Je tatoeage laten verwijderen: hoe gaat dat?
Ooit vond je het geweldig en was je trots op die afbeelding op je enkel. De waarschuwingen van je moeder dat een tatoeage voor altijd is, sloeg jij lachend in de wind. Jij zag dat niet als een probleem. Integendeel: dat was ook precies de bedoeling. Nu ben je ouder en heb je toch spijt gekregen. Rokjes durf je alleen nog in de winter te dragen, wanneer je je tatoeage onder een dikke panty kunt verstoppen. Had je die ene keer nu toch maar naar je moeder geluisterd.
Tatoeage
Tot een aantal jaren geleden was een tatoeage ook echt voor altijd. Er waren methodes om een dergelijke afbeelding te verwijderen, maar die lieten vaak witte of donkere verkleuringen of littekens achter. Gelukkig is er de laatste jaren veel in de technologie verbeterd. ‘In onze praktijk maken we gebruik van de Harmony XL Clearlift laser, een Q-Switched laser die bekend staat om zijn effectiviteit’, vertelt Barbara Masbeck. ‘De resultaten zijn heel mooi. Dat komt omdat het licht van de laser alleen inwerkt op het pigment van de tatoeage, waardoor de overige structuren, zoals bloedvaten en talg- en zweetklieren niet beschadigd raken. De inktdeeltjes worden gebroken, door het lichaam opgenomen en via natuurlijke weg uitgescheiden.’
Tatoeage verwijderen behandeling
De tatoeage is echter niet na één behandeling verdwenen. Hier kunnen vier tot twintig sessies voor nodig zijn. Dat aantal is afhankelijk van je huidtype, het soort inkt en de grootte, kleur, diepte, locatie en leeftijd van de tatoeage. Ook als er meerdere lagen over elkaar heen zijn getatoeëerd, kan de behandeling langer duren. De hersteltijd tussen twee behandelingen is acht weken. Er gaat dus wel enige tijd overheen voordat de tatoeage verdwenen is, maar daarna heb je weer een mooie en gave huid. De laserbehandeling is overigens ook heel geschikt voor het laten verwijderen van permanente make-up van je wenkbrauwen waarover je niet tevreden bent.
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk
Huidtherapie
Dermavita is een gespecialiseerde huidtherapeutische praktijk, gespecialiseerd in het verhelpen, opheffen of verminderen van een huidstoornis of beschadigde huid. Je kunt hier onder andere terecht voor behandeling bij:
- couperose
- littekens
- acne
- overbeharing
- storende bloedvaatjes
- pigmentvlekken
- het verwijderen van tatoeages
- het behandelen van oedeem
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
De term ‘bodysculpting’ (letterlijk vertaald ‘het beeldhouwen van een lichaam’) doet je misschien denken aan de Oud-Griekse beeldhouwkunst. Kunstenaars die met precisie een lichaam vormgeven naar perfectie.
-
Zoals het gezegde luidt: alle kleine beetjes helpen. En dat geldt ook letterlijk voor je uiterlijk. Ook al zijn je nagels maar een nihil onderdeel van je lichaam, ze kunnen veel doen voor je uitstraling.
-
Veel vrouwen hebben last van putjes en bobbeltjes op hun bovenbenen en buik. Zucht. Deze sinaasappelhuid ben je liever kwijt dan rijk. Zeker met de zomer op komst!
-
Als je aan deodorant denkt, denk je aan een spray, roller of stick. Maar wist je dat de poeder- en crèmedeodoranten steeds populairder worden? Deze varianten kennen verschillende voordelen, zoals minder kans op vlekken in je kleding en een betere geurbestrijding.
-
Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
-
De kans is groot dat je er steeds vaker over hoort: een laserbehandeling. Ben je zelf ook van plan om zo’n behandeling te nemen? Er zitten verschillende voordelen aan. Zo is het een veilige manier van haarverwijdering, waarna je niet meer hoeft te scheren of harsen.
-
Je kent dat wel: je bent flink afgevallen door goed op je voeding te letten en lekker te sporten. Alleen die laatste vetrandjes gaan maar niet weg.
-
In ons lichaam kunnen zich vervelende vetophopingen plaatsen. Bijvoorbeeld rondom onze taille, de heupen of in het gezicht. Zelfs als je sport kom je er maar moeilijk vanaf.
-
Lichaamshaar mag er zijn. Steeds meer vrouwen omarmen hun natuurlijke haargroei, bijvoorbeeld onder hun oksels of in hun intieme zone. Toch voelt het voor velen ook nog als ongewenste haargroei. Een gladde huid voelt comfortabeler aan, zowel letterlijk als figuurlijk.