Wanneer je werk niet meer goed voelt
Als je het heden vergelijkt met pakweg 20 à 30 jaar geleden is er enorm veel veranderd. Dat geldt niet alleen voor alles wat er in de wereld om je heen heeft plaatsgevonden, maar ook op kleinere schaal in je eigen leven. In al die jaren is jouw privésituatie hoogstwaarschijnlijk behoorlijk veranderd. En, al heb je het zelf misschien niet zo door, jij bent daar zelf ook in mee gegroeid. Je hebt andere behoeftes, voorkeuren en idealen. Een gevolg daarvan kán zijn, dat het werk dat je ooit met zoveel plezier deed, nu niet meer goed bij je past.
Compleet uitgeblust
Misschien heb je je dat nog niet eens gerealiseerd. Er is wel dat vage gevoel van onbehagen, maar je hebt nog nooit over de oorzaak nagedacht. En ach, het feit dat je tegenwoordig na een dag op je werk compleet uitgeblust bent en totaal geen energie meer over hebt voor andere dingen, zal waarschijnlijk gewoon aan je leeftijd liggen. Je wordt immers ook een dagje ouder nietwaar?
Nader onderzoek
Waarom zou je dat niet eens aan een nader onderzoek onderwerpen. Want hoe komt het dat je werk niet meer goed voelt? Hoe komt het dat jouw baan je alleen nog maar energie kost in plaats van dat het je energie oplevert? Zou het niet veel fijner zijn wanneer je weer met plezier naar je werk gaat en aan het eind van zo’n werkdag ook nog energie over hebt om andere dingen te doen? En heus, dat kan. Zelfs wanneer je geen 20 meer bent.
De keus is aan jou
Als loopbaancoach kan ik je helpen uitzoeken waarom je niet meer met een goed gevoel naar je werk gaat. Misschien past de functie die je hebt niet meer bij je en is er binnen het bedrijf waar je werkt de mogelijkheid om ander werk te doen. Misschien is het zelfs tijd om het roer helemaal om te gooien en een carrièreswitch te maken of wellicht voor jezelf te beginnen. Die uiteindelijke keus is aan jou, maar eerst kunnen we samen het pad bewandelen om erachter te komen waar jij weer blij van wordt.
Jij bent degene die de regie over jouw leven weer in handen neemt
Coachingstraject
Welke route we lopen en welke afslag we nemen, is ook voor mij een avontuur. Iedereen is immers uniek, dus ook elk coachingstraject is uniek. Aan de hand van een stappenplan, dat we stap voor stap gaan uitvoeren, krijg jij inzichten, handvatten en adviezen over de inzet van je talenten, vaardigheden en kwaliteiten. Maar ook over je valkuilen en de manier waarop je communiceert. Wat is voor jou een zinvolle bezigheid? Wat heeft voor jou toegevoegde waarde en welke invloed heb jij daar op?
De regie in eigen hand
Wat de uitkomst ook is, jij bent degene die de regie over jouw leven weer in handen neemt. Voor jouw eigen levensgeluk is het immers van groot belang dat jij in de jaren die voor je liggen weer plezier in je werk hebt. Dat je een baan hebt waar je je happy in voelt. Dat je blij wordt van wat je doet. Dat je werk hebt waar je weer voldoening van krijgt. Dat zou iedereen zichzelf moeten gunnen.
-
Zelfliefde en zelfvertrouwen. Voor niet iedereen zijn deze begrippen vanzelfsprekend. Vooral in deze tijd waarin we ons vaak menen te moeten spiegelen aan de perfecte plaatjes op social media.
-
Als je overweegt om je om te scholen naar een carrière in de zorg, ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden om subsidies te verkrijgen. Subsidies kunnen een waardevolle financiële steun bieden tijdens je omscholingstraject, zodat je je kunt concentreren op je opleiding zonder je zorgen te maken over de kosten.
-
Dat 2022 een bewogen jaar is staat al vast! Na jarenlange lockdowns zijn we eindelijk het “nieuwe normaal” aan het gewoon worden, en onze maatschappij is wellicht onherroepelijk veranderd. Nederlanders waren de voorbije jaren gedwongen om thuis te zitten, en dat zorgde uiteraard voor heel wat opschudding in, en aandacht voor, de online wereld.
-
Nu je hebt gesolliciteerd op die leidinggevende functie wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op het gesprek en het assessment. Een online persoonlijkheidstest of leiderschapstest lijkt daarvoor een goed idee.
-
Slechthorendheid kan een belemmering vormen op de werkvloer, zelfs voor mensen die al een hoortoestel dragen. Dan is het van belang om eerst goed te inventariseren hoe de situatie op dat moment is en wat de wensen en mogelijkheden zijn.
-
Mensen zijn veerkrachtig. Ook als er iets heftigs gebeurt, kunnen we tegelijkertijd onze belangrijkste dagelijkse taken blijven doen. Maar soms gebeurt er iets, waardoor je uit het lood geslagen wordt.
-
Caroline (39) had een geweldig vooruitzicht. Over een halfjaar zou Yvonne, haar leidinggevende, met pensioen gaan en nu werd Caroline voorgedragen als haar opvolgster. Ze vond het geweldig. Maar aan de andere kant voelde het ook spannend.
-
Els (42) had nooit een carrièreswitch overwogen, maar na het faillissement van het IT-bedrijf waar ze als leidinggevende van haar afdeling werkte, was er veel veranderd. Er volgde een doorstart. De multinational die de vestiging mét haar werknemers had overgenomen zorgde voor veel veranderingen. Gelukkig vielen er geen ontslagen, maar de sfeer was niet te vergelijken met voorheen.
-
Familiebedrijven zijn prachtig. Ze zijn sterk maatschappelijk betrokken en zichtbaar aanwezig in de regio. Toch kunnen er ook nadelen aan kleven. Dat ondervond Edwin (36) toen hij de groothandel van zijn vader overnam.
-
Vastlopen op werk kan de beste gebeuren. Logisch, je maakt ontwikkeling door, en als je al jaren hetzelfde werk doet, kunnen de werkzaamheden niet meer aansluiten op je interesses. Maar hoe ga je vanaf dat punt verder?