Moet ik leren leven met die pijn in mijn zij?
Een onverklaarbare pijn die zo onderhand je hele leven beheerst, houdt het nooit op? Je hebt al vele onderzoeken achter de rug, maar er is nog steeds geen oorzaak gevonden voor die pijn in je zij. Een verkramping rond je taille of onderrug of een trekkende band in je flank: je wordt er doodmoe en zo onderhand ook behoorlijk wanhopig van.
Is er nu echt niets aan die onverklaarbare pijn te doen?
Heilpraktiker Wemeltje Eising: ‘Deze pijnen zijn in de praktijk gelukkig vaak goed te verhelpen. Ik start altijd met een uitgebreid intakegesprek waarin onder meer het unieke verhaal van iemands medische verleden wordt besproken én een goede analyse van de wervelkolom.’
Waarom onderzoek je de wervelkolom? Daar zit de pijn toch niet?
‘Via de wervelkolom lopen alle zenuwen vanaf je hersenen naar alle lichamelijke functies. Een wervelblokkade op een bepaalde hoogte in de wervelkolom zegt mij ‘iets’ over welke organen, spieren en systemen extra onder spanning staan en welke ondersteund moeten worden, zodat de stofwisseling weer optimaal kan functioneren.’
Wordt de pijn door één orgaan veroorzaakt?
‘Nee, bij pijnen in de zij, op welke hoogte dan ook, zijn er vaak meerdere organen verantwoordelijk voor het veroorzaken van de pijn. Bijvoorbeeld door de maag, gal en de darmen te ondersteunen sluit onder andere de enzymafgifte bij de spijsvertering beter op elkaar aan, wat ontspanning geeft rondom het maaggebied. Na een opgeloste nierbekkenontsteking kan nadien toch door het ondersteunen van de nieren een flankpijn verdwijnen. Ook bij veel stress kan een ondersteuning van de longen en milt onverklaarbare pijnen in je zij laten wegzakken.’
Word jij moedeloos van die pijn in je zij?
Hoe gaat zo’n behandeling in zijn werk?
Met behulp van elektro-acupunctuur breng ik je lichaam in maximale ontspanning, zodat de spieren rond je wervelkolom ontspannen. Dit doet absoluut geen pijn, maar wordt juist als heel prettig ervaren. Met behulp van homeopathie, die specifiek op jou persoonlijke situatie is afgestemd, worden de organen, die dat nodig hebben, ondersteund.’
Hoe lang duurt het voordat ik van mijn pijn af ben?
‘Vaak voel je na één of twee behandelingen al verlichting van de pijn. Het ‘felle’ is eraf. Afhankelijk van de oorzaak van je klachten is het soms raadzaam om eens per drie of vier weken langs te komen om je lichaam conditioneel op peil te krijgen.’
Vergoeding
Wemeltje Eising is lid van de beroepsvereniging VVET en de overkoepelende organisatie RBCZ. Haar behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.