echo

Jouw kindje mooi in beeld

Als je zwanger bent, is de echo hét moment om je kindje voor het eerst te kunnen zien. Je baby wordt zichtbaar met behulp van geluidsgolven op een groot scherm. Je krijgt een beeld van hoe je baby eruit zal zien en of hij of zij in goede gezondheid is.

In ons echocentrum streven we altijd naar een persoonlijke benadering met aandacht en tijd voor individuele wensen en behoeften. Iedereen die naar ons centrum wordt verwezen door haar verloskundige of huisarts of ons zelf weet te vinden, ontvangen we met de vraag ‘wat kunnen wij voor jou betekenen?’. Daar komen heel verschillende (zorg)vragen uit: van reguliere medische echo’s en prenatale screening tot een vraag naar 3D- en 4D-echoscopie, geslachtsbepalingen, second opinions, of een vroege echo bij bloedverlies in een pril stadium. Ook is er vraag naar gynaecologische echo’s, bijvoorbeeld bij fertiliteitstrajecten, een bepaling van de positie van een spiraaltje, of verdenking op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Er komen stellen met angst om een jonge zwangerschap te verliezen, cliënten met de wens om aanstaande oma en opa mee te nemen voor een kijkje binnensbuiks, er komen zwangeren die ‘medisch zijn’ en even rustig in een andere setting dan het ziekenhuis willen kijken naar hun kindje.

Tijd en aandacht

Sinds onze oprichting in 2008 hebben wij de intentie om met aandacht te werken en ruim de tijd te nemen. Zowel de cliënt met haar vragen als de echoscopist met haar onderzoek en uitleg ervaren rust tijdens het spreekuur. Dat is belangrijk, omdat bij veel echo’s de spannende vraag speelt: ‘is alles goed met de zwangerschap, met het kindje?’. Deze vorm van werken maakt dat cliënten zich begrepen en gehoord voelen: waar geen haast is, wordt beter geluisterd! Ook hebben wij een heel duurzame en fijne samenwerking met een groeiend aantal verloskundigenpraktijken en huisartsen, waardoor de lijntjes kort zijn en we elkaar goed weten te vinden bij bijzonderheden en afwijkingen, en zo samen zorgen voor een veilige sfeer en een goede medische zorg, ook als het nieuws verdrietig is.

Afspraak maken

Het zoeken naar een gewenst tijdstip voor een consult is in de goed gevulde agenda soms een grote uitdaging voor onze assistentes, maar er is altijd een plekje te vinden! De openingstijden zijn ruim: 6 dagen per week overdag, met daarnaast nog spreekuur gedurende drie avonden per week. Wij werken op drie locaties: Alkmaar Centrum, Alkmaar Beverkoog en Heerhugowaard.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Voel je welkom!

Miriam Evers, Heleen Wouters, Bianca Kruitbosch, Susanne van den Idsert, Marjon Kuitert
verloskundig-echoscopisten Echocentrum PCA

Over Echocentrum PCA

Echocentrum PCA is het enige onafhankelijke gespecialiseerde eerstelijns echocentrum in de regio Alkmaar. Het centrum staat open voor iedereen en heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De vijf ervaren en gecertificeerde echoscopisten verlenen graag zorg op maat!

Datum: 31 maart 2022