emotionele-veerkracht

Succes op je werk door emotionele veerkracht

Elke dag ga je naar je werk, maar merk je dat er iets mist. Misschien zit je niet op de goede plek in je huidige baan, maar lukt het niet daar te komen waar je zou willen zijn. Of je bent onzeker over je kwaliteiten en durft jezelf niet te profileren. Maar ook kan het zijn dat je niet lekker ligt bij collega’s of je leidinggevende. Succes hebben in je werk is niet zomaar bereikt.

Succes door emotionele intelligentie

Wist je dat succes grotendeels afhangt van onze emotionele intelligentie? Veel mensen hebben wel eens van deze term gehoord, maar de kans is groot dat je dat niet zozeer in relatie bracht met je werk. Toch is dit een belangrijk onderdeel van een prettig en vruchtbaar werkzaam leven. Als je je realiseert dat een hoge mate van emotionele intelligentie gepaard gaat met betere concentratie, grotere creativiteit en een sterker beslissingsvermogen, dan kun je je daar ook wel een voorstelling bij maken.

Betere levenskwaliteit

Simona Linskens is coach emotionele intelligentie en HeartMath. Ze vertelt met passie over het onderwerp. ‘Hoe we ons in het leven, en dus ook in werk, opstellen wordt bepaald door onze bekwaamheid in het omgaan met onze eigen emoties en de emoties van anderen. Als je daar intelligent mee om kunt gaan, verbetert dat je levenskwaliteit en in het verlengde daarvan je succes.’ Want je emoties kunnen je overheersen, en zodoende doen falen. Maar je emoties de juiste plek geven en nuttig kunnen gebruiken, kan je vervolgens ook helpen het beste uit jezelf te halen.

Relatie tussen emoties en hart

Simona legt uit dat dit te maken heeft met de relatie tussen je emoties en je hart. Elke emotionele reactie, positief of negatief, beïnvloedt je lichaam. Wanneer je je geprikkeld, gefrustreerd of geconflicteerd voelt, is dit terug te zien in je hartritme. Deze is ontregeld. Het hart zendt vervolgens dit ontregelde signaal door naar de hersenen, waar het effect heeft op je concentratievermogen, beslissingsvaardigheden en denkkracht. Aangezien je niet optimaal kunt functioneren raak je geïrriteerd, en de cirkel begint weer van voor af aan.

Harmonische signalen

Net zoals negatieve emoties een negatief effect hebben, zijn positieve emoties juist opbouwend. Wanneer je je positief voelt, is het hartritme regelmatig. Het hart zendt harmonische signalen naar de hersenen, en de hersenen kunnen optimaal en moeiteloos presteren. Je zit lekker in je vel. Natuurlijk is dit laatste iets wat we willen en nodig hebben om successen in werk te behalen. Simona: ‘Het mooie is, dat het haalbaar is voor iedereen. Iedereen kan hartcoherentie, een regelmatig hartritme, creëren. Hoe? Door intelligent te werken met je emoties. Als jij emotioneel veerkrachtig bent, werkt dat door in je gehele lijf en je hele leven.’

Veerkracht kun je leren

Emotionele veerkracht kan iedereen leren. Deze emotionele intelligentie moet echter wel getraind worden. Net zoals een spier sterker wordt door aandachtige en zorgvuldige training, wordt je mentaal sterker door er aandacht en tijd aan te besteden. Simona geeft verschillende masterclasses en cursussen waarin er gewerkt wordt aan emotionele veerkracht, ook gericht op het zakelijke domein. Daarbij drukt Simona op het hart: ‘Iedereen kan emotioneel intelligent worden, of je nu aan de voorkant van de arbeidsmarkt staat of er juist middenin.’

Benieuwd?

Simona Linskens is coach HeartMath en emotionele intelligentie. Zowel in groepsverband bij haar masterclasses als in privésessies helpt zij mensen mooie resultaten te bereiken en tot nieuwe inzichten te komen. Simona’s doel is mensen zelf te laten ervaren dat je succes kunt boeken op alle gebieden van je leven: gezondheid, werk, relaties. Zolang je je gedachten en emoties onder jouw innerlijke leiding laat samenwerken. Ben je benieuwd geworden naar een sessie of workshop? Simona Linskens helpt je graag de beste versie van jezelf te worden. En de beste versie van jezelf is de versie die ervoor zorgt dat je elke ochtend wakker wordt met een glimlach op je gezicht.

Datum: 19 september 2019