Zonder ongewenst haargroei de zomer door!
Langzamerhand lopen de temperaturen weer op en kun je de korte broeken, jurkjes of rokjes weer uit de kast halen. Heerlijk, die zonnige dagen! Zo kun jij tenminste lekker werken aan je bruine tint, genieten van de buitenlucht en weer alles uit de langere dagen halen. Maar als jij je handen over je benen laat glijden, voel je nog steeds een klein vachtje. Zo voel jij je niet comfortabel om op het strand rondlopen. Wat kun je hieraan doen?
Ongewenste haargroei verwijderen
Harsen is de oplossing voor jou! Dit is een gemakkelijke en effectieve manier om ongewenste haargroei te verwijderen, zowel van je lichaam als je gezicht. Er wordt gebruik gemaakt van een warme, vloeibare hars die je op de huid aanbrengt. De hars stolt gelijk, terwijl de haartjes eraan vast blijven kleven. Trek de hars in een snelle beweging van de huid, tegen de haarrichting in en de huid is perfect glad, zacht en haarvrij. Er zijn verschillende soorten hars, namelijk zachte en harde. Zachte hars wordt verwijderd met een katoenen strip, dit wordt vaker gebruikt op de grotere lichaamsdelen. Harde hars wordt vanzelf hard en verwijder je zonder strip. Daarom wordt deze soort ook meer gebruikt bij gevoelige plekken, zoals de bikinilijn, oksels en het gezicht.
Voordelen harsen
Snelle scheersessies voordat je naar het strand gaat, je bent niet de enige als je dit erg storend vindt. Met harsbehandelingen kun jij de haartjes voor ongeveer drie tot zes weken gedag zeggen. Reken maar uit hoeveel strandbezoekjes dat zijn! Nog een voordeel is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Dit is niet van toepassing bij alle andere (tijdelijke) ontharingsmethodes. En ook al komen de haartjes terug binnen een paar weken, ze zijn zachter, dunner en lichter dan daarvoor.
Met harsbehandelingen kun jij de haartjes voor ongeveer drie tot zes weken gedag zeggen.
Verschil scheren en harsen
Tussen deze twee begrippen zitten grote verschillen. Zo neem je bij harsen de gehele haarwortel mee, bij het scheren niet. Ook groeien haartjes na scheren vrij snel terug en kun je last krijgen van stoppeltjes, bij harsen is hier geen sprake van. Wel is scheren een minder pijnlijke manier van haartjes verwijderen, mits je geen snijwondjes krijgt. Tot slot kun je met harsen meerdere lichaamsdelen bereiken. Scheren is in principe alleen geschikt voor je benen, oksels en bikinilijn.
Tips voor na de behandeling
Na de behandeling kun je verzorgingsproducten meekrijgen, gepersonaliseerd naar jouw type huid. Dit kan het herstelproces van de huid bevorderen. Ook is het handig om op de volgende dingen te letten:
- Hoe verleidelijk het ook is, krabben of hard wrijven na een harsbehandeling is niet aan te raden. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Maar als je aan de huid gaat krabben, kan irritatie of wondjes ontstaan.
- Vermijd te strakke kleding op huid die net is geharst. Zo voorkom je ingegroeide haartjes. Gelukkig kun je met warme temperaturen luchtige kleding aantrekken!
- Pas regelmatig een peeling toe. Als je helaas aanleg heb voor ingegroeide haartjes, is het regelmatig toepassen van een peeling verstandig. Begin hier pas vanaf 24-48 uur na het harsen mee.
- Geen hittebehandelingen, heet bad of zonnebad. Misschien denk je er niet eens aan in de zomer, maar vermijd dit in ieder geval! Doe dit zo’n 48 uur na de behandeling. Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor.
- Geen AHA-producten. In de 24 uur na de behandeling is het belangrijk om geen producten op de huid te smeren die Alpha Hydroxy Zuren bevatten. Dit kan namelijk irritaties en gevoeligheid veroorzaken.
Behandelbare gebieden
Welke lichaamsdelen je kunt laten harsen:
- Benen
- Gezicht
- Oksel
- Bikinilijn
- Rug
- Armen
- Bovenlip
- Hals
-
Heb je net je haar prachtig laten verven en wil je die mooie kleur zo lang mogelijk behouden? Kleurshampoo kan je daarbij helpen!
-
Een goede shampoo is onmisbaar voor gezond haar en een verzorgde hoofdhuid. Maar met zoveel verschillende opties op de markt kan het een flinke uitdaging zijn om de juiste te kiezen.
-
Om je haar mooi te houden, is het belangrijk dat je ook je hoofdhuid goed verzorgt. Want de haren groeien uit de haarzakjes die in je hoofdhuid zitten.
-
‘In de ruim twintig jaar dat ik nu aangewezen ben op het dragen van haarwerken, is er gelukkig veel verbeterd in het draagcomfort en de kwaliteit’, vindt Marije Schram. ‘Ik draag nu het liefst haarwerken van synthetisch materiaal.
-
Hoe zorg je voor het behoud van mooi krullend haar? Op welke manier voorkom je dat je haar pluizig wordt en glans verliest? De bewuste keuze voor een goede haarverzorging met de juiste producten is een eerste stap. Naast je haarverzorging is ook een verzorging van de hoofdhuid belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het periodiek masseren van de hoofdhuid.
-
Soms heb je verandering nodig in je leven. Je kunt het roer volledig omgooien door te wisselen van baan of de start van een nieuwe relatie. Maar je kunt het ook kleiner gaan zoeken. Heb je iets aan je uiterlijk wat je anders wilt?
-
Als je haar goed zit, voel je je lekkerder. Het is als het ware de kroon die je altijd draagt. Het geeft zelfvertrouwen.
-
Je hebt je stijltang weer neergelegd en slaakt een diepe zucht. Er is geen glans te vinden in je haar, er springen hier en daar plukjes alle kanten op. Je pakt een pluk vast en ziet duidelijk gespleten punten, en het voelt aan als stro.
-
Iedereen heeft een opvallend kenmerk aan zijn of haar uiterlijk. Een echte eyecatcher. Zijn het je ogen? Misschien zijn het je overduidelijke sproeten?
-
Je haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk. Het maakt deel uit van je identiteit, of je nu lange lokken, een kort kapsel of een boblijn hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos.