nieuwe-baan

De eerste stap richting een nieuwe baan

Toen je nog aan het werk was grapte je er wel eens over. Wat leek het je heerlijk om eindeloos vakantie te hebben. Iedere dag uitslapen en altijd doen wat je zelf wilt. Maar nu je totaal onverwacht thuis bent komen te zitten na een reorganisatie binnen het bedrijf waar je al die jaren met plezier hebt gewerkt, is de lol er snel van af. Je voelt je nutteloos, terneergeslagen en onzeker. Daarnaast spoken er talloze vragen door je hoofd over je gezin, de toekomst, wat anderen wel niet van je denken…

Emotionele gebeurtenis

Werkloos raken is vaak een emotionele gebeurtenis. Natuurlijk is een ontslag nooit prettig, maar als je niet direct een nieuwe baan vindt, is het helemaal vervelend. Ineens moet je je partner, je kinderen, je familie vertellen dat je geen baan meer hebt. Dat is ontzettend naar. Daarnaast kun je ook te maken krijgen met vragen over je toekomst en over jezelf. Weet je eigenlijk wel wat je wilt doen? En, ook niet geheel onbelangrijk: wat je kunt?

Burn-out en werkloosheid

Daarnaast betekent je baan verliezen in de meeste gevallen ook dat je er qua inkomen flink op achteruit gaat. Ineens moet je je zorgen maken over je financiële situatie. Wat als je straks ineens niet meer rond kunt komen? En waar heb je eigenlijk allemaal recht op? Er speelt zich bij werkloosheid ontzettend veel af. Je krijgt te maken met allerlei dingen waar je nooit eerder bij stil hebt gestaan en je situatie verandert behoorlijk. Niet alleen zakelijk, maar ook privé. Al deze veranderingen en onzekerheden kunnen leiden tot stress, maar zelfs ook tot een burn-out.

Leefstijlinterventie

Het is volkomen logisch dat je, wanneer je onverwacht in deze situatie terecht komt, het even allemaal niet meer ziet zitten. Maar is het niet ook de perfecte gelegenheid voor een leefstijlinterventie?

De leefstijlinterventie brengt je ook tot ontdekkingen over jezelf

Leven onder de loep

Als coach en trainer werk ik volgens de principes van een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Dit is een interventie met als doel het realiseren van gezondheidswinst door middel van meer bewegen, een gezonde voeding, bewustwording en het aanpassen van je leefstijl door gedragsveranderingen. Je kunt hierbij denken aan gedragsveranderingen in de breedste zin van het woord: van stoppen met roken en het creëren van een gezond voedingspatroon tot leren jezelf te zijn en mentaal sterk(er) worden. De leefstijlinterventie helpt je niet alleen je leefstijl om te gooien, maar brengt je ook tot ontdekkingen over jezelf en je kunnen.

Maatwerk

Een effectieve leefstijlinterventie is maatwerk. Daarom werken we bij praktijk HOEZO? altijd vanuit een probleemananalyse waarin jouw persoonlijke doelen en belangrijke factoren waarop de interventie zich moeten richten worden vastgesteld. Ook kijken we nauwkeurig naar je leefstijl en in hoeverre het een probleem vormt in jouw leven en wat daar de oorzaken van zijn. We kijken waar de pijnpunten liggen, wat jouw hulpvraag is en waar jouw uiteindelijke doel zich bevindt. Op die manier krijgt de interventie vorm en werken we samen toe naar een leefstijl die bij jou past. Voor je het weet ligt de toekomst weer aan je voeten!

Datum: 30 oktober 2019