Bewandel je eigen pad met wandelcoaching
Dat wandelen een therapeutisch effect heeft, is uit meerdere studies gebleken. Het is dan ook niet gek dat wandelcoaching enorm populair is.
NLP
Echter, met alleen wandelen en een goed gesprek kom je er niet. Dat ontdekte ook Hannah de Graaf, nadat ze de NLP WandelCoach Training had gevolgd bij de Helpende Hand Coaching. Ze kreeg inzicht in de methodiek die achter dit succes schuilt. Het is een goede methodiek die het proces succesvol in beweging zet. Deze is dan ook van essentieel belang om een vraagstuk nader te onderzoeken; om aandacht te geven wat er echt speelt.
Wandelcoaching
Hannah zet nu wekelijks de NLP-methodiek in en past dit toe bij elke hulpvraag. Ze neemt haar cliënt mee aan de wandel, waarbij elk pad dat bewandelt wordt ook letterlijk iets laat zien van het vraagstuk. Samen lopen ze het hele proces door. Stap voor stap vanuit rust.
Helikopterview
Je zou de methodiek kunnen zien als een helikopterview, alsof je van boven op je eigen vraagstuk neerkijkt. Dat je in een blik het hele overzicht ziet. Je ziet waar je heen zou willen, wat je tegenhoudt, maar ook zeker wat je nodig zou hebben om uiteindelijk in die gewenste situatie te komen. De wandeling zou je ‘confronterend’, maar ook ‘magisch’ kunnen noemen. Het is dan ook verbluffend te zien dat een wandeling vaak voldoende is om de cliënt weer op het juiste pad te krijgen. Een wandeling met structuur, veilige kaders en enorme diepgang.
Een wandeling met structuur, veilige kaders en enorme diepgang
NLP-wandeling
De NLP-wandeling bevordert het welbevinden en herstel van mensen met levensvragen of psychische klachten. Dat Hannah haar wandeling loopt op het Scheveningse strand en de duinen, is niet voor niets. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat de zee een heilzame werking heeft. Uit onderzoek blijkt dat een bezoek aan het strand een kalmer, frisser en positiever effect heeft op de cliënten. Een ‘gratis hulpbron’ dus, om even in NLP-termen te blijven. Een prachtige combinatie: strand, zee en de NLP-wandeling. Wandelcoaching is ook geschikt voor mindervaliden.
‘Ik voel me empowered’
Klant: ‘2,5 uur wandelen door de duinen en het antwoord vinden waar je zolang op hebt gewacht… Zou het echt? Geeft zij het antwoord dat je nodig hebt? Nee, dat geef je zelf. Het fijne en het mooie van deze wandeling is het leren denken, ontspannen en accepteren van alles wat door je lijf gaat. Niks is verkeerd en alles mag. Door letterlijk en figuurlijk verschillende paden te bewandelen, krijg je inzicht in jouw doen en laten, herken je patronen en ga je inzien waar enige verbetering nodig hebt. Het mooie van deze wandeling is dat je zelf de tools krijgt om elk obstakel in je leven aan te kunnen. Ik heb geleerd dat ik angst mag hebben, maar me moet laten leiden door vertrouwen. Ik voel me empowered, vol moed om te doen wat ik wil en hoe ik dit gevoel moet vasthouden.’
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.