coaching

Coaching wanneer je vastloopt op je werk

Niet iedereen lukt het om elke dag weer uitgerust en vitaal aan een nieuwe werkdag te beginnen. Veel mensen zijn moe, hebben last van stress of zijn bang dat ze hun werk niet goed doen. Wanneer de klachten problematisch worden, is het zaak om je te laten begeleiden door een professional.

Bijzonder brein

Heb je er weleens bij stilgestaan dat van alle werknemers 10% te maken heeft met een brein dat anders werkt dan dat van de overige 90%? Het gaat dan om werknemers met autisme, AD(H)D, dyslexie, dyscalculie en hoogbegaafdheid. Deze groep kan moeite hebben om zich staande te houden op het werk, en dat kan leiden tot vervelende situaties en verzuim. Iemand kan bijvoorbeeld overprikkeld raken, wat kan leiden tot stress, en die stress kan uitmonden in een burn-out.

ReAttach

Mirjam Roemeratoe-Flipse is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met zo’n ‘bijzonder brein’. Eén van de methoden die zijn kan inzetten, is ReAttach. Mirjam is een van den weinigen in Zeeland die ReAttach aanbieden. De methode is gericht op informatie verwerken, en dan specifiek op de doorstroming van informatie uit het kortetermijngeheugen naar het langetermijngeheugen. ReAttach werkte snel: in slechts 5 sessies krijgt de cliënt weer ruimte en dus rust in zijn hoofd, waardoor die beter kan functioneren op het werk en daarbuiten.

Volwassenen en kinderen

Mirjam is aangesloten bij European Brains at Work (EBW) en werkt, behalve in haar eigen praktijk, ook bij het Medisch Centrum Kinderplein Zeeland en Rotterdam. Ze geeft individuele trainingen aan volwassen én aan kinderen. Daarnaast geeft ze advies en coaching aan bedrijven. Ze geeft verder trainingen op de werkvloer waardoor iemand beter tot zijn of haar recht komt.

Coaching biedt mogelijkheden om meer uit je leven te halen

Faalangst aanpakken met EMDR

Faalangst kan je belemmeren om je werk te doen. EMDR (‘Eyemovement Desensitization and Reprocessing’) is een manier om die te laten verminderen of verdwijnen. Mirjam is gespecialiseerd in volwassenen, kinderen, autisme, verslavingen en emotie-eten. Met deze therapie concentreer je je op de ongewenste emotie. EMDR is geen gummetje waarmee je de herinnering of het gebeurde kunt weghalen, maar het haalt wel de scherpe emotie ervan af. Het leert je de dingen weer in perspectief te zien. De nare emotie zal langzamerhand haar kracht en emotionele lading verliezen, waardoor het steeds wat gemakkelijker wordt om die te negeren. De inzet van EMDR kan helpen om beter in je lijf te gaan zitten waarbij je weer met plezier naar je werk kan gaan.

Veranderingen

Mirjam Roemeratoe-Flipse: ‘Vanuit mijn Praktijk Munay-Ki bied ik een helpende hand aan tieners, jongvolwassenen en volwassenen die kampen met leerproblemen, emotionele problemen, sociale problemen en/of gedragsproblemen in het dagelijkse leven. Als je begrijpt wat er moet veranderen om je probleem op te lossen, worden veel van de lastige dingen in je leven jouw kracht.

Steun in de rug

‘Jouw denkwijze is geen algemene denkwijze. Als je dat weet, gaan er zoveel deuren voor je open. De uitdaging die ik jou geef, is op zoek te gaan naar je eigen kracht, zodat je kunt zijn wie je bent. Ik sta je graag bij in dit proces. De begeleiding die ik bied, is geen therapie, maar een steuntje in de rug. Ik heb een praktische instelling, gebruik creatieve methoden, heb een flexibele insteek en gebruik soms confronterende technieken. Ik ben echter áltijd mensgericht en heb slechts één doel voor ogen: jou weer stevig in je schoenen laten staan. Mag ik een stukje met je meelopen op jouw pad?’

Datum: 18 oktober 2018