5 fabels over PMU
PMU, oftewel permanente make-up, is al lang niet meer alleen weggelegd voor celebrities. Integendeel, waarschijnlijk zijn er verschillende mensen in jouw omgeving die hun wenkbrauwen of lippen hebben laten bijwerken. Of ze lopen rond met een permanente eyeliner. Zonder dat jij het weet. Toch doen nog steeds een aantal hardnekkige fabels de rondte. Wij hebben er een paar voor jou op een rijtje gezet.
‘PMU is hetzelfde als een tatoeage’
Het lijkt misschien op het eerste gezicht hetzelfde. In beide gevallen wordt er immers een naaldje gebruikt en blijft er een blijvend resultaat in je huid achter. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Het belangrijkste verschil is de diepte waarmee het pigment in de huid wordt aangebracht. Die is bij een tattoo veel dieper en dat is ook de reden dat een tatoeage voor altijd is, en het pigmenteren van je wenkbrauwen, eyeliner of lippen slechts voor een paar jaar. Daarom raden wij ook altijd aan om het pigment elk jaar even te laten opfrissen.
‘Het laten zetten is erg pijnlijk’
Het hangt natuurlijk een beetje van jouw pijngrens af, maar het is beslist niet érg pijnlijk. Als je toch bang bent dat het zeer gaat doen, kan er eerst een verdovende crème worden aangebracht.
‘Permanente make-up ziet er ‘nep’ uit’
Als je dit bij een goede PMU-artist laat doen, is dat absoluut niet waar. Zelf heb ik een intensieve opleiding gevolgd en heb ik al ruim negen jaar ervaring in het plaatsen van permanente make-up. Ook volg ik regelmatig bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken op dit gebied. Hairstrokes, onze specialisatie voor de wenkbrauwen, zijn bijvoorbeeld nauwelijks van echte haartjes te onderscheiden. Onderzoek dus eerst door wie je je permanente make-up wilt laten zetten en vraag wat voor- en nafoto’s van zijn of haar werk. Want als je je door een onervaren iemand laat behandelen, zou deze stelling zomaar een feit kunnen worden.
‘PMU is gevaarlijk’
Ook hiervoor geldt weer dat als je naar een vertrouwd adres gaat, je weinig risico loopt. Huidsalon Goes is erkend door de GGD en voldoet aan de wettelijk gestelde hygiëne-eisen op het gebied van permanente pigmenten. Onze pigmenten bevatten geen schadelijke chemische stoffen of synthetische kleurstoffen en zijn ook niet getest op dieren. Dat permanente make-up gevaarlijk is, is dus een fabel, al bestaat er natuurlijk altijd een heel kleine kans op bijwerkingen en complicaties.
Permanente make-up biedt veel voordelen
‘Het is geschikt voor iedereen’
Helaas is dat niet het geval. Er is beslist een aantal contra-indicaties. Dat is ook één van de redenen waarom je bij ons eerst een intakegesprek hebt waar ook je wensen besproken worden. We doen de behandeling niet als je:
- een huidaandoening hebt zoals psoriasis, eczeem of acne
- chemotherapie ondergaat
- een oogziekte hebt
- hoge bloeddruk of een hartaandoening hebt
- bloedverdunners gebruikt
- zwanger bent of borstvoeding geeft
- bepaalde medicijnen gebruikt
Maar wat is het dan wel?
Oké, permanente make-up is dus niet hetzelfde als een tatoeage, het zetten ervan doet niet vreselijk zeer, het ziet er niet nep uit, het is niet gevaarlijk en niet geschikt voor iedereen. Maar wat is het dan wel? Het is een uitkomst als je:
- een visuele beperking hebt
- allergisch bent voor gewone make-up
- door alopecia of een andere reden geen wenkbrauwen en/of wimpers meer hebt
- ongelijke wenkbrauwen of liplijn hebt
- het lastig vindt om een strakke eyeliner te zetten
- ’s morgens altijd te weinig tijd hebt om je in alle rust netjes op te maken
Contact
Zo’n mooie strakke wenkbrauw of eyeliner biedt je gewoon veel gemak. Met die permanente lipliner of full lips zie je er altijd verzorgd uit. Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact op. We beantwoorden graag al je vragen.
-
Daniëlle: ‘Ik ben altijd al dol op make-up geweest en ik had al wel eens nagedacht over permanente make-up. Dat leek me vooral erg handig tijdens het sporten, op vakanties en ‘s ochtends bij het opstaan, want dan zie je er gelijk verzorgd uit.
-
PMU (permanente make-up) is al lang niet meer alleen weggelegd voor de rich and famous. Integendeel, je kent vast wel iemand uit je omgeving die ook haar wenkbrauwen heeft laten doen, een eyeliner heeft laten zetten of gekozen heeft voor een permanente lipliner. En misschien overweeg jij het zelf ook wel, maar twijfel je nog.
-
Je zelfverzekerder voelen, een imperfectie wegwerken of simpelweg tijd besparen in de ochtend. Er zijn allerlei redenen om te kiezen voor permanente make-up. En als je ervoor kiest, wil je wel een beetje ingelezen zijn.
-
Elke dag wakker worden met een opgemaakt gezicht en geen tijd meer hoeven te besteden aan je make-up. Permanente make-up klinkt ideaal. Maar zoals de naam al zegt, blijft het langere tijd zitten. Je wil dus wel dat het perfect gezet wordt. Soraya (33) liet PMU zetten bij een onprofessionele beautysalon en was niet tevreden met het resultaat.
-
Ze kunnen je gezicht volledig transformeren. Maar ze kunnen je ook veel gedoe opleveren om steeds bij te blijven werken: je wenkbrauwen en wimpers. Het verven van je wimpers en/of je wenkbrauwen kan helpen om jouw blik nóg sprekender te maken.
-
De feestdagen staan voor de deur; voor veel vrouwen de reden om wat extra aandacht te besteden aan hun make-up, voor die perfecte look.
-
Stel je voor: je kan elke ochtend een halfuur langer blijven liggen. En wanneer je wakker wordt, zie je eruit om door een ringetje te halen.
-
Je PMU-behandeling zit er op en je bent blij met het resultaat. Je wenkbrauwen, lippen of eyeliner zien er prachtig uit.
-
Met permanente make-up accentueer je je sterke punten, zonder dat je last hebt van de nadelen. De combinatie sporten en make-up is bijvoorbeeld verre van ideaal. Na zich jarenlang geërgerd te hebben aan uitgelopen make-up, was voor Linda de maat vol.
-
Terwijl je wederhelft zich nog een keer omdraait, sta jij al voor de spiegel met de mascaraborstel in je hand. Hoe vaker je een product gebruikt, hoe handiger je er in wordt, maar alsnog kost het je iedere ochtend weer veel te lang om je wenkbrauwen ‘on fleek’ te krijgen.