Een sleur in de relatie. Hoe voorkom je dit?
Een sleur in een relatie. Het komt helaas vaker voor. Hoewel je dit vaker voorbij ziet komen, wilt iedereen dit natuurlijk voorkomen. Het liefste hou je de relatie zo spannend, nieuw en speciaal mogelijk. Toch kan dit best lastig zijn, want hoe doe je dit nu precies? Wat zorgt ervoor dat de relatie goed blijft? Om antwoorden op deze vragen te krijgen kun je hieronder verder lezen!
Kom in elkaars buurt
Wanneer je al langer een relatie hebt en bijvoorbeeld samenwoont, kun je op een gegeven moment een beetje langs elkaar heen gaan leven. Het is heel erg belangrijk om voor intimiteit te zorgen binnen een relatie. Hierbij kun je denken aan knuffelen, kussen en seks. Seks kan in een relatie namelijk ook minder worden. Je bent al aan elkaar gewend en niks is echt spannend meer. Om ervoor te zorgen dat het ook tussen de lakens spannend blijft, kun je gebruik maken van een clitoris stimulator of andere seksspeeltjes. Hierdoor ga je samen weer iets nieuws ontdekken en blijft het erg spannend.
Zorg voor vernieuwing
Vernieuwing zorgt voor een nieuwe blik in de relatie. Het is belangrijk om samen nieuwe dingen te ontdekken. In het begin van de relatie is alles nog nieuw. Je moet elkaar leren kennen, maar wanneer je alles al weet wordt het al snel erg normaal. Door samen op bijvoorbeeld vakantie te gaan, leer je samen weer iets nieuws kennen.
Goede communicatie is belangrijk
Hoewel het erg makkelijk klinkt, want iedereen kan toch communiceren, is dit in veel gevallen de oorzaak van een breuk in de relatie. Mensen spreken dingen niet naar elkaar uit, waardoor de irritaties erg hoog oplopen. Door ervoor te zorgen dat de communicatie in de relatie goed blijft, zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van elkaars wensen en behoeften en kun je hierop inspelen.
Maak tijd vrij
Het komt veel voor. Mensen wonen samen en denken daardoor al veel tijd door te brengen met elkaar. Hoewel je natuurlijk wel tijd doorbrengt met elkaar, door bijvoorbeeld samen te slapen en eten, is dit anders dan wanneer je echt even samen iets gaat doen. Vaak leef je een beetje langs elkaar heen. Dit wil je voorkomen, dus door af en toe tijd voor elkaar vrij te maken zul je merken dat die aantrekkingskracht er nog zit en je het erg leuk hebt samen.
Spontane acties doen het goed
Al eerder heb je kunnen lezen dat je op een gegeven moment alles van elkaar weet. In het begin is het allemaal nog nieuw en kun je nog veel ontdekken, maar dat verandert al snel. Om ervoor te zorgen dat je relatie toch speciaal blijft, kun je zorgen voor spontane acties. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een uitje te regelen. Ook kan dit door middel van bijvoorbeeld een cadeautje of brief. Door iets te doen voor de ander laat je diegene weten hoe jij denkt over de relatie en dat het goed zit. Daarnaast zal de ander zich speciaal voelen en je zult merken dat hierdoor de relatie ook leuk blijft. Dat is natuurlijk wat je hier liefste hebt.
-
Een scheiding is voor niemand een gemakkelijke periode. Het kan emotioneel en mentaal uitdagend zijn om door deze situatie heen te gaan, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.
-
De scheiding is achter de rug en het leven lijkt zijn normale vorm weer aan te nemen. Toch zijn er nog regelmatig conflicten, omdat je ex-partner ‘dwarsligt’.
-
Het voelt alsof je de juiste persoon gevonden hebt. Al lange tijd ben je met je partner samen en je weet van elkaar dat dit nog lange tijd gaat duren. Maar soms komen er toch nog irritaties naar boven.
-
Durf je niet zo goed op anderen af te stappen? Dan ontmoet je misschien liever online nieuwe mensen dan in reallife. De mogelijkheden hiervoor zijn de laatste jaren alsmaar groter geworden. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende apps en websites om nieuwe mensen te ontmoeten.
-
In een relatie draait het om het tonen van liefde en waardering voor elkaar. Een geweldige manier om je partner te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft, is door middel van romantische cadeaus.
-
Woorden hebben kracht. Hoe je communiceert heeft invloed op je relaties en op jezelf. Welke woorden je kiest, zegt iets over je emoties en gevoelens ten aanzien van jezelf.
-
De knoop is doorgehakt. Jullie gaan uit elkaar.
-
‘Je bent niet eerlijk tegen mij.’ Een uitspraak die je persoonlijk kan raken. Je wordt ten onrechte op iets aangesproken waar je niet verantwoordelijk voor bent of wat voor je gevoel niet klopt. Je wilt je dan verdedigen, maar er wordt niet naar je geluisterd. Je vindt het onrechtvaardig.
-
‘Maar hij/zij begon!’ klinkt het met regelmaat op het schoolplein terwijl er gewezen wordt naar een ander.
-
Na veel wikken en wegen is het hoge woord er dan eindelijk uit: jullie zijn uit elkaar. Of de relatie nu lang heeft geduurd of je maar kort samen bent geweest, het staat vast. Je bent weer alleen.