Met sportmassage sneller van je blessure af
Na de vakantie wilde jij het sporten weer fanatiek oppakken. Deze zomer heb jij het namelijk wat laten versloffen en dat is echt te merken. Je voelt je minder fit en je kleding zit ook wat strakker dan anders. Maar terwijl jij je vertrouwde rondje liep, leek het net of er een takje of steentje tegen je kuit aankwam, meteen gevolgd door een acute, felle pijn. En nu zit je met je pootje omhoog, want je hebt een zweepslag: een vervelende sportblessure.
Sportblessure
Een zweepslag is een scheur(tje) in een spier, meestal de kuitspier, die onmiddellijk een heftige pijn geeft. Vaak heb je op het moment vlak daarvoor het gevoel dat er met een twijgje of een zweep tegen die plek geslagen wordt. Vandaar de naam zweepslag. Een zweepslag is niet altijd te voorkomen, het kan ook worden veroorzaakt door een verminderde belastbaarheid, maar over het algemeen kun je er wel iets aan doen om de kans op sportblessures te verkleinen.
Tips
Bouw je training goed op. Sporten is beslist gezond, maar ook best een zware belasting voor je lichaam. Je spieren en gewrichten worden er extra door belast. Wanneer je daar, vanuit het niets, ineens het uiterste van vraagt, raken ze overbelast. Overbelastingsblessures zie je veel bij onder andere hardlopen, zwemmen, roeien en wielrennen, dus sporten waarbij je steeds dezelfde beweging maakt.
Nog meer tips
Een goede warming-up is ontzettend belangrijk. Zorg dat je spieren warm en soepel zijn, voordat je met de echte training begint. Let op je techniek en zorg dat je uitgerust en in conditie bent, anders is een misstap zo gemaakt. Luister naar je lijf. Je kunt die kleine pijntjes en klachten wel negeren, maar als je gewoon maar doorgaat, kunnen ze uitgroeien tot vervelende blessures waar je voorlopig nog niet vanaf bent.
Massage stimuleert de doorbloeding en helpt je spieren te ontspannen
Rust en herstel
Daarnaast heb je ook nog blessures die kunnen ontstaan door fysiek contact, vallen of omdat je je lichaam plotseling te hoog belast. Maar wát de oorzaak ook is, een blessure is heel vervelend, komt altijd ongelegen en betekent over het algemeen een lange periode van rust en herstel.
Sportmassage helpt
Afhankelijk van de intensiteit en plaats van je blessure kan sportmassage het herstel ondersteunen en vaak zelfs bespoedigen. Het stimuleert immers de doorbloeding en helpt je spieren te ontspannen. Als je blessure erg uitgebreid is, kan het zijn dat er eerst enige tijd rust gehouden moet worden, voordat er met sportmassage begonnen kan worden.
Wist je dat sportmassage …
… ervoor zorgt dat je het sporten na een blessure sneller op kunt pakken?
… ook de ideale massagevorm is bij pijnlijke en vermoeide spieren?
… niet alleen voor sporters is?
… ook heerlijk is na zware fysieke arbeid?
… helpt bij het voorkomen van blessures?
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Met een blessure of aandoening ken je de vier muren van de huisarts waarschijnlijk als je eigen woonkamer. Je huisarts stelt een operatie voor, maar eigenlijk voel je je daar helemaal niet zo prettig bij.
-
Zwaar werk, sporten en ongetrainde “gekke” bewegingen uitvoeren: ons lichaam kan er wat van. Beweging werkt als volgt: onze spieren zitten vast aan banden en pezen. Banden zorgen ervoor dat alles op zijn plaats blijft en pezen geven de beweging door aan de botten.
-
Als jij graag in beweging bent, is het frustrerend wanneer dit niet mogelijk is door een ongelukje tijdens het sporten. Misschien ben jij wel door je enkel gegaan gedurende het hardlopen of staat een spier op spanning door een té fanatiek potje voetbal.
-
Misschien doe jij het ook wel eens: even een rondje hardlopen om je hoofd leeg te maken. Sporten is voor veel mensen een ontspanningsmoment.
-
Eén van je voornemens van het nieuwe jaar was om nu eindelijk eens van die overtollige kilo’s af te komen. Naast het feit dat je je eetgewoontes drastisch hebt aangepast, voor jou voorlopig geen suikers, snacks en wijntjes meer, ben je ook ineens fanatiek gaan sporten. Op die manier verbrand je extra calorieën nietwaar?
-
Je wilt lekker trainen, goed in je vel zitten en optimaal presteren. Maar als je last hebt van blessures, kan dat vervelend zijn.
-
Jij bent sportief bezig: elke week ben je één of meerdere keren op de tennisbaan, de sportschool of de atletiekbaan te vinden. Die grotere hoeveelheid endorfine en energie die je van het sporten krijgt, zijn mooi meegenomen.
-
Nu de temperaturen buiten weer langzaam oplopen, wordt lekker sporten in de buitenlucht ook weer steeds aantrekkelijker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je rond deze tijd van het jaar steeds meer mensen buiten ziet hardlopen.
-
Het mooie weer komt er binnenkort weer aan en dus gaan veel mensen weer aan de slag met hun conditie. Een gemakkelijke en goedkope manier om dit te doen is hardlopen. Helaas zijn er een aantal hardloopprobleempjes die zich kunnen voordoen.