PMU

Een opfrisbeurt voor jouw PMU!

Op YouTube lijkt het zo makkelijk, maar in de werkelijkheid is het knap lastig om dag na dag die perfecte winged eyeliner of symmetrische wenkbrauwen te creëren. Je kunt jezelf veel tijd en moeite besparen door je professioneel te laten opmaken met PMU. Ondanks de term is permanente make-up niet voor altijd. Door onderstaande tips op te volgen houd je je make-up in topconditie!

Voor wie geschikt?

Met PMU hoef je niet meer gefrustreerd voor de spiegel te staan. Je bent elke dag verzekerd van een stralende look. Dit is ideaal als make-up aanbrengen niet tot jouw talenten behoort. Ben je allergisch en krijg je allerlei huidreacties door make-up? Dankzij de huidvriendelijke pigmenten die worden gebruikt, kan permanente make-up dan uitkomst bieden. PMU is ook geschikt als je veel sport en wilt voorkomen dat je make-up steeds uitloopt. Of misschien heb je last van haarverlies, waardoor je wenkbrauwen nauwelijks zichtbaar zijn.

Hoe het werkt

Tijdens een behandeling met PMU wordt kleurstof in de huid gebracht met een dunne, steriele naald. Je kunt ervoor kiezen om je wenkbrauwen te laten opvullen en een mooie vorm te geven. Ook kun je je lippen subtiel laten opvullen, kleuren en omlijnen. Of je kunt een lijntje om je ogen laten zetten, zodat je nooit meer in de weer hoeft met eyeliner of oogpotlood. Samen met de specialist bespreek je vooraf je wensen en wordt het behandelde gebied in kaart gebracht. Vervolgens krijg je advies over welke kleuren pigment het beste bij je gezicht passen.

Nabehandeling

Gedurende de genezingstijd (1-2 weken) is het belangrijk om direct contact met de PMU te vermijden. Raak het behandelde gebied niet aan, krab niet aan korstjes en breng geen make-up aan. Probeer de PMU verder droog te houden en doe geen activiteiten waarbij je gaat zweten. Stel een bezoekje aan het zwembad, sauna of sportschool dus voorlopig uit. Ook zonlicht kan schadelijk zijn. Blijf dus zoveel mogelijk uit de zon en ga niet onder de zonnebank. Als je naar buiten gaat, zorg dan voor een goede zonbescherming en gebruik een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger.

De pigmentkleur wordt weer op peil gebracht en de vorm wordt weer opgeknapt

Goed onderhouden

Om je make-up mooi te houden, is het belangrijk om de PMU goed te onderhouden. Pigmenten worden namelijk vrij oppervlakkig in de huid aangebracht. Doordat de huid zich continu vernieuwt, zal het effect van PMU op den duur vervagen. Zes tot acht weken na de eerste behandeling wordt een vervolgbehandeling gepland. Je huid is dan geheel hersteld en de kleurintensiteit is bijgetrokken. Het werkelijke effect is dan beter zichtbaar en er wordt geëvalueerd of alles naar wens is. Vervolgens worden er nog (kleur)correcties gedaan en worden de puntjes op de i gezet.

Make-up bijwerken

Voor een optimaal resultaat kun je beter niet te lang wachten om je make-up bij te laten werken. Het kost dan namelijk meer tijd voor de huid om zich te herstellen. Dit kun je voorkomen door ongeveer een jaar na de eerste behandeling een opfrisbeurt voor je PMU te laten doen. De pigmentkleur wordt zo weer op peil gebracht en de vorm wordt weer opgeknapt. Je permanente make-up zal er weer als nieuw uitzien en je kunt weer genieten van een stralend en verzorgd uiterlijk!

Over Farm de Beauty

Farm de Beauty is een schoonheidssalon die de huidconditie op alle mogelijke manieren verbetert. We bieden verschillende behandelingen aan waarmee we huidproblematiek en huidveroudering tegengaan. We brengen je huid(problemen) in kaart en begeleiden je vervolgens bij het kiezen van de meest passende behandeling, van een acnebehandeling, microneedling, Pascaud, fibroblast, bindweefselmassage, plasma lift, SLIMYONIK tot aan een PMU-behandeling. Ook word je voorzien van advies over de beste huidverzorging. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Datum: 03 maart 2020