Last van buikpijn? Reflexzonetherapie helpt!
Lizet (40) vertelt: ‘Al weken had ik last van mijn buik. Ik had niet alleen pijn, maar ook last van gasvorming en van een opgeblazen gevoel. Ook had ik last van een moeizame stoelgang. Ik had al van alles geprobeerd om ervan af te komen: veel vezels eten en water drinken, en het weglaten van koolzuurhoudende dranken en voedingsmiddelen met veel kunstmatige zoetstoffen. Ook zorgde ik ervoor dat ik regelmatig in beweging kwam. Toch bleef de buikpijn aanhouden.’
Spanningen en stress
‘Er was één ding dat mij zelf niet lukte om te veranderen: mijn stressniveau. Het was elke dag hetzelfde liedje: ik werkte me een slag in de rondte op mijn werk, moest ervoor zorgen dat in huis alles op rolletjes liep, en tussendoor ook nog ergens de tijd vinden om te sporten en mijn vrienden en familie te zien. Bovenop die buikpijn had ik vanwege mijn drukke leven ook last van spanningen in mijn lijf, en van een opgejaagd gevoel. Al lange tijd twijfelde ik erover of het niet beter was om een andere baan te zoeken, of zelfs als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan – iets waar ik al heel lang over droomde. Dat ik hier geen beslissing over durfde te nemen, gaf me nog meer stress. Op advies van een vriendin ben ik toen naar reflexzonetherapeut Jolanda gestapt. En daar ben ik op de dag van vandaag nog blij mee!’
Klachten
Reflexzonetherapeut Jolanda van Viersen: ‘Lizet kwam bij mij met buikpijn. Deze hadden vooral met haar darmen en spijsvertering te maken. Zo had ze bijvoorbeeld last van obstipatie. In het eerste consult zag ik al meteen een verband tussen haar klachten en stress. Zo merkte ik dat Lizet een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft, Ze durfde geen ontslag te nemen omdat ze bang was dat haar collega’s het niet zonder haar zouden redden.’
Reflexzonetherapie helpt bij buikklachten
Geen rust
‘Daarnaast vond ze het met name op haar werk lastig om haar ongenoegen te laten merken, en zette ze zichzelf altijd op de laatste plek. Zo zouden anderen haar hopelijk waarderen. Maar hiermee bezorgde zij zichzelf alleen maar stress! Dat merkte ik ook aan haar lichaam: ze had totaal geen rust in haar lijf. Ik heb aandachtig naar alle symptomen gekeken, en haar een behandeling aangeboden die inging op haar fysieke en emotionele klachten. In een aantal behandelingen, die haar in een ontspannen toestand brachten, behandelde ik de reflexzones van haar handen, oren en voeten. Ook heb ik haar een aanvullend advies op het gebied van voeding en beweging gegeven. Hierdoor kwam zij weer helemaal in balans.’
Loslaten
Lizet: ‘Het was een weldaad om naar Jolanda te gaan. Na elke sessie voelde ik mij beter, lichter en meer ontspannen. Niet alleen mijn buikpijn nam af. Omdat er ook werd stilgestaan bij de kleine en grotere zaken die mij in het dagelijks leven dwarszaten, werden mijn emotionele problemen ook stukje bij beetje opgeruimd. Door de behandelingen ervoer ik rust. Rust om mijn obstipatie en andere darmklachten los te laten, en rust om uiteindelijk een beslissing te maken wat werk betreft. Dankzij Jolanda ga ik nu zonder buikpijn door het leven. Ook heb ik eindelijk mijn hart gevolgd, en mijn baan opgezegd om eigen baas te worden. En het is geweldig. Dankjewel Jolanda!’
Wist je dat…
Reflexzonetherapie nog bij veel meer klachten helpt. Heb jij bijvoorbeeld last van…
- maag- of darmklachten, pijn aan je rug of pijn in je buik?
- spanningen, slaapklachten of moeite met rusten?
- vermoeidheid, overspanning, stofwisselingsproblemen en menstruatie of overgangsklachten?
- vage, onverklaarbare lichamelijke klachten?
- depressiviteit, overspannenheid of burn-out?
Bij deze klachten, en nog veel meer, kan het uitproberen van reflexzonetherapie geen kwaad!
Voor jou!
Wil jij je weer even mens voelen? Je begeven in een warme en liefdevolle omgeving? Op een professionele manier aan je klachten werken? Als therapeute vind ik het belangrijk om goed en aandachtig naar jouw verhaal te luisteren. Ik kijk naar wie jij bent en wat jij nodig hebt. Tijdens de massages en behandelingen functioneert jouw behoefte of klacht dan ook als wegwijzer. Ik ondersteun en stimuleer je te onderzoeken en te voelen waar de oorzaak ligt en waardoor het zich ontwikkelt.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.