
Waar is osteopathie nou eigenlijk goed voor?
Ondanks dat steeds meer mensen de weg weten te vinden naar een osteopaat, blijft het bij de meeste mensen toch onduidelijk wat osteopathie nou precies is en bij welke klachten een behandeling kan helpen. Tijd voor wat duidelijkheid!
Osteopathie: dit houdt het in
Een osteopaat benadert het lichaam als één geheel. Osteopathie richt zich op de beweeglijkheid van het lichaam. Als een deel van het lichaam niet naar behoren beweegt, kan dat tot klachten leiden. Wist je dat bewegingsverlies ergens in het lichaam niet alleen een negatief effect heeft op het functioneren van het betreffende weefsel?
Ook op andere plekken
Doordat de verschillende delen van het lichaam onderling verbonden zijn via bindweefsel, kunnen er ook symptomen optreden op andere plekken in het lichaam. Bewegingsbeperking kan bijvoorbeeld ontstaan door littekens na een operatie, door verkleving van weefsels ten gevolge van een ontsteking of stress.
Herstelproces activeren
De osteopaat herstelt de oorspronkelijk beweeglijkheid door middel van handgrepen. Vandaaruit doet het natuurlijke genezingsproces de rest. Het herstelproces door het eigen lichaam wordt daardoor geactiveerd.
Osteopathie richt zich op de beweeglijkheid van het lichaam
Bij welke klachten?
Osteopathie kan een grote diversiteit aan klachten behandelen, zoals migraine, problemen aan de rug, bekken, nek, schouder, enkel, heup, knie, darmen en buik. Ook voor topsporters of frequente sporters, waarbij er vaak veel gevraagd wordt van de rug, schouders, knieën en enkels, is het zinvol om bij blessures een osteopaat te bezoeken. Het behandelen van sporters is een vak apart, doordat het lichaam van een sporter een heel andere belasting ondergaat dan van niet-sporters.
Osteopathie ook voor baby’s
Baby’s kunnen al vroeg veel ongemakken en zelfs pijn ervaren zonder dat je dit als ouder kunt zien. Dit kan komen door de geboorte, waarbij de baby veel druk heeft gevoeld. Wat ouders wel terug zien in een onrustige, bovenmatig gespannen of zelfs ontroostbare baby. Klachten die goed behandeld kunnen worden, zijn overmatig spugen, darmkrampjes, een voorkeurshouding of een afgevlakt hoofdje. De osteopaat kan deze ongemakken verhelpen en zo kan een baby zich leren ontspannen en zal de stressrespons verminderen.
‘Balans in mijn lichaam en fitheid’
Kevin vertelt: ‘In mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn wederkerende kuitklachten, waar ik de oorzaak niet van kon achterhalen, raadde de clubfysio van PEC Zwolle mij Ilona Laarman aan. Dankzij haar is er een balans in mijn lichaam en fitheid gekomen, waardoor ik mijn carrière verder kan voortzetten.’
Neem contact op
Het team van Osteopathie Laarman: ‘Mocht je twijfelen of jouw klacht behandeld kan worden door een osteopaat, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij hebben een praktijk in Zwolle en in Amsterdam. Al onze osteopaten hebben ruime ervaring en zijn zeer vakbekwaam. We werken nauw samen met huisartsen, fysiotherapeuten en andere disciplines.’
Optimaal van dienst!
‘Wij geloven dat we, door samenwerking met andere disciplines en de reguliere zorg, onze patiënten optimaal van dienst kunnen zijn. Een behandeling wordt deels vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Osteopathie Laarman is in Zwolle gevestigd in Gezondheidscentrum De Fenix. Om een afspraak te maken, kun je bellen naar 020-2384982.’
-
In de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde wordt voeding beschouwd als een essentieel element voor een gezond en evenwichtig leven.
-
Een gezond lichaam is zo normaal, totdat het dat ineens niet meer is. Wanneer we ziek worden, bijvoorbeeld, of wanneer we pijn krijgen wanneer we het niet verwachten.
-
Bij ‘fit en gezond’ denk je snel aan sporten en bewegen. Iemand die fit en gezond is, komt ook zo over: vlot en jong.
-
Je staat op en het wordt zwart voor je ogen. Alles tolt en je graait om je heen voor houvast, om niet om te vallen. Dit is vast weleens gebeurd toen je nog slaperig te snel uit bed stapte, of ging staan nadat je in bad had gelegen.
-
Wil jij je dagelijkse dieet een extra boost geven? Als het aankomt op het opbouwen van een gezond en evenwichtig dieet, is er een aantal essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die absoluut niet mogen ontbreken in je dagelijkse dieet. In dit artikel lichten we er vijf uit die wat extra aandacht verdienen. Blijf je last ervaren van tekorten, of wil je zeker zijn dat je genoeg van iets binnenkrijgt?
-
Je handen lijken een vanzelfsprekend hulpmiddel in het dagelijks leven, tot je ineens geconfronteerd wordt met handproblemen. Een eenvoudige handeling kan dan ineens een flinke uitdaging worden.
-
Als klein meisje wist Myrthe al wat ze later wilde worden: kapster. ‘Het is altijd mijn droom geweest. Een droom die uitkwam, want volgend jaar hoop ik 25 jaar in het vak te zitten’, vertelt ze enthousiast.
-
Garmin is hét merk als je een echte avonturier bent en gezonder wilt gaan leven. Garmin biedt verschillende producten, zoals navigatiesystemen en slimme horloges, die je begeleiden op je avonturen en je gezondheid verbeteren.
-
Als je last hebt van rugklachten, kan dat je dagelijkse activiteiten behoorlijk moeilijk maken. Gelukkig zijn er handige tips die je kunt volgen om rugpijn te voorkomen en te verminderen.
-
Wanneer je last hebt van pijnklachten aan je voeten, hoef je hier niet mee rond te blijven lopen – letterlijk en figuurlijk. Er zijn zoveel mogelijkheden om de pijn te verlichten of volledig te laten verdwijnen. Bijvoorbeeld met een orthese.