymfevaten en/of lymfeklieren. Lymfoedeem komt meestal voor aan armen en benen, maar kan ook in andere lichaamsdelen ontstaan.
-
Je kunt er niet omheen: bijna de helft van de volwassenen kampt met overgewicht. Hoe zit het met jou? Behoor jij ook tot deze groep? Omdat overgewicht tot nare aandoeningen kan leiden (zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en artrose), is het de hoogste tijd om het roer om te gooien.
-
Wanneer je reuma hebt, zijn je voeten kwetsbaarder en gevoeliger. Je kunt eerder last krijgen van verschillende soorten voetproblemen. Je voeten hebben daarom nét wat extra zorg nodig.
-
In februari 2019 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had, met uitzaaiingen naar m’n botten. Als je zoiets te horen krijgt, kloppen alle clichés: je wereld staat op z’n kop en je belandt in een rollercoaster.
-
Er zijn vrouwen die op een andere leeftijd hormonale overgangsklachten ervaren en dus vervroegd in de overgang komen.
-
Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. En dat voel je. Rugklachten, ochtendmisselijkheid, weinig slaap… Soms wil je al dat vervelende even achter je laten en op en top genieten van je zwangerschap.
-
Je kent het vast: je schoenen zitten te strak of je hebt nét wat te lang doorgelopen op die hoge hakken. Heel vervelend, want daardoor ervaar je bij elke stap die je zet een flinke pijnscheut. Misschien vormen zich zelfs soort eeltknobbels op je voeten of tenen.
-
Wanneer borstkanker wordt vastgesteld, staat je wereld op zijn kop. Er komt enorm veel op je af en je krijgt veel informatie.