RunningSmart

RunningSmart: unieke tool voor hardlopers

Het mooie weer komt er binnenkort weer aan en dus gaan veel mensen weer aan de slag met hun conditie. Een gemakkelijke en goedkope manier om dit te doen is hardlopen. Helaas zijn er een aantal hardloopprobleempjes die zich kunnen voordoen. Wil je goed van start? Dan is het belangrijk om van tevoren te weten welke problemen je tegen gaat komen. Op naar een goede gezondheid en veel loopplezier!

Blessurepreventie

Om ervoor te zorgen dat je geen blessure krijgt, is ten eerste een persoonlijk hardloopschema erg belangrijk. Ook is het belangrijk om je vooraf te laten testen. Een goede partner hierbij is een een RunningSmart-coach/ -fysiotherapeut.

RunningSmart

RunningSmart is een uniek middel met het oog op blessurepreventie en prestatieverbetering bij hardlopen. Het wordt gebruikt door een netwerk van coaches en fysiotherapeuten. Met dit middel staan zij klaar om hardlopers te begeleiden.

Testbatterij

De methode maakt gebruik van een unieke testbatterij. Via praktische testen worden bewegingscontrole, lenigheid, kracht en evenwicht getest. De methode is ontwikkeld om een goede inschatting te kunnen maken van de risico’s op blessures. Door het advies zal de kans op blessures of terugval van blessures verminderen. De prestaties van de loper worden verbeterd!

Vraaggesprek

Tijdens het eerste contact wordt er een vragenlijst afgenomen en is er een vraaggesprek, waarin een aantal punten besproken worden. Ten eerste worden klachten en knelpunten van het lichaam besproken. Vervolgens wordt er gekeken naar blessures en behandelingen in het verleden. Als laatste wordt de manier van trainen onder de loep genomen.

Controle

Na het vraaggesprek wordt een uitgebreide controle gedaan. In deze controle staan specifieke testen naar kracht, spiercontrole, lenigheid en coördinatie centraal. Ook wordt er gekeken naar bewegingsbeperkingen of bewegingsstoornissen.

RunningSmart is een uniek middel met het oog op blessurepreventie en prestatieverbetering bij hardlopen

Rapport en advies

De gegevens worden tegelijkertijd ingevoerd in de RunningSmart online-tool en worden verwerkt tot een rapport. Aan de hand van deze analyse wordt er een advies gegeven en een oefenprogramma opgesteld waarin specifiek gewerkt wordt rond de ‘zwakke delen’. De RunningSmart-coach/ -fysiotherapeut kan ook zelf de nodige verbeteringen invoeren om het oefenprogramma en advies verder te finetunen.

Oefenprogramma

Tijdens het tweede contact worden de resultaten verder besproken en wordt uitgelegd waar de specifieke knelpunten liggen. Het oefenprogramma wordt in detail uitgelegd en aangeleerd. Aangezien een correcte uitvoering van groot belang is om tot goede resultaten te komen, zal dit gebeuren met de nodige zorg en oog voor detail. Indien noodzakelijk kunnen er na deze sessie nog bijkomende contactmomenten ingepland worden voor verdere vervolg en bijsturing.

Voor jou!

Benieuwd naar RunningSmart? De fysiotherapeuten van Schell Fysiotherapie helpen je graag!

Datum: 31 januari 2018