Weer op de juiste koers met loopbaancoaching!
Wat doe jij wanneer je alles hebt op je werk: leuke collega’s en een baan waar je elke dag met veel plezier naartoe gaat, maar er toch iets ‘kriebelt’? Je bent misschien op zoek naar dat extra stukje uitdaging of verbreding in je functie. Is het dan niet tijd om eens met een kritische blik naar je carrière te kijken? Persoonlijk, loonbaan- en imagocoach Marianne Kremer kan je hiermee helpen.
Loopbaancoaching
Inmiddels ben je op het punt dat je toch echt onder ogen moet zien dat er iets moet veranderen. En dat is belangrijk. Want het werk neemt een grote plek in je leven in: je moet er immers een groot aantal uren van de week aan besteden. ‘Het kan goed zijn om hierover in gesprek te gaan’, geeft Marianne aan. ‘Heb het lef om dit samen met iemand te gaan doen, zodat je dit traject niet alleen hoeft te bewandelen. Stel jezelf de vraag wat jij wilt. Soms speelt zo’n vraag al jaren. Het kan zijn dat je eerst voorrang gaf aan je gezin, of dat je tijd werd opgeslokt door iets anders. Maar wanneer het blijft ‘kriebelen’, en je ervoor wilt gaan, stel dan dat concrete doel. Want zonder dit doel komt er vaak geen vervolg en blijf je hangen in dezelfde situatie. Als je een fijne werkomgeving hebt, met een vertrouwd team en een goede samenwerking, dan kan het lastig zijn om daaruit te stappen. Het kan ook zijn dat je functie misschien te specialistisch is geworden en dat je daardoor de uitdaging wat bent verloren, omdat je juist een bredere functie interessanter vindt. Of dat je functie deels is geautomatiseerd, en dat je daardoor een stukje variatie begint te missen.’
Zitten jouw talenten nog op de juiste werkplek?
Wanneer je meer wilt, iets anders, of je afvraagt of je hetzelfde werk nog jaren wilt doen, kunnen we door middel van gesprekken erachter komen welke belemmeringen in de weg staan om dit te bereiken. Zo kunnen we achterhalen wat het beste bij jóú past. Kortom: hoe kunnen we ervoor zorgen dat jouw talenten volledig benut worden en dat jij weer helemaal op je plek zit? Allereerst zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. We gaan kijken of ik je kan begeleiden bij je vraag en of we een klik hebben. Als we beide vragen met ‘ja’ kunnen beantwoorden, spreken we af hoe we jouw traject vorm gaan geven. Je kunt bij mij langskomen in mijn praktijkruimte, maar ik werk ook op locatie. Verder werk ik positief prikkelend en zet ik je écht aan tot nadenken om tot inzichten te komen.’
Werken aan persoonlijke ontwikkeling
Marianne: ‘Tijdens de loopbaancoaching maak je een persoonlijk ontwikkelingsproces door. We gaan een aantal keren met elkaar in gesprek, waarbij we stilstaan bij verschillende vragen.
Antwoorden op vragen zoals ‘waar krijg jij energie van?’, ‘waar zitten jouw onzekerheden om de stap te zetten?’ en ‘hoeveel uitdaging heb jij nog in je werk?’ zijn ontzettend belangrijk.
Deze vragen hebben een doel: ze moeten je een kijkje geven op het voor jou meest inspirerende toekomstscenario. Waar word je blij van, en wat heb je nodig om die volgende stap in je loopbaan te zetten? Tijdens de coaching krijg je antwoorden op je twijfels rond je kwaliteiten en talenten. Ook kom je erachter wat de vastzittende overtuigingen en patronen zijn die jou op dit moment belemmeren om zaken te ondernemen of keuzes te maken. Door dit inzicht kun je verandering aanbrengen in jouw manier van denken en handelen, en bepaalde stappen zetten. En doordat jouw persoonlijke kracht toeneemt, ga je met meer bevlogenheid, motivatie en energie aan de slag.’
Herken je dit?
Komen één of meerdere vragen je bekend voor?
- Waar liggen mijn kwaliteiten en hoe kan ik deze optimaal benutten in mijn werk?
- Hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen in mijn loopbaan of carrière?
- Hoe kan ik, nu ik in de situatie zit dat ik geen werk heb, mijn droombaan vinden?
- Welke keuzes kan ik het beste maken in mijn loopbaan?
- Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder gestrest en minder uitgeblust thuiskom na mijn werk?
- Op welke manier kan ik een goede balans tussen werk en privé vinden?
- Hoe breng ik alles wat ik in mijn mars heb tot uiting?
- Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen rond mijn vaardigheden en persoon?
Ieder mens is uniek
Antwoorden
Krijg antwoorden op deze vragen door middel van loopbaancoaching. ‘Als je je talenten en vaardigheden in kaart brengt, wordt het kiezen van een voor jou passende opleiding een stuk gemakkelijker’, aldus Marianne. ‘Ieder mens is uniek, dus het is een stukje maatwerk om jouw talenten zo goed mogelijk inzichtelijk te krijgen. Wanneer dit gedaan is, kunnen we gericht naar jouw einddoel toewerken. Ga voor die inspirerende baan, zodat je met een goed gevoel naar je werk gaat en ook weer met veel energie thuiskomt!’
Maak het verschil met Marianne
Marianne: ‘Samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies ontdekken: daar geniet ik van en daar heb ik mijn vak van gemaakt, als loopbaan- en imagocoach. Dat betekent mensen coachen, stimuleren en helpen keuzes te maken. Zowel individuele personen als bedrijven kunnen bij mij terecht. Als individu krijg je inzicht in je mogelijkheden en prioriteiten en je zet de eerste stappen in de richting van de gewenste verandering. Bedrijven krijgen advies over de loopbaanontwikkeling of de uitstraling van de medewerkers.’
-
Zelfliefde en zelfvertrouwen. Voor niet iedereen zijn deze begrippen vanzelfsprekend. Vooral in deze tijd waarin we ons vaak menen te moeten spiegelen aan de perfecte plaatjes op social media.
-
Als je overweegt om je om te scholen naar een carrière in de zorg, ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden om subsidies te verkrijgen. Subsidies kunnen een waardevolle financiële steun bieden tijdens je omscholingstraject, zodat je je kunt concentreren op je opleiding zonder je zorgen te maken over de kosten.
-
Dat 2022 een bewogen jaar is staat al vast! Na jarenlange lockdowns zijn we eindelijk het “nieuwe normaal” aan het gewoon worden, en onze maatschappij is wellicht onherroepelijk veranderd. Nederlanders waren de voorbije jaren gedwongen om thuis te zitten, en dat zorgde uiteraard voor heel wat opschudding in, en aandacht voor, de online wereld.
-
Nu je hebt gesolliciteerd op die leidinggevende functie wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op het gesprek en het assessment. Een online persoonlijkheidstest of leiderschapstest lijkt daarvoor een goed idee.
-
Slechthorendheid kan een belemmering vormen op de werkvloer, zelfs voor mensen die al een hoortoestel dragen. Dan is het van belang om eerst goed te inventariseren hoe de situatie op dat moment is en wat de wensen en mogelijkheden zijn.
-
Mensen zijn veerkrachtig. Ook als er iets heftigs gebeurt, kunnen we tegelijkertijd onze belangrijkste dagelijkse taken blijven doen. Maar soms gebeurt er iets, waardoor je uit het lood geslagen wordt.
-
Caroline (39) had een geweldig vooruitzicht. Over een halfjaar zou Yvonne, haar leidinggevende, met pensioen gaan en nu werd Caroline voorgedragen als haar opvolgster. Ze vond het geweldig. Maar aan de andere kant voelde het ook spannend.
-
Els (42) had nooit een carrièreswitch overwogen, maar na het faillissement van het IT-bedrijf waar ze als leidinggevende van haar afdeling werkte, was er veel veranderd. Er volgde een doorstart. De multinational die de vestiging mét haar werknemers had overgenomen zorgde voor veel veranderingen. Gelukkig vielen er geen ontslagen, maar de sfeer was niet te vergelijken met voorheen.
-
Familiebedrijven zijn prachtig. Ze zijn sterk maatschappelijk betrokken en zichtbaar aanwezig in de regio. Toch kunnen er ook nadelen aan kleven. Dat ondervond Edwin (36) toen hij de groothandel van zijn vader overnam.
-
Vastlopen op werk kan de beste gebeuren. Logisch, je maakt ontwikkeling door, en als je al jaren hetzelfde werk doet, kunnen de werkzaamheden niet meer aansluiten op je interesses. Maar hoe ga je vanaf dat punt verder?