Eerste hulp bij weinig energie
Jouw agenda staat vol met ‘moetjes’: je collega helpen met een klus in de avonduren, een taart bakken voor de muziekvereniging van je kind en dan nog dat etentje met je kennissen. Coaching kan helpen om onderscheid te maken tussen ‘energievreters’ en ‘energiegevers’, zodat je weer frisser en met meer energie in het leven staat. Hiervoor ben je aan het goede adres bij lifestylecoach Margeet Bol!
Meer energie willen hebben
‘In de coaching krijg je een mentaal steuntje in de rug’, vertelt Margreet. ‘Ik hanteer een positieve benadering. Jij als cliënt hebt een bepaald doel voor ogen, zoals minder stress of weer meer energie willen hebben. Wanneer het doel zodanig is geformuleerd dat het realistisch is, ga ik samen met jou op zoek naar wat er nodig is om je doel te bereiken.’
Timemanagement
In het geval van stressvermindering gaan we vooral aan de slag met timemanagement. Samen nemen we je agenda door: welke activiteiten zullen je energie geven of juist kosten, wat kan er eventueel op een ander moment worden gepland? Waar mensen niet altijd bij stilstaan, is dat leuke dingen óók energie kosten. Hier maak ik hen van bewust.’
Met een lifestylecoach leer je je tijd in te delen
Bestrijden van overgewicht
Margreet coacht ook bij overgewicht. ‘Een doel waar iemand meestal naar toewerkt, is een X kilo minder. Meestal knippen we het bereiken van je doel in kleine stapjes op, met week- of maanddoelen. Zoals: ‘deze week 2 keer bewegen’.
Ziekteverzuim bij bedrijven
‘Lifestylecoaching kan ook goed werken voor bedrijven. Het helpt om werknemers gezond te houden, stress te reduceren en ziekteverzuim tegen te gaan. Sommige werknemers ervaren veel stress. Voor werkgevers is het soms niet duidelijk of die stress voorkomt werkgerelateerd is, of voortkomt uit de privésfeer. Wat er precies aan de hand is, én wat er nodig is om de stress aan te pakken, wordt duidelijk in de coaching. Ook kan de coaching in groepsverband plaatsvinden. Zo had ik laatst een groep werknemers die met z’n allen werkten in een grote zaal. Omdat ze elkaar steeds afleidden, werd er niet altijd even effectief en efficiënt gewerkt. Een verandering van de werkplekken zorgde ervoor dat ze anders te werk gingen, én er ook betere werkresultaten werden bereikt.’
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.