aanraking

Ontdek de kracht van aanraking met Access Body

We leren nu meer dan ooit hoe essentieel aanraking is voor ons welzijn. Het gebrek aan huid-op-huidcontact laat ons inzien hoeveel behoefte we hebben aan een fysiek verbondenheid met anderen. We hunkeren ernaar om dierbaren weer in onze armen te vouwen, weer een geruststellende hand op onze schouder te voelen en zelfs om vreemden weer de hand te schudden.

Effect van aanraking

Vroeger was aanraking meer vanzelfsprekend dan nu. Als kind snakte je naar een knuffel of kus van je moeder om de pijn – of schrik – weg te nemen na een val. Maar deze behoefte neemt eigenlijk niet af zodra we ouder worden. Een aanraking van familie biedt troost, een aanraking van je beste vriend(in) kalmeert en een aanraking van je partner stelt gerust. Maar aanraking hoeft niet per se afkomstig te zijn van iemand die je kent of van wie je houdt. De aanraking van een vreemde kan evenveel teweegbrengen.

Feel-goodhormoon

Aanraking heeft dan ook veel voordelen voor onze gezondheid. Niet alleen vereenzamen we zonder dit fysieke contact, aanraking zorgt er ook nog eens voor dat het immuunsysteem gereguleerd wordt. Wanneer we aangeraakt of vastgehouden worden, maken we meer oxytocin aan, het zogenaamde feel-goodhormoon. Het lichaam ontspant, en de spanningen die hierdoor uit je lijf worden verdreven, hebben een groot effect op je gezondheid.

Pijn en blokkades wegnemen

Denk maar eens aan een massage. Door een hand op een pijnlijk gebied van je lichaam te leggen, trekt de pijn weg en worden klachten gelijk verminderd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat aanraking geassocieerd wordt met genezing. Wanneer ons lichaam uit balans is, kunnen bepaalde aanrakingstechnieken de evenwicht herstellen. Blokkades in het lichaam worden opgeheven en daarmee wordt het zelfherstellend vermogen gestimuleerd.

Aanraking heeft veel voordelen voor onze gezondheid én ons welzijn

Aanrakingscultuur

Niet iedereen voelt zich even gemakkelijk bij de aanraking van een vreemde. De een wordt liever niet aangeraakt, terwijl de andere het liefst wekelijks – of dagelijks – naar de masseur gaat. Dit heeft onder andere te maken met je cultuur. Zo is de Nederlandse cultuur een stuk minder handtastelijk dan de Argentijnse. Veel mensen zijn dan ook niet bekend met de mogelijkheden van aanraking als het om gezondheid gaat.

Access Body

Access Body bestaat uit energetische aanrakingstechnieken die zorgen voor een verbeterde stofwisseling. Zo worden de lichaamsfuncties gestimuleerd en stroomt de energie weer makkelijker door je lichaam. Heb je last van stressklachten of vermoeidheid? Dan kun je je laten opladen met een Access Bars-behandeling, waarbij de 32 energiepunten op je hoofd met een zachte aanraking gemasseerd worden. Access Body wordt dan ook toegepast ter ondersteuning bij ziekte, bevordering van de (mentale) gezondheid en voor meer balans en verbondenheid.

Over Re-sparkle

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van Access Body? Je kunt dan bij Re-sparkle terecht voor een Access Bars-behandeling. Of je nu specifieke gezondheidsklachten hebt of gewoon wilt ontspannen, Access Body kan je helpen om weer in balans te komen en beter in je vel te zitten. Neem daarom gerust contact op met Joyce voor een vrijblijvend gesprek en ontdek de kracht van aanraking.

Datum: 25 juni 2020