Jouw kindje mooi in beeld
Als je zwanger bent, is de echo hét moment om je kindje voor het eerst te kunnen zien. Je baby wordt zichtbaar met behulp van geluidsgolven op een groot scherm. Je krijgt een beeld van hoe je baby eruit zal zien en of hij of zij in goede gezondheid is.
In ons echocentrum streven we altijd naar een persoonlijke benadering met aandacht en tijd voor individuele wensen en behoeften. Iedereen die naar ons centrum wordt verwezen door haar verloskundige of huisarts of ons zelf weet te vinden, ontvangen we met de vraag ‘wat kunnen wij voor jou betekenen?’. Daar komen heel verschillende (zorg)vragen uit: van reguliere medische echo’s en prenatale screening tot een vraag naar 3D- en 4D-echoscopie, geslachtsbepalingen, second opinions, of een vroege echo bij bloedverlies in een pril stadium. Ook is er vraag naar gynaecologische echo’s, bijvoorbeeld bij fertiliteitstrajecten, een bepaling van de positie van een spiraaltje, of verdenking op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Er komen stellen met angst om een jonge zwangerschap te verliezen, cliënten met de wens om aanstaande oma en opa mee te nemen voor een kijkje binnensbuiks, er komen zwangeren die ‘medisch zijn’ en even rustig in een andere setting dan het ziekenhuis willen kijken naar hun kindje.
Tijd en aandacht
Sinds onze oprichting in 2008 hebben wij de intentie om met aandacht te werken en ruim de tijd te nemen. Zowel de cliënt met haar vragen als de echoscopist met haar onderzoek en uitleg ervaren rust tijdens het spreekuur. Dat is belangrijk, omdat bij veel echo’s de spannende vraag speelt: ‘is alles goed met de zwangerschap, met het kindje?’. Deze vorm van werken maakt dat cliënten zich begrepen en gehoord voelen: waar geen haast is, wordt beter geluisterd! Ook hebben wij een heel duurzame en fijne samenwerking met een groeiend aantal verloskundigenpraktijken en huisartsen, waardoor de lijntjes kort zijn en we elkaar goed weten te vinden bij bijzonderheden en afwijkingen, en zo samen zorgen voor een veilige sfeer en een goede medische zorg, ook als het nieuws verdrietig is.
Afspraak maken
Het zoeken naar een gewenst tijdstip voor een consult is in de goed gevulde agenda soms een grote uitdaging voor onze assistentes, maar er is altijd een plekje te vinden! De openingstijden zijn ruim: 6 dagen per week overdag, met daarnaast nog spreekuur gedurende drie avonden per week. Wij werken op drie locaties: Alkmaar Centrum, Alkmaar Beverkoog en Heerhugowaard.
Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Voel je welkom!
Miriam Evers, Heleen Wouters, Bianca Kruitbosch, Susanne van den Idsert, Marjon Kuitert
verloskundig-echoscopisten Echocentrum PCA
Over Echocentrum PCA
Echocentrum PCA is het enige onafhankelijke gespecialiseerde eerstelijns echocentrum in de regio Alkmaar. Het centrum staat open voor iedereen en heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De vijf ervaren en gecertificeerde echoscopisten verlenen graag zorg op maat!
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.