haargroei

Zonder ongewenst haargroei de zomer door!

Langzamerhand lopen de temperaturen weer op en kun je de korte broeken, jurkjes of rokjes weer uit de kast halen. Heerlijk, die zonnige dagen! Zo kun jij tenminste lekker werken aan je bruine tint, genieten van de buitenlucht en weer alles uit de langere dagen halen. Maar als jij je handen over je benen laat glijden, voel je nog steeds een klein vachtje. Zo voel jij je niet comfortabel om op het strand rondlopen. Wat kun je hieraan doen?

Ongewenste haargroei verwijderen

Harsen is de oplossing voor jou! Dit is een gemakkelijke en effectieve manier om ongewenste haargroei te verwijderen, zowel van je lichaam als je gezicht. Er wordt gebruik gemaakt van een warme, vloeibare hars die je op de huid aanbrengt. De hars stolt gelijk, terwijl de haartjes eraan vast blijven kleven. Trek de hars in een snelle beweging van de huid, tegen de haarrichting in en de huid is perfect glad, zacht en haarvrij. Er zijn verschillende soorten hars, namelijk zachte en harde. Zachte hars wordt verwijderd met een katoenen strip, dit wordt vaker gebruikt op de grotere lichaamsdelen. Harde hars wordt vanzelf hard en verwijder je zonder strip. Daarom wordt deze soort ook meer gebruikt bij gevoelige plekken, zoals de bikinilijn, oksels en het gezicht.

Voordelen harsen

Snelle scheersessies voordat je naar het strand gaat, je bent niet de enige als je dit erg storend vindt. Met harsbehandelingen kun jij de haartjes voor ongeveer drie tot zes weken gedag zeggen. Reken maar uit hoeveel strandbezoekjes dat zijn! Nog een voordeel is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Dit is niet van toepassing bij alle andere (tijdelijke) ontharingsmethodes. En ook al komen de haartjes terug binnen een paar weken, ze zijn zachter, dunner en lichter dan daarvoor.

Met harsbehandelingen kun jij de haartjes voor ongeveer drie tot zes weken gedag zeggen.

Verschil scheren en harsen


Tussen deze twee begrippen zitten grote verschillen. Zo neem je bij harsen de gehele haarwortel mee, bij het scheren niet. Ook groeien haartjes na scheren vrij snel terug en kun je last krijgen van stoppeltjes, bij harsen is hier geen sprake van. Wel is scheren een minder pijnlijke manier van haartjes verwijderen, mits je geen snijwondjes krijgt. Tot slot kun je met harsen meerdere lichaamsdelen bereiken. Scheren is in principe alleen geschikt voor je benen, oksels en bikinilijn.

Tips voor na de behandeling


Na de behandeling kun je verzorgingsproducten meekrijgen, gepersonaliseerd naar jouw type huid. Dit kan het herstelproces van de huid bevorderen. Ook is het handig om op de volgende dingen te letten:

 1. Hoe verleidelijk het ook is, krabben of hard wrijven na een harsbehandeling is niet aan te raden. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Maar als je aan de huid gaat krabben, kan irritatie of wondjes ontstaan.
 2. Vermijd te strakke kleding op huid die net is geharst. Zo voorkom je ingegroeide haartjes. Gelukkig kun je met warme temperaturen luchtige kleding aantrekken!
 3. Pas regelmatig een peeling toe. Als je helaas aanleg heb voor ingegroeide haartjes, is het regelmatig toepassen van een peeling verstandig. Begin hier pas vanaf 24-48 uur na het harsen mee.
 4. Geen hittebehandelingen, heet bad of zonnebad. Misschien denk je er niet eens aan in de zomer, maar vermijd dit in ieder geval! Doe dit zo’n 48 uur na de behandeling. Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor.
 5.  Geen AHA-producten. In de 24 uur na de behandeling is het belangrijk om geen producten op de huid te smeren die Alpha Hydroxy Zuren bevatten. Dit kan namelijk irritaties en gevoeligheid veroorzaken.

Behandelbare gebieden


Welke lichaamsdelen je kunt laten harsen:

 • Benen
 • Gezicht
 • Oksel
 • Bikinilijn
 • Rug
 • Armen
 • Bovenlip
 • Hals
Datum: 28 mei 2020