bedrijfsmassage

Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?

Je kent het vast wel dat je wordt geleefd door je agenda. Doordeweeks werk je 40 uur en daarnaast besteed je tijd aan je gezin en je partner. Ook spreek je eens in de zoveel tijd graag af met je vriendengroep, doe je aan sport of ga je naar de stad voor een kop koffie. Heb jij het gevoel vast te zitten in je lijf en drukke schema? Dan is het tijd voor een goede massage. Biedt jouw werkgever al bedrijfsmassage aan? Maak er dan zeker gebruik van!

Behoefte aan ontspanning

De moderne mens heeft het druk en dat zorgt ook voor druk, op zowel mentaal als fysiek vlak. Het gevoel van steeds maar iets moeten straalt door naar het lichaam en dat vertaalt zich in spanningen in het lijf. Wil jij die spanning eruit hebben? Massage helpt je daar zeker bij.

Als je als werkgever bedrijfsmassage aanbiedt, dan zijn je werknemers meer relaxed. Dat vertaalt zich in het werk en de manier waarop ze met elkaar communiceren. Volgens de Oosterse geneeskunde staan lichaam en geest met elkaar in verbinding. Een gezond lijf zorgt dus ook voor een gezonde geest. Een ontspannen lijf zorgt voor een ontspannen geest.

Waar is een massage goed voor?

Een heerlijke massage heeft meerdere voordelen. Waarom is het goed om je eens in de zoveel tijd onder handen te laten nemen door de masseur?

  • Even een momentje voor jezelf: als je altijd zorgt voor een gezin of een drukke baan hebt, is het fijn dat er nu even iemand voor jou zorgt;
  • Je staat niet ‘aan’: tijdens een massage hoor je je telefoon even weg te leggen. Je komt volledig tot rust, omdat je nu even vrij bent van prikkels van buitenaf.
  • Je bent meer ontspannen: doordat je spieren loskomen, glijdt ook mentaal de spanning van je af. Je reageert ook rustiger op je collega’s en familie.
  • Het verwijdert afvalstoffen uit je lichaam: doordat je spieren en zenuwen worden los gemasseerd, verwijderen afvalstoffen uit je lichaam.
  • Masseren verhoogt je weerstand: door het verwijderen van de afvalstoffen en meer ontspanning, verhoog je je weerstand. Je wordt dus minder snel ziek als je regelmatig voor een bedrijfsmassage kiest.

Welke soorten massage werken helend?

Eigenlijk werken alle vormen van massage helend voor zowel lichaam als geest. Bij IQ Balance kiezen we voor enkele typen, omdat we weten dat veel mensen hier baat bij hebben:

  • Aroma massage: de aroma massage wordt gedaan met oliën die werken op het reukzintuig. Op basis van wat jij nodig hebt, wordt een heerlijke geur gekozen. Lavendel werkt bijvoorbeeld ontspannend en citrus juist weer verkwikkend.
  • Ayurvedische massage: bij de eerste afspraak kijkt de masseur naar welk dosha-type jij bent. Op basis van dit type gebruikt de masseur medicinale oliën om je zo goed mogelijk in balans te brengen.
  • Ontspanningsmassage: deze massage is echt puur bedoeld om je tot rust te brengen. Hij werkt zacht op de spieren en je ervaart geen pijn als je op de massagetafel ligt.
  • Sportmassage: de sportmassage werkt juist wel diep in op de spieren. Het is de bedoeling om de afvalstoffen en het opgehoopte melkzuur uit je lichaam te verwijderen. Het ontspant je spieren en zorgt voor sneller herstel. Zeker aan te raden als je veel sport of je voorbereidt op een wedstrijd.
  • Bedrijfsmassage: een bedrijfsmasseur doet vaak korte massages bij werknemers binnen een bedrijf. Dit zijn massages van een kwartier tot een half uur. Je hoeft je niet uit te kleden tijdens werktijd. De massage gebeurt over de kleding en richt zich vooral op de nek en schouders. Vooral bureaumedewerkers hebben last van dit gebied.

Wij richten ons op medical wellness van een hoog niveau

IQ Balance helpt je ontspannen door bedrijfsmassages

Wil je nog meer ontspannen naast je bedrijfsmassages onder werktijd? Kom dan langs bij IQ Balance. Wij richten ons op medical wellness van een hoog niveau, door te kijken naar alle vlakken die een rol spelen voor de gezondheid: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal, financieel en spiritueel. Wij bedienen onze klanten op het gebied van beauty, wellness en welzijn. Als het aankomt op gezondheid, mag je daar zeker geen compromis in sluiten.

Wat maakt ons kuurcentrum uniek?

Wij bieden consulten en behandelingen aan volgens de 5 natuurgerichte principes. Die aanpak zorgt voor de juiste balans in je leven. Balans in alle aspecten zorgt ervoor dat je je gezondheid optimaal ondersteunt, goed voelt en er perfect uit ziet! Je kan voor een dag bij ons komen of voor een losse behandeling. Ook is het mogelijk om een aantal behandelingen in kuurverband bij ons te volgen. Dit kan in kuren van meerdere dagen. Bel voor meer informatie op het nummer 06 25289066 of mail ons op info@iqbalance.net.

Datum: 14 juni 2021