paardencoaching

Paardencoaching geeft inzicht in je carrière

Soms kom je op een punt op je leven dat je het even niet meer zo goed weet. Je werk geeft je geen voldoening meer. Eigenlijk ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar je weet niet wat. Moet je die nieuwe uitdaging zoeken in je huidige baan of is het beter om een heel nieuwe weg in te slaan? De online testen die je hebt gedaan om te onderzoeken waar je mogelijkheden liggen, hebben je ook niet veel duidelijkheid gebracht. Je twijfelt of je wel geschikt bent voor een baan in de richting die de testen uitwezen.

Janneke Bergeijk

Tweesprong

Wanneer je voor zo’n uitdaging staat, of als je het als belemmering ervaart, is het goed om er iets mee te doen. Blijkbaar sta je voor een tweesprong en moet er een beslissing genomen worden, zodat je weer verder kunt. Die twijfel is niet goed voor je. Maar wanneer je middenin zo’n proces zit, is het niet altijd even makkelijk om daar zelf uit te komen. Je zit er te dicht op. Je hebt iemand nodig die een frisse blik op de zaken werpt. Die precies de vinger op de zere plek kan leggen. Die precies ziet waar bij jou de knelpunten liggen.

Puur en eerlijk

En dat is nu precies waar het bij paardencoaching om gaat. Paarden zijn gevoelsdieren. Ze scannen jou en lezen feilloos jouw lichaamstaal. Ze spiegelen als het ware wat ze bij jou waarnemen. Ik laat je samen met het paard opdrachten uitvoeren en dan observeer ik wat er gebeurt. Het paard laat door zijn natuurlijke gedrag jouw (belemmerende) overtuigingen, gedachten en emoties zien. Puur en eerlijk, zonder oordeel.

Kern van het probleem

Tijdens zo’n interactie, stel ik verdiepende vragen om bij de kern te komen. Dat biedt jou nieuwe inzichten. Het maakt iets bij je los waarmee je verder kunt. Daardoor kun je er bijvoorbeeld achter komen dat het feit dat jij zo onzeker bent over wat je kunt, kan komen doordat je wellicht vroeger werd gepest. Het paard leert je de grenzen op te zoeken en te verleggen. Hij neemt een stuk spanning weg en dat geeft zelfvertrouwen.

Paardencoaching werpt een nieuw licht op de zaak

Ervaring niet vereist

In tegenstelling wat nog wel eens gedacht wordt, hoef je hiervoor helemaal geen ervaring met paarden te hebben. Je blijft gewoon met beide benen op de grond staan en hoeft dus niet op het paard te rijden. Zelfs als je bang bent voor paarden kan paardencoaching heel succesvol voor je zijn. De sessie vindt plaats in een veilige en rustige setting. Het paard duwt je als het ware in de goede richting, waardoor er veel zaken duidelijk worden.

Bijzonder

Paardencoaching is een bijzondere en fijne ervaring. Het doet iets met je en geeft inzichten om weer verder te kunnen. Eigenlijk zou je het gewoon eens moeten proberen!

Datum: 24 juli 2019