reflexzonetherapie

Kom weer in balans met reflexzonetherapie

Wanneer je door omstandigheden, bijvoorbeeld door een nare ervaring uit je jeugd of door een ingrijpende gebeurtenis, niet meer vanuit je eigen gevoel kunt leven, wordt jouw psychische en lichamelijke belastbaarheid verstoord. Je slaapt slechter en je bent constant aan het piekeren. Als je last hebt van malende gedachten, is het lastig om daaraan te ontsnappen. Altijd maar weer die continue stroom van gedachten die de revue passeert. ‘Ik ben zo moe’: dat is een gedachte die de laatste tijd net iets te vaak door je hoofd maalt. Goed voor jezelf zorgen is ontzettend belangrijk, want anders loop je de kans om uit balans te raken en steeds meer vermoeid te raken. Wist je dat je door middel van reflexzonetherapie weer in balans kunt komen?

Vermoeid

‘Stop toch eens met piekeren’, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De gedachten dringen zich aan jou op en dan kun je best een paar keer de knop omzetten en iets anders gaan doen, maar die gedachten komen terug. Het is alsof iemand continu aanbelt, maar jij de deur niet openmaakt. Het is hartstikke vermoeiend om steeds weer die bel te horen. Ga eens goed bij jezelf te rade: wat heb jij nodig om weer in balans te komen? Heb jij ondersteuning nodig op lichamelijk, mentaal of emotioneel gebied?

Zorg voor jezelf met reflexzonetherapie


Reflexzonetherapie
wordt ook wel ‘reflexologie’ genoemd. Met deze therapie is het mogelijk om lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten te behandelen. Hierbij worden de reflexzones van je voeten en zonodig je gezicht, handen en oren behandeld. Je krijgt dus een heerlijk ontspannende behandeling. In mijn praktijk masseer ik vanuit de Holistische visie. ‘Holos’ staat voor ‘geheel’: je lichaam is een eenheid van lichaam en geest die onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan.

Het is ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen!

Een persoonlijke aanpak

Als therapeute vind ik het belangrijk om goed en aandachtig naar jouw verhaal te luisteren. Ik kijk naar wie jij bent en wat jij nodig hebt. Tijdens de massages en behandelingen functioneert jouw behoefte of klacht dan ook als wegwijzer. Ik ondersteun en stimuleer je te onderzoeken en te voelen waar de oorzaak ligt en waardoor het zich ontwikkelt. Ook kijk ik naar andere factoren die kunnen meespelen bij je klacht, zoals voeding, leefstijl en hoe jij je emoties beleeft. Dit kan zichtbaar zijn op je voeten. Ieder mens is uniek. We zijn allemaal gelijk(waardig), maar tegelijk allemaal anders. Ik hanteer dus een persoonlijke aanpak, die jouw zelfherstellend vermogen stimuleert en die je laat ontdekken wat jouw lichaam en geest nodig hebben.

Voor jou?

Heb jij last van lichamelijke klachten en wil je hier graag van af? Reflexzonetherapie kan je helpen bij:

  • maag- of darmproblemen, rugpijn, spanningen, slaapklachten, buikpijn
  • klachten als gevolg van hormonale disbalans: langdurige vermoeidheid, overspanning, stofwisselingsproblemen en cyclusklachten
  • ondersteuning bij een ernstige ziekte zoals kanker
  • moeite met het nemen van rust
  • vage klachten

Praktijk voor Reflexzonetherapie ‘8’

Het lichaam beschouw ik als een toegangsdeur. Met de kracht van aanraking en massage kan deze deur worden geopend. Daardoor zijn effecten merkbaar op lichamelijk en geestelijk vlak. Om ervoor te zorgen dat de stress en onrust die zich in jouw lichaam heeft vastgezet geëlimineerd wordt, is het aan te raden om voor de juiste behandeling en ondersteuning te zorgen. Grijp op tijd in, en voorkom hiermee dat je op korte termijn overspannen raakt of met een burn-out te maken krijgt.

Jolanda van Viersen

Datum: 21 maart 2019