osteopathie

Waar is osteopathie nou eigenlijk goed voor?

Ondanks dat steeds meer mensen de weg weten te vinden naar een osteopaat, blijft het bij de meeste mensen toch onduidelijk wat osteopathie nou precies is en bij welke klachten een behandeling kan helpen. Tijd voor wat duidelijkheid!

Osteopathie: dit houdt het in

Een osteopaat benadert het lichaam als één geheel. Osteopathie richt zich op de beweeglijkheid van het lichaam. Als een deel van het lichaam niet naar behoren beweegt, kan dat tot klachten leiden. Wist je dat bewegingsverlies ergens in het lichaam niet alleen een negatief effect heeft op het functioneren van het betreffende weefsel?

Ook op andere plekken

Doordat de verschillende delen van het lichaam onderling verbonden zijn via bindweefsel, kunnen er ook symptomen optreden op andere plekken in het lichaam. Bewegingsbeperking kan bijvoorbeeld ontstaan door littekens na een operatie, door verkleving van weefsels ten gevolge van een ontsteking of stress.

Herstelproces activeren

De osteopaat herstelt de oorspronkelijk beweeglijkheid door middel van handgrepen. Vandaaruit doet het natuurlijke genezingsproces de rest. Het herstelproces door het eigen lichaam wordt daardoor geactiveerd.

Osteopathie richt zich op de beweeglijkheid van het lichaam

Bij welke klachten?

Osteopathie kan een grote diversiteit aan klachten behandelen, zoals migraine, problemen aan de rug, bekken, nek, schouder, enkel, heup, knie, darmen en buik. Ook voor topsporters of frequente sporters, waarbij er vaak veel gevraagd wordt van de rug, schouders, knieën en enkels, is het zinvol om bij blessures een osteopaat te bezoeken. Het behandelen van sporters is een vak apart, doordat het lichaam van een sporter een heel andere belasting ondergaat dan van niet-sporters.

Osteopathie ook voor baby’s

Baby’s kunnen al vroeg veel ongemakken en zelfs pijn ervaren zonder dat je dit als ouder kunt zien. Dit kan komen door de geboorte, waarbij de baby veel druk heeft gevoeld. Wat ouders wel terug zien in een onrustige, bovenmatig gespannen of zelfs ontroostbare baby. Klachten die goed behandeld kunnen worden, zijn overmatig spugen, darmkrampjes, een voorkeurshouding of een afgevlakt hoofdje. De osteopaat kan deze ongemakken verhelpen en zo kan een baby zich leren ontspannen en zal de stressrespons verminderen.

‘Balans in mijn lichaam en fitheid’

Kevin vertelt: ‘In mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn wederkerende kuitklachten, waar ik de oorzaak niet van kon achterhalen, raadde de clubfysio van PEC Zwolle mij Ilona Laarman aan. Dankzij haar is er een balans in mijn lichaam en fitheid gekomen, waardoor ik mijn carrière verder kan voortzetten.’

Neem contact op

Het team van Osteopathie Laarman: ‘Mocht je twijfelen of jouw klacht behandeld kan worden door een osteopaat, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij hebben een praktijk in Zwolle en in Amsterdam. Al onze osteopaten hebben ruime ervaring en zijn zeer vakbekwaam. We werken nauw samen met huisartsen, fysiotherapeuten en andere disciplines.’

Optimaal van dienst!

‘Wij geloven dat we, door samenwerking met andere disciplines en de reguliere zorg, onze patiënten optimaal van dienst kunnen zijn. Een behandeling wordt deels vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Osteopathie Laarman is in Zwolle gevestigd in Gezondheidscentrum De Fenix. Om een afspraak te maken, kun je bellen naar 020-2384982.’

Datum: 11 oktober 2018